آیا میدانید شغل اول چهره های مشهور دنیای فناوری چه بود؟ بسیاری از مردم تصور میکنند افراد مشهوری مانند جف بزوس صرفا با شانس و پول والدین به جایگاه بالایی دست پیدا کردند. در ادامه شغل اول افراد مشهور در دنیای فناوری آشنا میشویم.
شاید شغل امروز هر کدام از ما هیچگونه تناسبی با آنچه در طول زندگی انجام دادهایم، نداشته باشد. برای ستارگان دنیای فناوری نیز وضع به همین صورت است. اولین شغل بسیاری از آنها با آنچه امروز در دنیای فناوری به آن شهرهاند، بسیار تفاوت دارد. شاید همین کار سخت و متفاوت بوده است به آنها تجارب کسبوکار را از زاویهای جدید آموخته است.
در ادامه میخوانید:
شغل اول چهره های مشهور دنیای فناوری
در ادامه با چند تن از چهره های معروف دنیای فناوری و شغل اول آنها آشنا میشویم
1. مریسا مایر – رئیس و مدیرعامل یاهو
- شغل: فروشنده مواد غذایی
وقتی ماریسا 16 ساله بود در تعطیلات تابستان در فروشگاه کانتی شهر واسا، کار فروشندگی مواد غذایی را شروع کرد. شاید شما تصور کنید که این کار چندان هم سخت نیست اما مایر میگوید که کارفرمایانش بسیار سختگیر بودند و توانایی او را در هر کار با در نظر گرفتن زمان صرف شده برای آن محاسبه میکردند. وی میگوید که این کار به او درسهای زیادی در مورد اقتصاد خانواده و بده بستانی که افراد باید در زندگی روزمره انجام دهند، آموخت. او مردم را در حالی میدید که بر سر یکی از مهمترین تصمیمات زندگی خود بودند: چه چیزی بخورند؟
البته مایر پس از کار در فروشگاه یک تیک عصبی هم پیدا کرد؛ هنگام اتمام نوبت کاری در فروشگاه مواد غذایی باید به سرعت تمام حسابها را جمع میزد و تحویل میداد. این ستاره دنیای فناوری، تا امروز هم از اینکه حسابهایش با هم منطبق نباشد، اذیت میشود.
2. جف بزوس – پایهگذار و مدیرعامل آمازون
- شغل: کار در مکدونالد
کار در مکدونالد در خانواده بزوس موروثی بود؛ پدرش هم مدتی کارمند مکدونالد بود و بزوس پسر هم در نوجوانی تابستانها در مکدونالد کار میکرد. بزوس در کتاب مشاغل موفقی که از مکدونالد شروع شدند میگوید: « در هفته اول کارم، قفسه دیواری محتوی 5 گالن سس قرمز افتاد و آشپزخانه را غرق سس کرد. چون من تازهکار بودم کار تمیز کردن آشپزخانه را به گردن من انداختند و گفتند یالا! شروع کن»
کار بزوس همیشه در آشپزخانه بود و هیچوقت به عنوان صندوقدار کار نکرد. وی میگوید سختترین کار این است که بتوان در ساعات شلوغ، آرامش خود را حفظ کرد.
3. جان کوم – یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل واتساپ
- شغل: زمینشوی
جان کوم، یکی از فقیرترین افراد این فهرست بوده است. وقتی او قرارداد 19 میلیارد دلاری واگذاری واتساپ به فیس بوک را امضا کرد، به سمت خیابانی در مقابل مرکز خدمات اجتماعی سن دیگو رفت؛ جایی که سالها از کوپن غذای مجانی آن استفاده کرده بود.
کوم در روستایی کوچک در اوکراین به دنیا آمد، سپس در 16 سالگی به کالیفرنیا مهاجرت کرد. او برای کمک به مادرش، در یک مغازه مواد غذایی زمینشویی میکرد.
4. مایکل دل – بنیانگذار و مدیرعامل شرکت دل
- شغل: ظرفشوی و پیشخدمت
مایکل دل از کودکی به تمبر جمع کردن علاقه داشت و همین علاقه بود که او را به کار ظرفشویی در یک رستوران چینی وا داشت تا بتواند تمبرهای بیشتری بخرد. وی کارگر قابلی بود و در جوانی توانست کار خود را تا پیشخدمتی رستوران ارتقا دهد. البته در اقدامی شبیه آنچه همه در دره سیلیکون انجام میدهند، شغل خود را برای کار در یک رستوران مکزیکی که به او وعده پول بیشتر داده بود، رها کرد.
5. تونی فیدل – بنیانگذار و مدیرعامل نستلبز
- شغل: فروش تخممرغ
تونی فیدل متخصص به بازار آوردن محصولات جدید و خلاقانه است. هنگامی که در اپل کار میکرد، در تولید آیپاد بسیار تأثیرگذار بود. پس از اینکه شرکت خود، نست را هم پایهگذاری کرد توانست در سال 2014 به قیمت 3.2 میلیارد دلار به گوگل بفروشد.
اما فیدل در هشتسالگی اولین کار خود که فروش تخممرغ بود را آغاز کرد. کسی نمیداند، شاید هم به همین دلیل وی نام شرکت خود را لانه (Nest) گذاشته است.
6. رید هستینگز – از بنیانگذاران و مدیرعامل نتفلیکس
- شغل: فروشنده جاروبرقی
رید هستینگز، به خوبی می داند که چطور باید یک کسب و کار را از ابتدا به راه انداخت. وی توانست شرکت خود را از یک اجاره دهنده کوچک دی وی دی به یکی از غول های رسانه تبدیل کند. اما شاید از شنیدن این موضوع تعجب کنید که هستینگز قبل از اینکه تبدیل به یک کارآفرین موفق شود، در یکی از حرفههای نمادین آمریکاییها یعنی فروشندگی مشغول به کار بوده است.
هستینگز به عنوان یک فروشنده خانه به خانه به فروش جاروبرقی میپرداخت که به نظر خودش « مقدمهای فوقالعاده برای فروش بود». البته وی پس از آن تصمیم گرفت تحصیلات خود در مقطع کارشناسی ارشد رشته کامپیوتر در دانشگاه استنفورد را به پایان برساند.
7. تیم کوک –مدیرعامل شرکت اپل
- شغل: تحویل روزانه + کار در کارخانه کاغذسازی
یکی از معروفترین چهرههای حاضر در این فهرست، تیم کوک، مدیرعامل کنونی شرکت بزرگ اپل (Apple) است. او که بعد از استیو جابز سکان داری کمپانی اپل را بر عهده گرفته در دوران نوجوانی کار میکرد. او با تحویل دادن روزنامه به مردم درآمد کسب میکرد. تیم کوک قبل از ورود به دنیای فناوری در شهر محل سکونتش آلاباما در یکی از کارخانه های تولید کاغذ کار می کرد. البته قبل از اینکه به کمپانی اپل بیاید حدود 12 سال در شرکت فناوری IBM مشغول به کار بود.
در این مقاله به معرفی شغل اول چهره های مشهور دنیای فناوری پرداختیم. نظر شما چیست؟ فکر میکنید آیا این افراد آدمهای خوش شانسی بودند یا با تلاش خود به موفقیت رسیدند؟ یا ترکیبی از شانس و تلاش؟ نظرات خود را در بخش زیر با ما به اشتراک بگذارید.