دوربین های بدون اینه ی نیکون انتخاب اول بسیاری از کاربرانی هستند که بهدنبال یک دوربین عکاسی میگردند. در ادامه با ما همراه باشید تا با دوربین های بدون آینه بیشتر آشنا شویم.
نیکون یکی از برندهایی است که در طول سالهای اخیر سرمایهگذاری زیادی روی سری دوربینهای بدون آیینه خود انجام داده است. این شرکت مدلهای مختلفی از دوربینهای بدون آیینه خود را در بازههای قیمتی مختلفی عرضه میکند. البته نیکون تنها کمپانی نیست که این دوربینها را عرضه میکند؛ کانن، سونی، پاناسونیک و فوجیفیلم نیز این دوربینها را در مدلهای مختلفی عرضه میکند. با وجود این که این دوربینها از ابتدای ابداع دوربینها در دسترس بودند اما این عنوان از سال 2008 و برای اشاره به دوربینهای میکرو چهار سوم بیشتر مورد استفاده قرار گرفت. دوربین های بدون آینه نیکون در حال حاضر محبوبترین نوع دوربین عکاسی بهحساب میآیند و توانستند حتی از دوربینهای DSLR نیز محبوبیت بیشتری داشته باشند.
فهرست مطالب
دوربین بدون آینه چه ویژگیهایی دارد؟
دوربین بدون آیینه نوعی از دوربین است که همانطور که از نامش پیداست بدون نیاز به یک آینه کار میکند. در این دوربینها، نور مستقیما از لنز به یک سنسور دیجیتالی میرسد و سپس در نمایشگر دوربین برای کاربر بهنمایش گذاشته میشود. به این ترتیب شما میتوانید قبلا از عکس گرفتن از سوژه، تصویر را تنظیم کرده و پیشنمایش آن را مشاهده کنید.
برخلاف دوربینهای DSLR، دوربین بدون آیینه ساختار سادهای دارد و در آن خبری از یک آینه برای انتقال نور به نمایاب و سنسور نیست. سنسور دوربین مستقیما در مسیر نور قرار گرفته است و به همین خاطر امکان نمایش پیشنمایش زنده از تصویر در نمایاب الکترونیکی وجود دارد. وقتی شما دکمه شاتر را فشار میدهید، یک دریچه به روی سنسور کشیده میشود و سپس این دریچه به سمت پایین حرکت کرده و سنسور را در معرض نور دریافت شده از لنز قرار میدهد. سپس یک دریچه دیگر نیز از پایین به بالا میآید و دوباره سنسور را پوشش میدهد تا عکس ذخیره شود.
کاربردهایی دوربین بدون آینه
با معرفی دوربینهای بدون آیینه رده بالا، دنیای عکاسی با تغییر و تحولات زیادی همراه شد؛ چرا که این دوربینها با مزایا و کاربردهای فراوانی که دارند توانستند نظر بسیاری از عکاسان حرفهای و آماتور را به خود جلب کنند. از جمه این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- وزن و اندازه کمتر: دوربینهای بدون آیینه از سنسورهای کوچکتری برخوردار هستند و به همین خاطر اندازه این دوربینها نیز کوچکتر و وزنشان نیز کمتر است. به همین دلیل است که این دوربینها انتخاب اول عکاسان خیابانی هستند.
- نمایاب الکترونیکی: همانطور که بالاتر گفتیم، در دوربین بدون آیینه، نور مستقیما از لنز به سنسور میرسد و به همین خاطر کاربر قادر است پیشنمایش زنده تصویر را روی یک نمایشگر LCD مشاهده کرده و تغییرات مدنظر خود برای نوردهی، روشنایی، اشباع یا کنتراست را اعمال کند.
- پایدارسازی تصویر: از آنجایی که در این دوربینها خبری از آینه نیست، دوربین کمتر به لرزش حساس است و در نتیجه تصاویر با وضوح بالاتری ذخیره میشوند.
- سر و صدای کم: از طرف دیگر از آنجایی که قطعات متحرک کمتری در این دوربینها وجود دارند، هنگام فشار دادن دکمه شاتر، دوربین سر و صدای کمتری دارد.
- سرعت عکاسی بالاتر: بهلطف فوکوس بهتر و سرعت شاتر بالاتر، این دوربینها این امکان را به عکاس میدهند تا تصاویر را با سرعت بالاتری بگیرد.
چه برندهایی دوربین بدون آینه تولید میکنند؟
دوربینهای بدون آیینه توسط تمامی برندهای مطرح روی خط تولید قرار دارند. در حقیقت با توجه به این که نیکون و کانن، تولید دوربینهای DSLR را متوقف کردهاند، احتمالا بهزودی دوربینهای بدون آیینه حرف اول و آخر را خواهند زد.
برندهایی مثل سونی با دوربین α7 IV یا فوجیفیلم با دوربینهای X-H2S و X-S20 و همچنین کانن با مدلهای اقتصادیتری مثل EOS R50 از جمله شرکتهای مطرح در دنیای عکاسی هستند که دوربینهای بدون آیینه را تولید میکنند. علاوه بر آنها، نیکون نیز در این دسته از دوربینها حضور پررنگی در بازار دارد. در ادامه نیز قصد داریم به چند مدل از دوربینهای بدون آیینه این شرکت اشاره کنیم.
بهترین دوربین بدون آینه نیکون کدام مدلها هستند؟
همانطور که گفته شد دوربینهای نیکون در مدلها و انواع مختلفی وارد بازار میشوند. اماانواع مدل های کانن بدون آینه کدامند؟ کدام یک از آنها میتوانند انتخاب بهتری باشند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با این دوربینها آشنا شویم.
1. نیکون Z9؛ از دوربین های بدون آینه نیکون
نیکون Z9 یکی از گرانترین دوربین های بدون آینه نیکون موجود در بازار و یک پرچمدار تمام عیار است. این دوربین قادر به عکاسی با رزولوشن 45.7 مگاپیکسل با فرمت RAW و نرخ 30 فریم برثانیه برای ویدیوها است. اگر تصاویر را با فرمت JPEG ذخیره کنید، رزولوشن به 11 مگاپیکسل کاهش پیدا خواهد کرد و ضبط ویدیو نیز با نرم 120 فریم برثانیه صورت میپذیرد.
در کنار این شما به سیستمهای هوشمند فوکوس خودکار و تشخیص سوژه نیز دسترسی دارید و برخلاف دوربینهای سونی یا کانن در این دوربین لازم نیست از قبل سوژه را برایش مشخص کنید. دوربین میتواند به صورت خودکار چهرهها، حیوانات و خودروها را شناسایی کند.
2. دوربین بدون اینه ی نیکون Z 6II
اگر بهدنبال یکی از بهترین دوربینهای بدون آیینه بازار هستید، نیکون Z 6II یکی از بهترین گزینهها خواهد بود. این مدل که قیمت کمتری از دوربینهای حرفهایتر و گرانتری مثل نیکون Z 7 II و نیکون Z 9 دارد، یک دوربین فوقالعاده و چند کاربره است که هم برای عکاسان حرفهای و هم افرادی که بهصورت تفریحی عکاسی میکنند، مناسب است.
دوربین Z 6II دارای فوکوس خودکار با عملکرد بسیار خوب است و قادر است ویدیوها را نیز با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه ضبط کند.
3. دوربین بدون اینه ی نیکون Z 5
نیکون Z 5 یکی از دوربین های بدون آینه و انتخاب بسیار عالی در بازه قیمتی کمتر برای خرید یک دوربین فول فریم است. این دوربین از دید خیلیها یک گزینه بسیار عالی با قیمت مناسب نسبت به دیگر دوربینها است. البته قیمت کمتر آن به دلیل ویژگیها و قابلیتهای کمتر مثل فیلمبرداری 4K با برش بخش قابل توجهی از قاب تصویر است و نرخ Burst آن نیز از 5 fps فراتر نمیرود.
از طرف دیگر این دوربین دارای یک سنسور با رزولوشن بالا است که تصاویر را با کیفیت بسیار عالی در اختیارتان قرار میدهد. همچنین مانند مدلهای گرانتر، از لحاظ ارگونومیک نیز این دوربین در سطح بسیار خوبی قرار دارد.
4. دوربین بدون اینه ی نیکون Z 50
اگر بهدنبال یک دوربین فول فریم نیستید و میخواهید هزینه کمتری کنید، یک دوربین APS-C میتواند انتخاب بسیار عالی باشد. دوربین بدون آیینه نیکون Z 50 را میتوانیم بهترین دوربین این برند در بازه قیمتی زیر 50 میلیون تومان بهحساب بیاوریم. این مدل از نظر هندلینگ، کیفیت ساخت و ویژگیها ارزش خرید قابل توجهی نسبت به قیمت دارد و از یک سنسور 20 مگاپیکسلی با عملکرد بسیار خوب بهره میبرد. این سنسور حتی در نور کم نیز عملکرد تحسینبرانگیزی دارد و امکان ضبط ویدیو با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم برثانیه را نیز در اختیارتان قرار خواهد داد.
5. دوربین بدون اینه ی نیکون Z 30
این دوربین با وجود این که اولین مدل از دوربین های بدون آینه نیکون مخصوص ولاگرها است، توانسته با ارائه قابلیتها و امکانات شاخص، به یکی از بهترین گزینههای اقتصادی تبدیل شود. دوربین اندازه نسبتا جمع و جوری دارد و بهراحتی قابل استفاده است. البته برخلاف مدلهای گرانتر مثل Z 50 ، این دوربین فاقد نمایاب است و شاید خیلی مناسب عکاسی حرفهای نباشد. با این حال نیکون در این دوربین از همان سنسور Z 50 استفاده کرده و به همین خاطر کیفیت عکسها و ویدیوها تقریبا بین آنها یکسان است.
شما همچنین به چند قابلیت مخصوص مثل یک نمایشگر کاملا لمسی، دکمه ضبط ویدیو بزرگ و یک میکروفون استریو دسترسی خواهید داشت. البته شارژدهی دوربین خیلی خوب نیست و زمان ضبط ویدیو 4K نیز حرارت آن بیش از حد بالا میرود.
هنگام خرید دوربین بدون آینه به چه نکاتی توجه کنیم؟
برای خرید دوربین بدون آینه باید چندین فاکتور بسیار مهم را مدنظر قرار دهید تا بتوانید بهترین خرید را داشته باشید. در این قسمت از مقاله قصد داریم به این موارد بپردازیم.
1. قیمت
قیمت اولین فاکتوری است که باید درنظر داشته باشید. نحوه عملکرد، کیفیت ساخت و همچنین امکانات دوربین همگی در نهایت به قیمت نهایی وابسته هستند. مدلهای اقتصادی معمولا کمترین وزن و اندازه را دارند و از چند حالت اتوماتیک برخوردار هستند تا کار شما راحتتر شود. در عوض مشخصات آنها ردهپایینتر است و امکانات زیادی ندارند و کیفیت ساخت پایینتری هم دارند.
این دوربینها بیشتر برای عکاسان مبتدی مناسب هستند. مدلهای گرانتر و میانرده اما کاربرد حرفهایتری دارند و معمولا هم بیشتر تنظیمات آنها بهصورت دستی انجام میشود. اما در عوض امکانات بیشتری دارند و گزینههای بیشتری برای شخصیسازی دارند. این دوربینها همچنین از فوکوس خودکار سریعتر و عملکرد بسیار بهتری برخوردار هستند.
در نهایت مدلهای ردهبالا و پرچمدار را داریم که دارای لنزهای قابل تعویض و سنسورهای Full Frame هستند و در نتیجه در نور کم عملکرد بهتری دارند و با لنزهای حرفهای نیز سازگار هستند. از لحاظ کیفیت عکس این دوربینها بدون رقیب هستند و از طرف دیگر بیشتر آنها نیز در برابر نفوذ آب یا گرد و غبار مقاوم هستند.
2. لنزها
در میان تمامی محصولات جانبی دوربین بدون آینه، لنز بیشتر تاثیر را در کیفیت عکس خواهد گذاشت. شما ممکن است دوربین را هر چند سال یک بار ارتقا دهید ولی لنزها یک سرمایهگذاری طولانی مدت بهحساب میآیند و به همین خاطر سازگاری آنها با دوربین یکی از موارد مهم است.
بیشتر مدلهای اقتصادی دارای یک یا دو لنز متفاوت داخل جعبه هستند و برای همین انتخاب خوبی برای کاربرانی که بودجه کمی دارند، بهحساب میآیند. اما اگر قصد دارید عکاسی را بهصورت حرفهای دنبال کنید، بهتر است دوربین و لنزها را جداگانه خریداری کنید. به این ترتیب میتوانید بسته به حوزه کاری، بهترین لنزها را خریداری کنید و در آینده نیز از همان لنزها با دوربینهای بهتر و گرانتر استفاده کنید.
3. اندازه سنسور
یکی دیگر از فاکتورهای مهم اندازه سنسور است. اندازه سنسور در یک دوربین بدون اینه ی نیکون تا حد زیادی روی کیفیت تصویر، عملکرد دوربین در نور کم و اندازه کلی خود دوربین و همچنین لنزهای سازگار با آن موثر است.
دوربینهای بدون آینه معمولا در 3 اندازه سنسور مختلف عرضه میشوند:
- فول فریم
- ASP-C
- میکرو چهار سوم
سنسورهای فول فریم، در دوربینهای گران و حرفهای پیدا میشوند. این سنسورها پیکسلهای بیشتری دارند و در نتیجه میتوانند نور و دیتا بیشتری جذب کرده و تصاویر را با کیفیت بالاتری، از جمله در نور کم، در اختیار شما قرار دهند.
سنسورهای ASP-C و میکرو چهار سوم، در دوربینهای با وزن و اندازه کمتر استفاده میشوند و بیشتر مناسب کسانی هستند که مدام در حال رفت و آمد هستند یا میخواهند بدون جلب توجه عکاسی کنند. این سنسورها از نظر کیفیت تصویر بدتر از سنسورهای فول فریم هستند ولی نه آنقدری که اکثر کاربران متوجه تفاوت میان تصاویرشان شوند. حتی خیلی از عکاسان حرفهای به دلیل وزن کمتر دوربینهای ASP-C و میکرو چهار سوم از این دوربینها برای عکاسی استفاده میکنند و نگرانی از بابت کیفیت تصویر ندارند.
4. رزولوشن
بیشتر دوربینهای دیجیتال، با رزولوشن فراتر از 12 مگاپیکسل عرضه میشوند. اما رزولوشن آنقدرها فاکتور مهمی در انتخاب دوربین نیست. البته اگر قصد دارید عکسها را چاپ کرده یا برش دهید، بهتر است بهدنبال رزولوشنهای بالا مثل 40 مگاپیکسل باشید.
5. وزن و اندازه
فاکتور مهم دیگری که باید مدنظر قرار دهید اندازه و وزن دوربین است. اگر مدام در حال سفر و حرکت هستید، حتما دوربینی با اندازه و وزن کم خریداری کنید و گرنه اذیت خواهید شد. از طرف دیگر اگر مدام در یک استودیو در حال عکاسی هستید، وزن و اندازه آنقدر اهمیت بالایی ندارند.
6. کیفیت ساخت و دوام
بیشتر دوربینها با بدنه فلزی یا پلیکربنات عرضه میشوند. دوربینهای فلزی دوام بیشتری دارند و در برابر گرد و غبار و رطوبت نیز مقاومتر هستند. اما در عوض وزن بیشتری دارند. در اینجا نیز باید ابتدا نحوه استفاده خودتان را مشخص کرده و براساس نیازهایتان انتخاب کنید. برای مثال اگر قصد دارید از دوربین بیشتر در محیطهای داخلی استفاده کنید یا اگر وزن دوربین برایتان در اولویت است، خرید یک دوربین تمام فلزی و مقاوم در برابر رطوبت و گرد و غبار کار منطقی نیست.
7. فوکوس خودکار
برخورداری از یک سیستم فوکوس خودکار، برای هر عکاس یا فیلمبرداری یک مزیت بزرگ است. اما فوکوس خودکار بیشتر از همه در زمان عکاسی از سوژههای در حال حرکت مثل مسابقات ورزشی، کودکان، حیوانات یا مراسمهای مختلف بهکار خواهد آمد. در این شرایط هرچقدر فوکوس خودکار دوربین بهتر باشد، با سرعت و دقت بیشتری میتواند روی سوژه متمرکز شود.
سخن پایانی
خرید دوربین بدون اینه ی نیکون یا دیگر برندها میتواند تجربه بسیار بهتری از عکاسی در اختیار شما قرار دهد. دوربینهای بدون آینه در حال حاضر از همیشه بیشتر مورد توجه و استفاده قرار میگیرند و انتخاب اول بسیاری از کاربران هستند. نظر شما در مورد این دوربینها چیست؟ از دید شما بهترین دوربین های بدون آینه نیکون کدام مدلها هستند؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا بهاشتراک بگذارید.