شرکت شارپ (Sharp) اعلام کرده که قصد دارد تولید انبوه نمایشگرهای اولد (OLED) را آغاز کند. البته این شرکت فعلا نمیخواهد تعداد زیادی از این نمایشگرها را تولید کند و به نظر نمیرسد که سهم بازار شرکتهای دیگر را هدف قرار داده باشد.
اخیرا شرکت شارپ (Sharp) اعلام کرده که خط تولید انبوه نمایشگرهای اولد خود را راه اندازی میکند. این شرکت در ابتدا قصد ندارد که بخش زیادی از بازار را در اختیار بگیرد اما در برنامههایش تولید نمایشگرهای مورد نیاز خود را گنجانده است. تعداد تولیدی این شرکت زیاد روی سهم بازار دیگر تولیدکنندهها اثر نمیگذارد اما شروع تولید این نمایشگرها توسط شرکتی جدید قابل توجه است. اما آیا میدانید نمایشگرهای اولد چه ویژگیهایی دارند؟
تکنولوژی اولد، هم در گوشیهای موبایل و هم در تلویزیونها وجود دارد. از نظر تکنیکی و فنی اختلاف زیادی بین نمایشگرهای اولد و LCD و LED وجود دارد. اما به زبان سادهتر، نمایشگرهای السیدی و الایدی، دارای پیکسلهایی هستند که از خود نور تولید میکنند اما هیچ تابش نوری ندارند. در این نوع نمایشگرها وجود یک نور پسزمینه برای نمایان شدن این رنگها الزامی است. اما در آن سوی ماجرا، نمایشگرهای اولد، پیکسلهایی دارند که هم از خود نور تولید میکنند و هم رنگ. رنگهای تولید شده از نمایشگرهای اولد، به سه رنگ قرمز، آبی و سبز تقسیم میشوند.
این تکنولوژی باعث میشود که صفحهنمایشهای اولد بتوانند بسیار نازکتر از نمایشگرهای LCD و LED شوند. مهم تر از این، نمایشگرهای اولد، تصاویر با نسبت کنتراست بالاتر و رنگ های واضحتری تولید میکند.
مشکل این است که نمایشگرهای OLED واقعا به سختی تولید میشوند؛ مخصوصا در تعداد تولید انبوه. این نمایشگرها بسیار مستعد بروز نقص فنی هستند. این موضوع باعث میشود همیشه تعداد نمایشگرهای تولید شده و بهفروش رفته، اختلاف زیای داشته باشند که خود امری برای متضرر شدن شرکت است. پس قیمت این نمایشگرها، باید هزینههای غیر قابل پیشبینی مثل این نقصها را هم در خود پوشش دهد.
در حال حاضر، سامسونگ بازار نمایشگرهای اولد را در اختیار دارد. سامسونگ 90.1 درصد از نمایشگرهای اولد را در بازار تولید میکند. شرکت ال جی هم 7.7 درصد از بازار را در اختیار دارد. این بدان معناست که سامسونگ سهم زیادی از بازار را تصاحب کرده و میتواند با بالا نگه داشتن قیمت، تولید نمایشگرهای اولد را با وجود مشکلا زیادش، سودآور کند. اپل در سال گذشته، اولین گوشی خود با نمایشگر اولد را تولید کرد که قیمت ارزانترین مدل آن، 1000 دلار بود. این گرانی بیدلیل نبود؛ گرانترین بخش یک آیفون 1000 دلاری، نمایشگر اولد آن بود. اپل برای گوشیهای آیفون خود هیچ انتخاب دیگری جز نمایشگرهای گرانقیمت اولد سامسونگ نداشت!
تصور کنید، اپل و سامسونگ بزرگترین رقبای هم در زمینه فروش گوشیهای هوشمند هستند. اما سامسونگ قطعه اصلی گوشی آیفون را به اپل میفروشد. این اصلا یک معامله شیرین برای اپل نیست. قطعا اپل، به دنبال یک تامینکننده دیگر بوده اما الجی هیچگاه توان پاسخگویی به نیازهای اپل را نداشته است. البته برای شرکت شارپ، یک زمان حداقل 6 ماهه لازم است تا بدانیم این شرکت در کجای بازار قرار میگیرد. اگر شارپ بتواند عملکرد خوبی در تولید این نمایشگرها از خود نشان دهد احتمالا هدف سرمایهگذاری بعدی اپل، بعد از سرمایه گذاری 2.67 میلیارد دلاری در الجی باشد.
کلام آخر
اگر انحصار سامسونگ در تولید این نمایشگرها شکسته شود، میتوانیم امیدوار باشیم که گوشیهای هوشمند را با نمایشگرهای اولد ولی ارزانقیمتتری در بازار مشاهده کنیم. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.