مدتی است که عکسهای یک هنرمند مکزیکی توانسته تمامی جوایز عکاسی زیر آب را برنده شود. عکس های این عکاس علاوه بر زیبایی تمرکز زیادی بر روی حفظ اقیانوسها دارد.
آنوئار پاتجان فلوریوک (Anuar Patjane Floriuk) عکاس اهل مکزیک است که با عکسهای سیاه و سفیدش از دنیای زیرآب، چندین سال مختلف است که مردم و جشنوارههای مختلف عکاسی را در بهت و شگفتی فرو میبرد. نقاشیهای تکرنگ او از دنیای پرزرقوبرق زیر آب توانسته است که در سالهای گذشته مخاطبان زیادی به خود جلب کند و در زمره عکسهای ماندگار سیاه و سفید از دینای زیر آب کرده است.
این عکس، در نهایت توانست نقطه روشنی در مجموعه عکاسیهای هنرمندان دیگر با عنوان «قلمرو زیرآب» به وجود آورد. این مجموعه عکسها همگی در پروژه تحت عنوان حفاظت از اقیانوسها انجام میشود. فلوریوک در این مورد میگوید:
با مجموعه عکسهای زیر آب، من سعی کرده ام که توجهها را به سمت زیبایی اقیانوسها و موضوعی که من و بیشتر هنرمندان به آن تاکید داریم جلب کنم. رفتار وحشیانه ما با شکار در اقیانوسها و صید بیرویه موضوعی است که باید همانند استفاده از مواد غذایی دریایی در زندگی انسان به آن اهمیت داده شود. زمانی که جنگل با خطر نابودی مواجه است به سرعت با توجه به اینکه به چشم خودمان نابودی آن را میبینیم وارد عمل میشویم اما در مورد اقیانوسها، این موارد پوشیده است. کسی تابهحال عینا اتفاقات و اثراتی که صید کشتیهای بزرگ میگو و ماهی روی چرخه دریایی گذاشته است را مشاهده نکرده است. این کشتیها با خود مرگ و نابودی به دریا میآورند. انسانها هیچ درک صحیحی از میران تخریب اقیانوسها ندارند و این روند باید به زودی تغییر کند. ما به عنوان یک عامل مهم میتوانیم این روند را تسریع کنیم. ما با نشان دادن زیباییهای اقیانوسها سعی کرده ایم که بتوانیم چشم مردم را به روی زیبایی که هرروز در حال نابودی و انزوا است بازکنیم. شاید بیشتر از قبل به آن اهمیت دهند.
فلوریوک گاهی عکاسی رنگی میکند اما عمده عکسهایی که او از زیر دریا گرفته است تکرنگ است. سیاه و سفید بودن عکسها به همراه ویژگی ناشناخته بودن عمق دریا در کنار غواصانی که دور تا دور آنها از شگفتی و زیباییهای ناشناخته پرشده است، حس شگفتانگیزی میدهد و انسان را به فکر فرو میبرد که در عمق این دریاها چه میگذرد. فلوریوک در مورد رنگ میگوید که این المان یک مورد برای حواسپرتی من و سایر هنرمندان است. بر اساس گفتههای او، زمانی که دست به دوربین میشود و میخواهد عکاسی کند، تمام زوایا و المانهای دیگر را رعایت میکند و آخرین مورد که حتی بعد از گرفتن عکس متوجه آن میشود، رنگ است. معمولا رنگ ها از او فرار میکنند. همچنین اضافه میکند که رنگ سیاه و سفید تمرکز بیننده را از عکس و موضوع دور نمیکند و به او حقایق بیشتری نشان میدهد. رنگ فقط زمانی به درد می خورد که به ترکیبهای مختلف اضافه شود.
کلام آخر
در ادامه میتوانید مجموعهای از عکسهای او را مشاهده کرده و نظرات خود را با ما در میان بگذارید: