محققان توانستند بافت قلب را با استفاده از چاپگر سه‌ بعدی بسازند

3d printed heart
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

چاپگرهای سه‌ بعدی، جای پایشان را در علم پزشکی هم باز کرده‌اند. به تازگی محققان شیکاگویی توانسته‌اند بافتی از قلب انسان را با تمام مویرگ‌ها و سلول‌های مختلف توسط چاپگر سه‌ بعدی طراحی و بسازند.

هدف بلند مدت چاپگرهای سه‌ بعدی که در علم پزشکی استفاده می‌شوند، جایگزینی بافت‌های انسانی است که در عمل پیوند اعضا در انسان استفاده می‌شوند. در آینده‌ای نه چندان دور، به جای پیوند گرفتن از بدن انسان‌ها می‌توان از بافت‌های پرورش یافته و چاپ شده سه‌ بعدی استفاده کرد؛ اما این یک هدف بلند مدت است و بر اساس نظر بسیاری از دانشمندان، رسیدن به این هدف شاید سال‌ها زمان لازم داشته باشد؛ اما به تازگی یک شرکت دانش‌بنیان در شیکاگو، اعلام کرده است که توانسته بافت‌های جایگزین قلب انسان را توسط چاپگر سه‌ بعدی تولید کند.

چاپگر سه بعدی

این دستاورد بزرگ مدتی پس از بازگشایی مرکز تحقیقاتی جدید در هیوستون اتفاق افتاد. محققان توانسته‌اند با این چاپگر سه‌ بعدی، دسته‌ای از بافت‌های موجود در قلب انسان را به صورت یک مجموعه به هم پیوسته چاپ کنند. این توانایی می‌تواند روزی باعث شود که درمان بیماری‌های قلبی عروقی به سادگی انجام شود. بیشتر افرادی که از ناراحتی‌های قلبی رنج می‌برند، می‌توانند با جایگزین کردن بافت‌های سالم، مدت بیشتری عمر کنند. علاوه بر این، مشکلاتی همانند کم‌کاری دریچه‌های قلب، تنبلی قلب و دیگر بیماری‌هایی که فقط و فقط به علت مشکل در بافت قلب به وجود می‌آیند نیز به سادگی بر طرف می‌شوند.

چاپگر سه بعدی

استیون موریس، مدیرعامل شرکت Biolife4D که متولی ساخت این بافت سه‌ بعدی است می‌گوید:

آنچه که ما به عنوان یک بافت قلبی طراحی و ساخته‌ایم، دو ویژگی و دستاورد بزرگ به همراه داشته است. اولی بهره گرفتن از سلول‌های خونی خود فرد متقاضی برای پیوند عضو و دست‌کاری در آن‌ها برای رسیدن به سلول‌های بنیادی و دست‌کاری دوباره آن‌ها برای ساختن سلول‌های مختلفی است که در بافت قلب وجود دارند. سلول‌های قلب تنها از یک نوع نبوده و برای ساخت بافت قلب باید انواع مختلفی از سلول‌ها در کنار یکدیگر قرار بگیرند. دستاورد دوم، برای اولین بار است که بافت قلبی انسان با همه رگ‌ها و عروق آن توسط چاپگر سه‌ بعدی طراحی و ساخته می‌شود. این رگ‌ها تنها شریان‌هایی هستند که می‌توانند بافت را پس از چاپ سه‌ بعدی زنده نگه‌ دارند.

چاپگر سه بعدی

پتانسیل این تکنولوژی در بقاء زندگی انسان‌ها آنچنان بالا است که شرکت Biolife4D را به تنهایی در خط مقدم، با فاصله زیادتری از دیگر شرکت‌ها، قرار داده است. قبلا شرکت‌های دیگری برای ساختن بافت‌های زنده انسانی تلاش‌های زیادی کرده‌اند و بیشتر آن‌ها به مقدار زیادی هم توانسته‌اند به اهداف Biolife4D نزدیک شوند اما تا به حال هیچ‌کدام از آن‌ها نتوانسته بودند بافتی از قلب را که دارای همه رگ‌های جذب و دفع مواد ضروری سلولی باشد را طراحی و توسط چاپگر سه‌ بعدی چاپ کنند. این برای اولین بار است که همه دستورالعمل‌های ساخت یک بافت زنده از حالت تئوری به عملی انتقال‌یافته است.

چاپگر سه بعدی

کلام آخر

شرکت Biolife4D امیدوار است که با تداوم تلاش‌هایش در طول شش ماه آینده بتواند این بافت را روی نمونه‌های انسانی هم آزمایش کند. گام بعدی محققان مسلماً پیش رفتن به‌ سوی ساختن قلبی در مقیاس قلب انسان با همه رگ‌ها و دریچه‌ها است تا بتوانند این قلب را به جای قلب اصلی اشخاص پیوند دهند. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025