گزارشها از گرایش روزافزون نوجوانان به طب جایگزین و مکملهای غذایی حکایت دارند. هنوز اطلاعات دقیقی از مزایا و مضرات این مکملها در دست نیست و پزشکان نسبت به استفاده از این مواد هشدار میدهند.
مطالعهای در دانشگاه ایلینویز شیکاگو هشدار میدهد که کودکان و نوجوانان (به خصوص نوجوانان) در سنین رشد در حال استفاده از طب جایگزین هستند. این پژوهش به تازگی در مجله JAMA Pediatrics منتشر شده و گزارش میکند که با وجود هشدارهای پزشکان درباره زیانهای استفاده کودکان از مکمل ها، نوجوانان در حال استفاده رو به رشد مکملهایی مانند ملاتونین هستند.
در این مطالعه، طب جایگزین به عنوان مکملهای رژیمی معرفی شده است که نیازی به تایید سازمان غذا و دارو (FDA) قبل از عرضه در بازار ندارد. چنین مکملهایی که شامل موادی از قبیل امگا-3 و ملاتونین هستند، در فروشگاههای مواد غذایی، داروخانهها، به صورت آنلاین و روشهای دیگر یافت میشوند. این مکملها نیازی به نسخه پزشک نداشته و معمولا توسط نوجوانان خریداری میشوند.
این مطالعه نشان داد که نوجوانان بین 13 تا 18 سال گرایش رو به رشدی به طب جایگزین دارند؛ اگرچه پزشکان توصیه میکنند که به دلیل نبود اطلاعات کافی درباره فواید و مضرات این مکملها، نوجوانان باید از مصرف آنها دوری کنند. سوال مهم این است که آیا این مکملها ضروریاند و اگر ضروری هستند آیا فواید آنها بیشتر از مضراتشان است؟
پژوهشگران طی تحقیقات خود دریافتند که نوجوانان از این مکملها که شامل موادی مانند ویتامینها هستند به عنوان طب جایگزین و کمک تغذیه استفاده میکنند. به نظر میرسد پسرها به سمت مکملهای بدنسازی و امگا-3 و دخترها به سمت اسید فولیک و ویتامین B تمایل دارند.
شاید نگران کننده ترین خبر، استفاده نوجوانان از این مکملها به منظور رفع مشکلات پزشکی و یا کم کردن اثرات جانبی داروهای تجویزی است. این مطالعه همچنین اشاره میکند که برای مثال استفاده از ملاتونین به عنوان داروی خواب آور، در حال افزایش است.
سخن پایانی
برای اطلاع بیشتر از اخبار علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.