سریال دل بعد از پخش در شبکه نمایش خانگی دچار حواشی مختلفی شده است. در این مقاله به داستان و بازیگران سریال دل و حواشی آخرین ساخته منوچهر هادی بعد از رحمان 1400 نگاهی خواهیم داشت.
منوچهر هادی، کارگردان جوان ایرانی در سالهای اخیر آثار محبوبی را چه در سینما و چه در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی کارگردانی کرده است. از معروفترین ساختههای منوچهر هادی میتوانیم به سریالهای «خداحافظ بچه» محصول سال 1391، «دلدادگان» محصول سال 1396، «عاشقانه» محصول سال 1395 و همچنین فیلمهای «من سالوادور نیستم» محصول سال 1394 و «آینه بغل» محصول سال 1396 اشاره کنیم. تا سال 1397 آخرین کار هادی، فیلم سینمایی «رحمان 1400» بود که با جنجالهای زیادی مواجه شد. با اینکه فیلم رحمان 1400 تنها پس از چند هفته اکران توقیف شد، اما در حال حاضر چهارمین فیلم پرفروش تاریخ سینمای ایران محسوب میشود. برای آشنایی با پرفروشترین فیلمهای سینمای ایران به این مطلب مراجعه کنید.
حالا پس از یک سال منوچهر هادی با سریال «دل» به شبکه نمایش خانگی آمده است. پخش این سریال که در 28 قسمت توسط بابک کایدان و میثم کایدان نوشته شده است، از چهارشنبه 13 آذر 1398 آغاز شد. از نکات جالب درباره سریال این است که «دل» در 72 ساعت ابتدایی انتشارش، رکورد تماشای آنلاین را شکست و با ثبت 13 میلیون و 440 هزار دقیقه، عنوان پرمخاطبترین سریال ایرانی شبکه نمایش خانگی در سه روز اول انتشار را گرفته است. همراه پلازا باشید تا با داستان، بازیگران و حواشی سریال دل بیشتر آشنا شویم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- داستان سریال دل
- تیزر سریال دل
- شخصیت ها و بازیگران سریال دل
- کارگردان سریال دل
- عکس های پشت صحنه سریال دل
- حواشی سریال دل و نظرات درباره آن
- سخن پایانی
داستان سریال دل
«دل» یک ملودارم عاشقانه و اجتماعی است. داستان سریال دل درباره دختر و پسریست که بعد از ماجراهای زیاد و مخالفت خانوادههایشان بالاخره موفق میشوند با هم ازدواج کنند؛ اما در شب عروسی، عروس گم میشود و همهچیز بههم میریزد. سریال دل داستانی عاشقانه از یک جدایی است.
تیزر سریال دل
در ویدیوی زیر میتوانید تیزر سریال دل را تماشا کنید و با فضای آن بیشتر آشنا شوید.
شخصیت ها و بازیگران سریال دل
سریال دل از آثار پربازیگر است که در این قسمت به معرفی شخصیتها و بازیگران سریال دل میپردازیم.
رستا (ساره بیات)
رستا دختر مرموزیست که با اینکه به نظر میرسد عاشق نامزدش است، اما با مشکلات پنهان زیادی دست و پنجه نرم میکند؛ تا جایی که او حتی یک بار مراسم عقدشان را برهم زده و از ازدواج با نامزدش منصرف شده است. حالا که رستا در شب عروسیاش ناپدید شده، اولین حدس همه این است که او باز پشیمان شده است؛ اما به نظر میرسد که این غیبت رستا در شب عروسیاش چیزی فراتر از یک پشیمانی ساده باشد.
نقش رستا را ساره بیات بازی کرده که پیش از این در سریال عاشقانه هم با منوچهر هادی همکاری داشته است. ساره بیات متولد 14 مهر 1358 در مشهد است و از سال 1385 وارد عرصه بازیگری شده است.
آرش (حامد بهداد)
آرش نامزد رستاست؛ پسری ثروتمند با خانوادهای قدرتمند که بهخصوص مادرش با ازدواج آنها مخالف است. آرش عاشقانه رستا را دوست دارد و با اینکه رستا یک بار مراسم عقدشان را برهمزده، اما باور ندارد که رستا دوباره پشیمان شده باشد و او را در این شب مهم تنها بگذارد.
نقش آرش را حامد بهداد، بازیگر خوب سینمای ایران بازی کرده است. حامد بهداد متولد 26 آبان 1352 در مشهد است. او که بازیگری را از سال 1379 با فیلم «آخر بازی» شروع کرده، در همه سالهای فعالیتش در سینما بیشتر از تلویزیون حضور داشته است؛ اگرچه در سریالهایی مانند «آخرین دعوت»، «کیمیا» و «دندون طلا» هم ایفای نقش کرده است. حامد بهداد پیش از این با فیلم سینمایی «زندگی جای دیگری است» با هادی همکاری داشته است.
آوا (یکتا ناصر)
آوا خواهر رستاست و گویا در ابتدا او هم با این ازدواج مخالف بوده است. نقش آوا را یکتا ناصر، بازیگر ایرانی و همسر منوچهر هادی بازی میکند. یکتا ناصر متولد 12 آبان 1357 است و فعالیتش را از سال 1376 با سریال تلویزیونی «گلهای کاغذی» آغاز کرده است. او در فیلمهای زیادی به کارگردانی منوچهر هادی حضور داشته است؛ فیلمهایی مانند «یکی میخواد باهات حرف بزنه»، «زندگی جای دیگری است»، «کارگر ساده نیازمندیم» و «آینه بغل».
مهران (مهدی کوشکی)
در دوران دانشجویی، مهران و رستا عاشق یکدیگر بودهاند؛ اما رستا که معتقد است مهران روانیست و مشکلات روحی دارد از او جدا شده است. همان روز عروسی، مهران، رستا را تهدید میکند و میگوید که نمیتواند بودنش با شخص دیگری را تحمل کند.
این نقش را مهدی کوشکی، نمایشنامهنویس و بازیگر ایرانی ایفا کرده است. وی متولد سال 1360 در خرمآباد است. فعالیت اصلی کوشکی در تئاتر است و از سال 1392 با فیلم سینمایی «مهمونی کامی» وارد سینما هم شده است. هماکنون او در سریال دیگری به نام «کرگدن» که آن هم از شبکه نمایش خانگی پخش میشود حضور دارد. برای آشنایی با سریال کرگدن به این مقاله مراجعه کنید.
اتابک (بیژن امکانیان)
اتابک پدر آرش است و رابطه چندان خوبی با همسرش ندارد و به او خیانت میکند. این نقش را بیژن امکانیان بازیگر شهیر ایرانی ایفا کرده است. امکانیان متولد 27 مهر 1332 در آبادان است. این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون از سال 1360 با فیلم سینمایی «آفتاب نشینها» وارد این عرصه شده است. این اولین بار است که بیژن امکانیان در سریالی از نمایش خانگی حضور دارد.
توران (نسرین مقانلو)
توران همسر اتابک و مادر آرش است. او به شدت با ازدواج پسرش و رستا مخالف بوده و حاضر است دست به هرکاری برای بههم خوردن این وصلت بزند.
نقش توران را نسرین مقانلو به خوبی ایفا کرده است. مقانلو که متولد 1 تیر 1347 است در سال 1370 با فیلم سینمایی «دو نیمه سیب» به کارگردانی کیانوش عیاری وارد سینما شد. نسرین مقانلو یکی از پرکارترین بازیگران زن سینما و تلویزیون ایران است و در فیلمها و سریالهای زیادی حضور داشته است.
خسرو (سعید راد)
خسرو پدر رستا و آواست و در همان قسمت اول متوجه میشویم که او به صورت ناخواسته مرتکب یک قتل شده و تا پای چوبه دار هم رفته است. پسر مقتول، روز قبل از عروسی خسرو را تهدید میکند که اگر پولی را که میخواهد به او ندهد، عروسی دخترش را برهم خواهد زد.
سعید راد که از بازیگران قدیمی ایرانیست، این نقش را بازی کرده است. این بازیگر متولد 4 آبان 1323 در تهران است و از سال 1350 با فیلم سینمایی «فاتحین صحرا» به کارگردانی محمد زریندست بازیگری را شروع کرد. او پیش از این در سریالهایی مانند «در چشم باد» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی و «سرزمین کهن» به کارگردانی کمال تبریزی حضور داشته است.
ناهید (افسانه بایگان)
ناهید همسر خسرو و مادر رستا و آواست. افسانه بایگان، بازیگر خوب سینما و تلویزیون ایران، این نقش را ایفا کرده است. وی متولد 26 دی 1340 در تهران است. افسانه بایگان در سال 1363 با سریال تلویزیونی «سربداران» به کارگردانی محمدعلی نجفی به عرصه بازیگری پا گذاشت. بایگان هم از بازیگران زن پرکار ایرانی است و در فیلمها و سریالهای زیادی مانند فیلم «نابخشوده» به کارگردانی ایرج قادری، فیلم «کافه ستاره» به کارگردانی سامان مقدم، فیلم «سوپر استار» به کارگردانی تهمینه میلانی، سریال «با من بمان» به کارگردانی حمید لبخنده و سریال «پریا» به کارگردانی حسین سهیلیزاده حضور داشته است.
در جدول زیر میتوانید فهرست کامل بازیگران سریال دل به کارگردانی منوچهر هادی را مشاهده کنید.
نام بازیگر | نقش |
---|---|
حامد بهداد | آرش |
ساره بیات | رستا |
مهدی کوشکی | مهران |
مهراوه شریفینیا | – |
کوروش تهامی | نکیسا |
سعید راد | خسرو |
بیژن امکانیان | اتابک |
بهرام افشاری | فاراب |
یکتا ناصر | آوا |
افسانه بایگان | ناهید |
نسرین مقانلو | توران |
لیلا زارع | مرسده |
مریم سعادت | – |
علی سخنگو | – |
تینو صالحی | – |
حمیدرضا نعیمی | – |
سارا نجفی | – |
کارگردان سریال دل
همانطور که در ابتدا گفتیم، کارگردانی سریال دل را منوچهر هادی بر عهده گرفته است. منوچهر هادی از کارگردانهای جوان سینما و تلویزیون ایران و متولد 28 مرداد 1351 در تهران است. هادی پس از گرفتن مدرک دیپلم وارد عرصه هنر شد و به کارهای متنوعی همچون بازیگری، دستیاری کارگردان و تدارکات پرداخت.
اولین فیلم بلند منوچهر هادی «قرنطینه» نام داشت که فیلمنامهاش را هم نوشته بود. او با این فیلم برای اولین بار در بیستوششمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور یافت. از فیلمهای دیگر او میتوان به «یکی میخواد باهات حرف بزنه» محصول سال 1390، «دنیای پرامید» محصول سال 1391، «من سالوادور نیستم» محصول سال 1394، «آینه بغل» محصول سال 1396 و «رحمان 1400» محصول سال 1397 اشاره کرد.
در سال 1391 منوچهر هادی با سریال «خداحافظ بچه» وارد تلویزیون شد. او تاکنون 3 سریال دیگر هم در تلویزیون ساخته است: «خوب، بد، زشت» محصول سال 1393، «آمین» محصول سال 1394 و سریال محبوب «دلدادگان» که محصول سال 1396 بود. در سال 1395 منوچهر هادی با سریال «عاشقانه» وارد شبکه نمایش خانگی شد و حالا با سریال «دل» باز هم به این رسانه پرطرفدار آمده است.
حواشی سریال دل و نظرات درباره آن
در این بخش به ذکر حواشی سریال دل خواهیم پرداخت.
شهاب جعفرنژاد، هنرمند کارتونیست معروف با ساخت کارتون طنزی، به انتقاد از سریال دل پرداخت و نوشت:
پیشنهاد می کنم دوستان به جای عجله برای ساختن مجموعهای دیگر، کمی به خودشون و ما استراحت بدن، بیشتر مطالعه کنن در مورد کاری که انجامش تخصص و دانش میخواد … و محترمانه با شعور و جیب مخاطب برخورد کنن….
اظهارات جنجالی سعید راد در مورد سریال دل
همانطور که میدانید سعید راد که بازی در فیلمهای قوی و پرمحتوایی چون، دوئل، عقابها را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است، در سریال دل به کارگردانی منوچهر هادی به عنوان بازیگر نقش خسرو، پدر رستا، ظاهر شده است. با پایان یافتن سریال دل و حمله گسترده منتقدان و تماشاگران به ریتم، محتوا، بازیها و انتخاب بازیگران، سعید راد نیز به تازگی در یک مصاحبه رادیویی حملات تندی به این سریال داشته و از بابت بازی در این پروژه ابراز ناراحتی و ندامت کرده است. سعید راد در این مصاحبه و در پاسخ به پرسش مجر برنامه در مورد سریال دل این چنین گفت:
من میخواستم بازی در سریالهای خانگی را تجربه کنم؛ نمیخواهم بگویم کاش نمیکردم، چون دیر یا زود این اتفاق میافتاد. اما این کار راضیکننده نبود. چون سناریو را کامل نخوانده بودم و 10 صفحه، 10 صفحه در اختیار من قرار میدادند. حتی زمانی موردی پیش آمد به من گفتند سناریور را میخواندی! من راضی نیستم، چون برای این نقشها ساخته نشدم. آن سینمایی که کار میکردم، سینمای 35 میلیمتری از بین رفته است.
سعید راد در ادامه افزود تنها به دلیل تعهدی که از ابتدا برای بازی در این نقش داده بود حاضر به ادامه همکاری در این سریال شده است و اصلا از روند پیشبرد آن رضایت کافی را نداشته است. پیش از این نیز در طول پخش سریال بارها شاهد نقد مخاطبان به انتخاب نامناسب بازیگران سریال دل بودهایم؛ سعید راد نیز این موضوع را مطرح کرده و از انتخاب بازیگران سریال دلاز جمله نقش رستا و آرش در سریال دل به شدت انتقاد کرد. او در این زمینه افزود:
در انتخاب بازیگران آنقدر اشتباه میکنند که چهره حامد بهداد و ساره بیات برای اینطور نقشها ساخته نشدهاند. چون آنقدر افسرده، غمباره و سن بالا هستند؛ اعتراضی کردم من باشم یا نباشم فرقی نمیکند. صورتشان شاد نیست برای عشق و عاشقی که مردم همذاتپنداری کنند! حامد بهداد بازیگر فوقالعادهای است که ضد قهرمان است. من خودم در نقش پدر چه کاری میتوانستم بکنم. اوایل قدری خواستم با طرح و اصول خودم پیش بروم، اما دیدم فضا این طوری نیست. میخواهند زود بگیرند و تمام کنند؛ 20 قسمت را 30 قسمت و 30 قسمت را 40 قسمت کنند و حتی یک مقدار جا داشت حتی 50 قسمت هم سریال را درمیآورند. چون مردم مهم نیستند و میخواهند تجارت کنند.
انتقادهای سعید راد تنها به پروژه و کارگردان سریال دل محدود نشد، او در این مصاحبه از روند تولید پروژههای صدا و سیما و شبکه خانگی نیز انتقاد کرد و آنها را مسئول جذب شدن مردم به سریالهای ترکی و تجملگرایانه دانست. به عقیده سعید راد، مدیران صدا و سیما و بودجه در اختیار این سازمان، پتانسیل ساخت و تولید پروژههای جذاب و سرگرمکننده برای مردم را دارد. او در انتها با توصیهای به بازیگران جوان و خوش آتیه سینما، مصاحبه خود را به پایان رساند:
به نظر من بازیگران نسل جدید زود خودشان را نبازند و صبر کنند نقشهای خوب به آنها پیشنهاد شود و در هر کاری حضور پیدا نکنند.
واکنش منوچهر هادی و یکتا ناصر به صحبتهای سعید راد
انتقادهای سعید راد از سریال دل و ابراز پشیمانی او برای بازی در این سریال، جنجال بسیاری را در فضای مجازی به پا کرد. بخشی از سخنان سعید راد مستقیما منوچهر هادی را هدف گرفته بود. راد در مصاحبه خود به طور غیرمستقیم به منوچهر هادی اشاره کرده و چنین گفت:
من همیشه یک چیزی را گفتهام، آدمهایی که فکر میکنند کارهای بزرگ میکنند، خودشان باید بزرگ شوند و بزرگ فکر کنند؛ اگر نمیتوانند بزرگ فکر کنند، حتما نمیتوانند کارهای بزرگ انجام دهند.
اندکی پس از این صحبتهای سعید راد، منوچهر هادی با انتشار عکسی از خودش و سعید راد در صفحه اینستاگرامش به صحبتهای سعید راد واکنش نشان داد:
سعید راد عزیز:خودت دوست داری بچه ها سعید جون صدات کنن. سعید جون : اگر به هر دلیلی این همکاری به سلیقه شما خوش نیامده و خاطر زیبای شما را آزرده، من تمام قد به احترام شما، مهربانیهایت و سابقه درخشانت در حوزه بازیگری میایستم و فقط، به خاطرات خوبی که در پشت صحنه با شما داشتم فکر میکنم.
هر نقدی به سریال دل و بازی شما هست اشکال من است و این را می پذیرم. با تمام وجودم و همه تلاشم سریال دل را ساخته ام و پای کارم چه خوب چه بد ایستاده ام. از همه کسانی که به هر دلیلی با سریال دل ارتباط برقرار نکردند هم عذر خواهی میکنم.
پس از انتشار این پست، یکتا ناصر، همسر منوچهر هادی در کامنتی به طور غیر مستقیم سعید راد را کینهتوز خواند و از همسرش حمایت کرد.
سانسور ناشیانه
حواشی سریال دل کمی بعد از پخش آن فضای مجازی را فرا گرفت. بیشتر این حواشی مربوط به سانسور بازیگران زن آن به وجود آمد. بعد از آغاز پخش، طولی نکشید که وزارت ارشاد، دستور سانسور کردن پوشش برخی از بازیگران آن مانند نسرین مقانلو و مهراوه شریفینیا را صادر کرد. توضیحات لازم درباره این عمل را خود منوچهر هادی در اینستاگرام خود منتشر کرد که در پایین میتوانید آن را مشاهده کنید:
به دلیل ممیزی لباس بانو نسرین مقانلو توسط وزارت ارشاد مجبور شدیم بخش رنگی لباس رو به رنگ آبی در بیاوریم این پروسه نزدیک به دو ماه کار برد و در بخشهایی از صحنههای فیلم، گردنبند خانوم مقانلو هم به رنگ آبی در آمده بود که بهتر از این نمیشد. ممنون از توجه شما.
یکی دیگر از مواردی که دچار سانسوری عجیب شده، لباس مهراوه شریفینیا است. رنگ این لباس در سریال از سفید به آبی تغییر یافته است که دلیل این کار را خود مهراوه شریفینیا در پست اینستاگرامش اینگونه بیان کرده است:
اگه حافظهام درست یاری کنه!در سکانسهای اول حضور نقش من در «دل»، مثلاً عروسی رابی بود که با تغییر رنگ لباس تبدیل شده به نامزدی!!! احتمالاً باب طبعِ عزیزان ناظر نبوده که در پنج قسمت اول سریال، شاهد ناکام ماندن دو تا جشن عروسی باشیم و با تغییر رنگ لباس از سفید به آبی و استفاده از واژهی «نامزد» به جای «عروس» مراسم عروسی رو به نامزدی بدل کردند! به نظرم این تصمیم بدون توجه به روند قصه و اتفاقاتی که در آینده برای رابی خواهد افتاد، گرفته شده!!! اینقدر این ماجرا فانتزی است که یاد کارتون «زیبای خفته» و دعوای بچگانهی پریها سر رنگ لباسش افتادم … باشد که سرنوشت «رابی عزیزم» بیشتر از این مورد هجوم طلسمهای بیدلیل و عجولانه قرار نگیرد … آمین
نقدها به ریتم کند و تجمل گرایی
یکی دیگر از حواشی سریال دل مربوط به مربوط به ریتم کند سریال و تحملگرایی در آن است. منوچهر هادی ریتم آهسته سریال را طبیعی و منطبق با ساختار آن دانست و گفت:
این سریال درباره روابط بین افراد است و یک سریال اکشن و حادثهای نیست که ریتم تند داشته باشد و این به اقتضای قصه اتفاق میافتد. قصه دل درباره به هم خوردن یک عروسی است و پایه داستان همین است. طبیعی است که ما چهار قسمت به دنبال عروسی داستان بپردازیم
او همچنین با اشاعه تجملگرایی در این سریال موافق نیست و معتقد است که مردم حق دارند رویاهای خود را در قالب فیلم و سریال ببینند. او گفت:
من ترغیب به تجملگرایی نکردم و زندگی خیلی لاکچری را نشان ندادم؛ بلکه تنها دو خانواده مرفه به تصویر کشیده شدهاند. چرا به این نگاه نمیکنیم که خیلیها با دیدن این سریال، حداقل رویای خودشان را میبینند و همین یک انگیزه برای آدمهاست که به لحاظ مالی و اقتصادی دلشان بخواهد پیشرفت کنند، چرا مردم نباید حق داشته باشند که رویاهایشان را در قالب فیلم و سریال ببینند
عکس های پشت صحنه سریال دل
در این قسمت میتوانید عکسهایی از پشت صحنه سریال دل را تماشا کنید.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی سریال دل و داستان و بازیگرانش پرداختیم. علاوه بر آن به نقل حواشی و خبرهای مربوط به این سریال هم اشاره کردیم. در طول پخش این اثر از شبکه خانگی، بارها و بارها شاهد حملات شدید منتقدین به موضوع سریال دل، نحوه بازیها، انتخاب بازیگران، ریتم کند هر قسمت و فضای تجمل گرایی آن بودیم. هرکدام از این ایرادات به نحوی در هر قسمت بارز و پررنگ بودند که هیچ مخاطب و منتقدی نمیتوانست ساده از کنار آن عبور کند.
این نقدها تا جایی افزایش یافتند که عدهای تماشای سریال دل را توهین به شعور مخاطب نامیدند و از بازیهای غیرواقعی و طراحی لباس و صحنه نیز انتقادهای زیادی کردند. تجمل گرایی در پروژههای پیشین منوچهر هادی همچون فیلمهای آینه بغل و سریال نمایش خانگی، عاشقانه نیز تا حدودی مشهود بود اما در این تحمل گرایی در سریال دل به اوج خود رسید و سبب اعتراض گسترده مردم شد. به نظر میرسد منوچهر هادی روند کاری خود را به سمت سینمای تجاری متمایل کرده است و قدرت سناریو و وسواس بیشتر برای بازی گرفتن بهتر از هنرپیشگان در اولویتهای بعدی این کارگردان جوان قرار دارد.
نظر شما در مورد سریال دل چه بود؟ آیا شما هم از مخاطبان این سریال بودید؟ آیا با سانسور شدن این سریال و ریتم کند آن موافق بودید؟ لطفا در پایین همین صفحه نظرات خودتان را برای ما بنویسید.