گجت جیبی Ally ، توسط ایموجن آدامز، فارغ التحصیل دانشگاه برونل طراحی و ساخته شده است. این دستگاه یک تستر جیبی کوچک است که می تواندآلرژیک بودن یا نبودن غذاهای رستوران ها را تست کند. دستگاه قابل حمل است تا افراد در معرض ناتوانی مواد غذایی بتوانند غذاهایی که می خواهند بخورند را تست کنند.
ابزار کوچک اندازه کف دست، به نام Ally ، نامش را از معنی کلمات allergies و friend گرفته است. با کمک این دستگاه کاربران به سرعت مواد مضر و آلرژیک را در غذا می توانند تشخیص بدهند.
آدامز، دانشجوی کارشناسی مهندسی طراحی صنعتی در دانشگاه برونل، نمونه اولیه خود را برای شناسایی لاکتوز طراحی کرد، اما نسخه های بعدی را برای میزان آرژیک بودن به محرک های مختلف مانند آجیل، گندم، غذاهای دریایی و یا گوشتی طراحی نمود.
طراح این دستگاه معتقد است دستگاه وی ارزانتر از سایر دستگاه های آزمایش مواد آلرژیک در مواد غذایی در بازار است.
وی معتقد است این دستگاه بسیار ارزان تر از سایر دستگاه های ضد حساسیت دیگر در بازار، است . مثلا آزمایش گلوتن ،برای هر آزمایش حدود 4.50 پوند هزینه دارد ولی قیمت این دستگاه کلا 250 پوند است.
هزینه تولید Ally تقریبا 18 پوند است و هر نوار تست فقط 0.02 تا 0.03 پوند قیمت دارد. برای استفاده از Ally ، کاربر یک نمونه مواد غذایی کوچک و چند قطره آب را درون یک غلاف سیلیکون کوچک فرو می کند. سپس یک نوار تست را به مخلوط اضافه می کند و نوار را به یک اسلات جانبی در کنار آن متصل می کند. این نوارها یک نوار تست گلوکز هستند که البته تغییراتی داده شده اند. حاوی آنزیم لاکتاز در نیمی از سطح آنها است.
اگر لاکتوز در نمونه وجود داشته باشد، نوار رنگش تغییر می کند، با تغییر سطح بالاتری از لاکتوز، تغییر رنگ بیشتر می شود که نشان دهنده غلظت بیشتر شکر در آن است که معمولا در شیر یافت می شود. سنسور دستگاه این اطلاعات را پردازش می کند.
آدامز همچنین برنامه ای را برای همراه کرن دستگاه Ally با بلوتوث تلفن هوشمند کاربر طراحی کرده است. کاربر یک دکمه را در وسط دستگاه فشار می دهد تا آزمایش را شروع کند، حدود 60 ثانیه طول می کشد تا پردازش شود.
نتایج آزمون در برنامه نشان داده می شود، اما اگر کاربر ترجیح می دهد که نتایج را در تلفن همراه خود نگاه نکند، دستگاه Ally یک ارتعاش سریع را برای نشان دادن نتیجه مثبت یا منفی نشان می دهد.
در صورت نصب برنامه روی تلفن هوشمند ، کاربر توانایی بیشتری برای بررسی نتایج در برنامه دارد. نتایج با یک انجمن آنلاین به اشتراک گذاشته می شود و انجمن درباره چگونگی غذا و میزان آلرژیک بودن و نکات دیگر توضیح می دهد.
ابعاد کوچک و شکل دستگاه Ally بسیار خوب طراحی شده است. قابلیت حمل و دسترسی خوبی دارد. آدامز می گوید : “من می خواستم که دستگاه خیلی کوچک طراحی کنم تا بتواند خیلی خوب عمل کند، جا به جایی ساده ای داشته باشد. طراحی ساده و مینیمالیستی Ally تنها با یک دکمه به کاربر کمک می کند تا میزان آلرژیک بودن غذا را کنترل کند. همه چیز به صورت بصری قابل چک کردن است. “
مدل Ally اساسی از جنس پلی پروپیلن ساخته شده است، قسمت بیرونی از فولاد ضد زنگ و چوب گردو ساخته شده است. آدامز در ابتدای سال جاری از بنیاد جیمز دیسون تأمین مالی شد و Ally نیز به عنوان محصولی جدید در نمایشگاه طراحان جدید در لندن پیش از این در ماه جولای نمایش داده شد.