مغز دلفین ها هم میتواند مثل میمون ها و انسانها به شکل اجتماعی تکامل یابد. اخیرا دانشمندان کشف کردهاند که ممکن است دلفینها هم مثل انسانها به تماشای تلویزیون علاقه داشته باشند.
اخبار علمی میگوید که مغز دلفینها هم میتواند مثل میمونها و انسانها به شکل اجتماعی تکامل یابد. مطابق با این نظر، میتوان بین تکامل مغز و تنوع رفتاری انواع گوناگون دلفین و آدمها شباهتهای شگفتانگیزی را مشاهده کرد. اخیرا دانشمندان کشف کردهاند که ممکن است دلفینها هم مثل انسانها به تماشای تلویزیون علاقه داشته باشند.
محققان در کالی لارگوی فلوریدا، فیلمهایی را بر نمایشگر تلویزیون از طریق پنجرههای زیر آب برای 11 دلفین پوزهبطری (bottlenose) و 5 دلفین تیزدندان (rough-toothed) نمایش دادند تا رفتار آنان را مورد مطالعه قرار دهند. محققان صحنههایی از اقیانوس مربوط به برنامه سیاره زمین (Planet Earth) که یک مستند متبط با طبیعت است و همچنین قسمتهایی از انیمیشن باب اسفنجی را نشان دادند تا آزمایش کنند که دلفینها صحنههای واقع گرایانهتر را بیشتر دوست دارند یا صحنههای انیمیشنی مربوط به دریا را ترجیح میدهند. برای فهمیدن جواب این سوال، واکنش دلفینها هنگام تماشای تلویزیون، مانند حرکات بداهه و نامنظم و یا سرتکاندادنهای سرخوشانه آنها را زیر نظر گرفتند.
محققان با توجه به دادههای جمعآوری شده در این مطالعه نشان دادند که احتمالا دلفینها به تماشای برنامههای تلویزیونی علاقمند باشند و چندان اهمیتی ندارد که برنامه واقعی است یا انیمیشنی؛ هرچند دلفینهای مذکر نسبت با دلفینهای مؤنث بیشتر به فیلمها واکنش نشان دادند.
در این مطالعه، محققان اظهار داشتند که در میان دلفینهای پوزهبطری، دلفینهای جنس نر به تماشای تلویزیون به مدت طولانیتری ادامه دادند و از نظر رفتاری در پاسخ به طور قابل توجهی بیشتر واکنش نشان دادند؛ واکنشهایی نظیر سرعت بالاتر تولید حباب و رفتارهای تهاجمی. همچنین دلفینهای جنس نر گونه تیزدندان نیز به شکل قابل توجهی نسبت به جنس مؤنث رفتارهای تهاجمیتری را نمایش دادند.
محققان همچنین کشف کردند که حتی دلفینهای کمشنوا (hearing-impaired) توجه زیادی به فیلمها از خود بروز میدهند که این، نشان میدهد تصاویر متحرک خودشان به تنهایی ممکن است، عامل نگه داشتن دلفینها برای تماشا باشند.
سخن پایانی
در حالی که هیچ داده اثبات شدهای مبنی بر اینکه دلفینها انیمیشن را به مستند طبیعت ترجیح بدهند، وجود ندارد، محققان بر این باورند که تلویزیون میتواند به مانند یک «دستگاه غنی سازی» مفید و ابزار شناختی تجربی برای درک بهتر زندگی دریایی، شامل تشخیص جنس، گونه و تفاوتهای فردی موجودات دریایی، عمل کند.
حالا میدانیم که دلفینها هم میتوانند نتفلیکس را دوست داشته باشند! نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.