شرکت فضایی بلو اوریجین، متعلق به جف بزوس، مدیرعامل و مؤسس آمازون، کپسول فضایی آزمایشی را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. نهمین پرواز آزمایشی بلو اوریجین 11 دقیقه به طول انجامید و کپسول و حامل آن به سلامت بر زمین نشست.
کمپانی بلو اوریجین به دنبال فرستادن مسافر به فضا است. مسافران برای این سفر فضایی باید بلیت تهیه کنند. بر اساس گزارشی که بهتازگی منتشر شده حداکثر قیمت بلیت این شرکت برابر با 300 هزار دلار است. در گذشته مقامات این شرکت اعلام کرده بودند که بهزودی پروازهای آزمایشی راکت نیو شپرد (New Shepard) را به همراه مسافر انجام میدهند و از سال 2019 بلیت سفرهای فضایی خود را به فروش میرسانند.
در راستای دستیابی به این هدف، دیروز یک موشک نیو شپرد بلو اوریجین از سایت راهاندازی این شركت، نهمین پرواز آزمایشی خود را با موفقیت انجام داد. این پرواز قرار است در آیندهای نزدیک در حالی انجام شود که مسافران هزینه سفر خود را پرداخت کردهاند.
در ساعت 10:11 صبح به وقت مرکزی آمریکای شمالی در روز 18 جولای، تقویتکننده و کپسول خدمه بدون سرنشین، برای یک مأموریت فضایی به آسمان بالای تگزاس پرتاب شدند. آنها در این مأموریت میخواستند بررسی کنند که عملیات پرتاب هنگام نقص فنی چگونه عمل میکند.
اخبار بلو اوریجین حاکی از این است که این پرواز تنها 11 دقیقه و 17 ثانیه طول کشیده، اما این مدت برای موشک تک مرحلهای با موتور BE3 که قرار بوده تا کپسول را به نزدیکی فضا ببرد، زمان قابل قبولی است. کپسول در حال اشتعال سیستم فرار اضطراری خود را 20 ثانیه بعد از مرحله جدایی فعال کرد.
این موتور موشک جامد با 70،000 پوند (31751.44 کیلوگرم) نیروی پیشرانه تولید شده و با شتاب گرانشی 10 (شتاب گرانشی به عنوان نیروی چندگانه شبه وزن برای هر واحد جرم جسم عمل میکند و دلیل شتاب اجسام در رابطه با سقوط آزاد است) توانست تا آدمک خلبان بلو اوریجین به نام Mannequin Skywalker را به سلامت فرود بیاورد. نیو شپرد همچنین توانست به حداکثر ارتفاع یعنی 389،846 فوت (118،825 متری) برسد، چیزی که برای بلو اوریجین رکوردی جدید محسوب میشود. سرعت این کپسول 2،236 مایل در ساعت (معادل 33598 کیلومتر در ساعت) بود.
هدف از ماموریت شماره 9 (M9) این بود که عملکرد موشک نیو شپرد را در شرایط اضطراری قطع ارتباط، بررسی کنند و ببینند که آیا میتواند به سلامت فرود آید. خوشبختانه این آزمایش موفقیتآمیز بود و نیو شپرد بدون مشکل خاصی به زمین نشست.
هدف دیگر این بود که سیستم کنترل موقعیت کپسول را در فضای نزدیک به خلاء آزمایش کنند. بر اساس گزارشات بلو اوریجین، این آزمایش با هیچ مشکلی جدی مواجه نشد و کپسول توانست به درستی شرایط خود را برای راهاندازی چتر نجات تغییر دهد.
اگر چه کپسول خدمه هیچ مسافری را به جز مانکن اسکایواکر حمل نکرد، شامل هفت بار تجاری بود. این بارهای تجاری شامل یک آزمایش برای مطالعه گازهای گرانول، یک دستگاه ناسا برای ضبط محیط داخلی کپسول، آزمایش دیگری برای مطالعه چگالی قطرات در شرایط گرانش صفر، یک مانیتور میدان الکترومغناطیسی، یک پلتفرم برای جداسازی بارها از ارتعاشات موشک، یک بسته نمونه مواد و یک بار مربوط به خود کمپانی بود.
سخن پایانی
برای اطلاع بیشتر از اخبار علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.