مایکروسافت گویا امسال توانسته است رشد مالی خوبی تجربه کند و طی گزارش کاملی که در مورد پیشرفتهای درآمدی در بخشهای مختلف خود اعلام کرد، توانست بازار بورس را تکان دهد.
بازار بورس روز پنجشنبه را در مورد مایکروسافت میتوان به این صورت بیان کرد؛ روز عادی بعد از به زنگ آمدن بورس شروع شد و در ابتدای روز هیچ افزایش ارزش سهام در مورد مایکروسافت وجود نداشت تا اینکه به صورت ناگهانی بعد از یک ساعت ارزش سهام 4 درصد افزایش پیدا کرد. این افزایش بیدلیل نبود و در پس پرده این افزایش جلسه مدیران مایکروسافت و سرمایهگذاران برای اعلام برنامههای 3 ماهه بعدی شرکت بود. مایکروسافت اینگونه گزارش داده است:
این دوره آخرین مهلت مایکروسافت برای سرمایهگذاری روی شرکت و درآمدها در سال 2018 است. این شرکت در طول دوازده ماه اخیر برای اولین بار درآمدی در حدود 110.4 میلیارد دلار داشته است و این اولین بار است که درآمد سالانه از 100 میلیارد دلار گذشته است.
برای سهماهه بعدی مایکروسافت اعلام کرده است که در سه حوزه مختلف سرمایهگذاری و فروش خود را افزایش خواهد داد که از جمله آنها پردازش ابری است که والاستریتیها علاقه زیادی به آن از خود نشان دادهاند. سه بخش مختلف مایکروسافت به شرح ذیل هستند: بهرهوری و فرایندهای کسب و کار (Productivity and Business Processes) که واحدی در مجموعه مایکروسافت آفیس است در طول ماههای گذشته 13 درصد رشد داشته است و ارزش آن به 9.7 میلیارد دلار رسیده است. بخش دیگر ابر هوشمند (Intelligent Cloud) که شامل بخشهایی همانند مایکروسافت آژور(Microsoft Azure) و تکنولوژیهای وابسته به آن است، رشد 23 درصدی داشته و به ارزش 9.6 میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که بخش محاسبات شخصی (Personal Computing) که بخشهایی همانند ویندوز، ایکس باکس را در بر میگیرد، افزایش 17 درصدی داشته و به ارزش 10.8 میلیارد دلار رسیده است.
نکته قابل توجه در این است که آژور به تنهایی توانسته است رشد 89 درصدی نسبت به ماههای مشابه سال 2017 تجربه کند. آژور رقیب اصلی وب سرویس آمازون (Amazon Web Services) است و مایکروسافت برای فاش نشدن کلی اطلاعات، آمار دقیقی از رشد این سرویس نداده است. به طور کلی مایکروسافت اعلام کرده که درامد حاصل از پردازش ابری، که شامل تجارتهای نرمافزاری ابری و سرویسهایی همانند آژور و آفیس 365 (Office 365)، رشد 53 درصدی نسبت به سال قبل داشته و به 6.9 میلیارد دلار رسیدهاند. کسب و کارهای مربوط به ویندوز بر اساس افزایش تقاضا برای نصب ویندوز 10 روی سیستمها رشد 7 درصدی نسبت به سال قبل داشته است.
افزایش درامدهای دیگر مایکروسافت مربوط به سرویسهای جانبی همانند لینکدین با 37 درصد، بازیسازی 39 درصد و دستگاه ایکس باکس و خدماتش 36 درصد افزایش داشتهاند. همچنین درامدهای مربوط به مایکروسافت سرفیس، 25 درصد افزایش نسبت به سال گذشته تجربه کرده است. عملکرد ضعیف سرفیس در سال گذشته و پیشرفت سختافزاری همهجانبه باعث کاهش رشد این قسمت بوده است. سود خالص مایکروسافت بر اساس مالیات جدید 104 میلیارد دلار ارزیابی شده که 306 میلیون دلار آن برای بازیابی و تعمیرات استفاده شده است.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای کسب و کار با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.