سامسونگ از سالیان دور با تولید گوشیهای رده بالای خلاقانه بیگانه نبوده است اما با پیدایش سری گلکسی اس این روند وارد فاز تازهای شد و محصولاتی کم نظیر را به مشتریان بسیاری ارزانی داشت.
در عرض چهار یا پنج سال اخیر صنعت تولید گوشیهای هوشمند پلههای ترقی را با شتابی چشمگیر طی کرد بطوریکه شاهد خلق محصولات و تکنولوژیهای خلاقانهای در این سالها بودهایم. اما هنگامی که سخن از نوآوری و خلاقیت در این عرصه به میان میآید نام یک کمپانی تابانتر از سایرین میدرخشد: سامسونگ. علاوه بر این، کمپانی کرهای یکی از معدود تولیدکنندگانی است که با عرضهی محصولات اقتصادی، میان رده و پرچمدار طیف وسیعی از مشتریان را پوشش میدهد. در اینجا روند تکامل سری گلکسی اس سامسونگ از ابتدا تا به امروز را مورد بررسی اجمالی قرار خواهیم داد.
سامسونگ گلکسی اس
معرفی گلکسی اس در سال 2010 آغازگر مسیری موفقیت آمیز برای سامسونگ بود که تا به امروز نیز ادامه دارد. البته به فراخور زمان، این گوشی با آنچه که از پرچمداران امروزی انتظار داریم بسیار متفاوت بود. گلکسی اس صفحه نمایشی 4 اینچی از نوع سوپر آمولد داشت و مجهز به تراشه تازه رونمایی شدهی Hummingbird بود؛ علیرغم بی عیب و نقص نبودن اما از آن به عنوان محصولی الهام بخش در روند تکامل گوشیهای هوشمند یاد میشود.
سامسونگ گلکسی اسII
دومین پرچمدار از این سری اس در تاریخ 28 آوریل 2011 رخ نمایان کرد و چند ماه بعد در کنگره جهانی موبایل 2012 مفتخر به کسب عنوان بهترین تلفن هوشمند سال شد. گلکسی اس 2 با داشتن ضخامت 8.49 میلیمتر در آن زمان باریکترین گوشی در نوع خود بود؛ البته کمپانی سامسونگ به علت نمای ظاهری نه چندان جذاب این محصول با انتقاداتی نیز روبهرو شد.
سامسونگ گلکسی اسIII
22 مه 2012 مصادف است با ارائهی سومین پرچمدار از سری اس توسط سامسونگ؛ محصولی که البته به دلیل داشتن بدنهای پلاستیکی و برخی کاستیهای دیگر هرگز به عنوان با کیفیتترین گوشی هوشمند موجود در بازار آن روزها انتخاب نشد. با این حال گلکسی اس 3 هم ویژگیهای تحسین برانگیزی داشت که از جملهی آنها میتوان به پرفورمنس بالا و عملکرد سریع، رابط کاربری بهینه سازی شدهی TouchWiz و تجربه کاربری مناسب اشاره کرد.
سامسونگ گلکسی اس4
گلکسی اس4 با طراحی مشابه اما ویژگیهای داخلی ارتقاء یافته نسبت به نسل پیشین خود در 27 آوریل سال 2013 ظهور پیدا کرد و البته همین طراحی تکراری سبب شد تا سخت افزار ارتقاء یافته و TouchWiz نونوار شده چندان به چشم نیایند و باز هم کمپانی کرهای با تیغ تیز انتقادات مواجه گردد.
سامسونگ گلکسی اس5
سامسونگ این انتقادات را برنتابید و با معرفی گلکسی اس5 در سال بعد از آن نشان داد که همچنان به همان طراحی انتقاد آمیز پایبند است. البته این گوشی یک مشخصهی بارز داشت و به عنوان اولین محصول سری اس، در برابر آب و گرد و غبار مقاوم بود. این قابلیت در کنار ویژگیهای ممتاز سختافزاری و نرمافزاری سبب شد که به جز طراحی تکراری، نقص قابل ذکر دیگری در گلکسی اس5 نتوان یافت.
خانوادهی سامسونگ گلکسی اس6
سرانجام سامسونگ از تجربیات گذشته درس گرفت و طراحی گلکسی اس 6، اس 6 اج و اس 6 اج پلاس را دستخوش تغییراتی کرد. در این ششمین نسل از محصولات سری اس بدنهی شیشهای و فلزی جای بدنه پلاستیکی را گرفت و پردازندهی قدرتمندی نیز در آنها تعبیه شد. همچنین اس6 اج به عنوان اولین گوشی هوشمندی که لبههای خمیده در صفحه نمایش آن دیده میشد نظر بسیاری از علاقمندان را به خود جلب کرد اما دو انتقاد عمده نیز بر این پرچمداران وقت وارد بود: یکی باتری ضعیف و دیگری عدم امکان ارتقاء فضای ذخیره سازی.
خانوادهی سامسونگ گلکسی اس7
سامسونگ سرمست از موفقیت نسل ششم این سری از گلکسی، در سال 2016 خانوادهی گلکسی اس7 را با بهینهسازیهای قابل توجهی روانه بازار کرد که موجب شد گلکسی اس7 و اس7 اج در زمرهی بهترینهای بازار موبایل قرار بگیرند. پردازندهی قدرتمند، دوربین کارآمد و شارژدهی مناسب ویژگیهای مشترک دو عضو این خانواده به شمار میرفت؛ البته صفحه نمایش گلکسی اس7 اج بزرگتر و دارای لبههای خمیده بود.
خانوادهی سامسونگ اس8
گلکسی اس8 و 8 پلاس پرچم سری اس را از سال گذشته تاکنون بالا نگه داشتهاند و تا چند ماه آینده آن را به جانشینان خود تحویل خواهند داد. کمپانی کرهای با رونمایی از این دو پرچمدار خود Infinity Display یا صفحه نمایش بی نهایت را با نسبت تصویر 18.5 به 9 معرفی کرد. وجوه اشتراک بین اس 8 و اس 8 پلاس بسیار است و اندک تفاوتهای موجود بین آنها را باید در ظرفیت باتری، ابعاد دستگاه و سایز صفحه نمایش جستجو کرد.
دستیار مجازی Bixby، پشتیبانی از فناوری شارژ وایرلس و شارژ پرسرعت، برخورداری از اسکنر عنبیه چشم و حسگر اثر انگشت تنها برخی از ویژگیهای ممتاز این دو پرچمدار سامسونگ به شمار میروند.