امروزه هوش مصنوعی که کاربردهای گستردهای در حوزه های علمی و مهندسی دارد به تازگی وارد حوزههای علوم اجتماعی و انسانی نیز شده است. در ادامه به بررسی نمونهای از آن میپردازیم.
خوبی و فایده اعتراض کردن این است که توجه جامعه را به موضوع بیان شده جلب می کند و صدای افراد را به گوش مسؤلان میرساند، اما متاسفانه گاهی اعتراضات تبدیل به خشونت شده و در نتیجه نیروی پلیس جهت حفظ آرامش و نظم عمومی به محل اعتراضات اعزام میشود.
به نقل از دیجیتال ترندز (Digital Trends)، محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی یک الگوریتم هوش مصنوعی تولید کردهاند که با بررسی شبکه های اجتماعی احتمال به خشونت کشیده شدن اعتراضات و راهپیماییهای درحال انجام را پیش بینی میکند. در این روش، هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل پست ها در توییتر، کلمات و زبان خصمانه را تشخیص میدهد و با تجزیه و تحلیل میزان آن در بازه زمانی مشخص، احتمال به خشونت کشیده شدن اعتراضات و همچنین میزان خشونت آمیز بودن آن را تعیین میکند.
جو هوور (Joe Hoover) دانشجوی دکترا دانشگاه کارلیفرنیای جنوبی و مدیر این پروژه تحقیقاتی در گفتگو با دیجیتال ترندز عنوان میکند که
با بررسی و پیگیری توئیتها براساس معیارهای اخلاقی که طی اعتراضات بالتیمور در سال 2015 منتشر شده بودند، مشاهده شد که نه تنها تعداد این توییتها در روزهای اعتراض و راهپیماییهای خشونت آمیز بیشتر شد، بلکه تعداد دستگیریهای پیشبینی شده آنها نیز طی اعتراضات افزایش یافت، افزایش تعداد دستگیریها در اعتراضات شاخص، نیز به معنای وقوع خشونت خواهد بود. جهت بررسیهای بیشتر مجموعهای از آزمایشهای رفتاری کنترل شده را نیز انجام دادیم و مجددا همان اثر همگرایی اخلاقی مشاهده شد.
وی می افزاید:
در مقابله با اعتراضات کاملا همگرا و همسو باید دقت و احتیاط بیشتری لحاظ کرد چرا که حتی یک جرقه کوچک هم به خشونت ختم خواهد شد. شاید با پایش و رصد همگرایی روی یک موضوع بتوان خدمات اضطراری بهتری ارائه کرد و استراتژی های اعتراض آرام و دوستانه را به کار گرفت.
قرار است در این زمینه بررسیهای بیشتری انجام شود تا میزان دقت الگوریتم بیان شده و پیشبینیهای آن افزایش یابد.