دانشمندان نروژی ترکیبی از سیلیکون و گرافیت را در تولید باتری موبایل استفاده کردهاند که عمر و قدرت آن را 3 تا 5 برابر افزایش میدهد. این تکنولوژی میتواند دنیای گوشی همراه، لپتاپ و خودروهای الکترونیکی را دگرگون کند.
خواسته مشترکی که بین خریداران گوشیهای هوشمند وجود دارد و وابسته به نوع گوشی هم نیست، ظرفیت بالای باتری است. ما دوست داریم گوشیمان را کمتر شارژ کنیم و مدت بیشتری از آن استفاده کنیم. برای باتریها هم گویا حد و مرزی برای افزایش ظرفیت وجود ندارد و هر بار ظرفیتی بالاتر از مدلهای قبل برای باتری تولید میشود. اما اگر واقعبین باشیم، سرعت رشد و توسعه باتریها در گوشی همراه کمتر از دیگر سختافزارها بوده است ولی بهتازگی به همت گروهی از دانشمندان نروژی، رازی کشف شده است که به آنها این توانایی را میدهد تا سرعت افزایش قدرت باتریها را پنج برابر کنند. این راز چیزی نیست جز سیلیکون.
کسانی که در مورد تکنولوژی باتریهای چند سال اخیر خبر دارند به ما خواهند گفت که سالهای زیادی است به جای باتریهای گرافیتی از باتریهای سیلیکونی استفاده میشود و این اتفاق خبر جدیدی نیست، علاوه بر این وجود سیلیکون قدرت باتری را افزایش داده است. مشکل بزرگی که در مورد سیلیکون وجود دارد، علاقه عجیب این ماده به تخریب شدن است. بر اساس آمار موجود، سیلیکون 400 درصد زودتر از سایر مواد تشکیلدهنده باتری تخریب پذیری دارد. تخریب باتری همانطور که اطلاع دارید، شامل متورم شدن آن و از بین رفتن قدرت شارژ دهی کافی است که در باتریهای سیلیکونی بسیار شایعتر از دیگر مدلها است.
دانشمندان نروژی بهتازگی توانستهاند ترکیبی از گرافیت و سیلیکون را به دست آورند که میتواند ظرفیت باتری را افزایش دهد و در مقایسه با باتریهای سیلیکونی کنونی، سرعت تخریب کمتری داشته باشد. این مورد نه تنها در باتری گوشیهای همراه میتواند رشد سریعی به وجود آورد بلکه در زمینههای باتریهای الکترونیکی خودرو، لپ تاپ و هر محصول دیگر که دارای باتریهای قابل شارژ باشد مؤثر خواهد بود.
شرکت Kjeller Innovation که این دانشمندان برای آن کار میکنند به سختی دنبال تجاریسازی این باتریها که تحت عنوان پروژهای با نام سیلیکون ایکس تولید میشود، است. این شرکت در حال حاضر، گفتگوها و همکاریهای وسیعی با شرکتهای مختلف برای آزمایش نمونه باتری هیبریدی و ترکیبی خود انجام میدهد. این شرکت تنها موردی نیست که سعی در بهینهسازی باتریهای گوشی همراه دارد و رقبای دیگری هم دست به این کار زدهاند. اما برای اولین بار است که خبر اجرای موفقیتآمیز و استفاده مفید از سیلیکون در باتری ترکیبی به گوش رسیده است که میتواند طراحی نوینی از آنچه باشد که قرار است دنیای الکترونیک وسایل در آینده را تغییر دهد این تکنولوژی هر چه که هست یک ویژگی بارز دارد: هر شرکتی که بتواند ظرفیت باتری گوشی همراه را افزایش دهد مسلماً میلیاردها دلار درامد زایی خواهد داشت.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.