به تازگی محققانی از چندین کشور موفق به کشف ترکیباتی از رنگ صورتی در فسیل ها شدند که نشانگر قدیمیترین رنگهای دنیا در فسیلهای ماقبل تاریخ است.
دانشمندانی از استرالیا، ژاپن و ایالات متحده، قدیمیترین رنگهای روی زمین را یافتند. این رنگدانههای صورتی روشن که مربوط به یک میلیارد سال قبل است، بقایای برخی از اولین موجودات میکروسکوپی است که زمانی در یک اقیانوس باستانی زندگی میکردند و کشف آنها کمک میکند تا اطلاعات بیشتری در مورد فسیل ها به دست آید.
این رنگها، خودشان فسیل های مولکولی کلروفیل هستند؛ نوعی رنگدانه که باعث میشود گیاهان طی فرآیند فتوسنتز نور خورشید را به انرژی تبدیل نمایند. آنها در سنگهای سیاه دریایی داخل رسوبات یافت شدند. این رسوبات در صحرای آفریقا وجود دارد؛ جایی که روزگاری اقیانوسی وسیع بوده است.
این فسیل ها داخل زمین، به رنگ قرمز پررنگ یا بنفش تیره بودند و پس از اینکه استخراج، خرد و در محلولهای آزمایشگاهی حل شدند، به رنگ صورتی روشن درآمدند. اما این تحقیق تنها یک پروژه هنری باستانی نبود، بلکه تیم اجرایی این تحقیق بر آن بودند تا اطلاعات ناقص در حوزه فسیل ها را کامل نمایند.
این کشف جدید که قدمت آن به 1.1 میلیارد سال قبل باز میگردد، تازهترین قدم برای رفع نواقص در حوزه فسیلها به شمار میرود. این رنگدانهها توسط سیانوباکتریها ایجاد شده که در آن دوره حیات داشتند، اما احتمالا منبع غذایی کاملی نبوده که موجودات بزرگتر از آنها تغذیه کنند.
نور گوئنلی، سرپرست این تحقیقات میگوید:
آنالیز دقیق این رنگدانههای باستانی تایید میکند که سیانوباکتریها زنجیره اصلی غذایی در اقیانوسهای یک میلیارد سال قبل بودهاند. بدین ترتیب، میتوان توضیح داد که چرا حیوانات در آن زمان نتوانستند زنده بمانند.
با وجود این، چندصد میلیون سال بعد از آن زمان، جلبکها شروع به رشد و تکثیر شدن کردند و احتمالا توانستند غذای موجودات بزرگتری را تامین نمایند.
سخن پایانی
برای اطلاع بیشتر از اخبار علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.