Hyperloop Technologies یک شرکت امریکایی است که در زمینه ی فناوری های نوین حمل و نقل فعالیت می کند. این شرکت در سال 2013 توسط بزرگ ترین چهره ی دنیای فناوری ایلان ماسک (Elon Musk) تاسیس شده است. تازه ترین پروژه ی این شرکت وسیله ای به نام Hyperloop One است که ساخت فناوری آن کاری است که از عهده ی کسی کمتر از ایلان ماسک بر نمی آید. هایپرلوپ 1 نوعی فناوری جابجایی است که در آن لوله های بزرگی ساخته می شود و کپسول های ویژه ای که تصویر یکی از آن ها را در اینجا می بینید درون آن ها به حرکت در می آید. در این لوله ها شرایط خلا به وجود می آید تا اصطکاک به حداقل برسد. کپسول های هایپرلوپ قادرند در این لوله ها با سرعت 1220 کیلومتر بر ساعت حرکت کنند که رقمی شگفت آور محسوب می شود. با این سرعت می توان عرض کشور امریکا را ظرف 25 دقیقه طی کرد. نیروی پیشرانه ی کپسول های هایپرلوپ فشار هوا است که از پشت به کپسول وارد می شود. در قسمت کف لوله خروجی هایی ساخته شده که هوای وارد شده از راه آن ها بیرون می رود.
نخستین مرحله ی آزمایشی این فناوری در سال 2015 آغاز شد و در آن لوله ای به طول 8 کیلومتر ساخته شد. حالا کمپانی هایپرلوپ اعلام کرده که دیروز (چهارشنبه) نخستین آزمایش این پروژه را با موفقیت به انجام رسانده و موفق شده در محیط خلا سفر کند. شرکت هایپرلوپ پیش در این آزمایش موفق شد نیروی پیشرانه و شناوری وسیله ی نقلیه ی هایپرلوپ را در سرعت 112 کیلومتر بر ساعت کنترل کند. این آزمایش در مسیر کوچکی به اندازه ی 315 فوت در بیابان نوادا انجام شده است. خودروی هایپرلوپ توانست تنها در 5.3 ثانیه به شتاب 2G برسد.
مقایسه ای میان دستاورد هایپرلوپ و نخستین آزمایش برادران رایت (مخترع هواپیما) در دسامبر 1903 صورت گرفته است. نتیجه ی این مقایسه نشان داد، هر چند که آزمایش Hyperloop One کوتاه و مختصر است اما یکی از رویدادهای کلیدی در تحول صنعت حمل و نقل محسوب می شود. با این وجود باید توجه داشته باشیم که پس از نخستین آزمایش موفقیت آمیز هواپیما توسط برادران رایت چند سال طول کشید تا این فناوری رشد کند و از مرحله ی آزمایش به پیاده سازی برسد.
آزمایش Hyperloop One یک بعد دیگر هم داشت و آن برداشتن گام دیگری به سمت تحقق یافتن حمل و نقل شناور است. شرکت هایپرلوپ با انتشار نوشته ای گفت که تاریخ توسط رویدادها ساخته نمی شود بلکه توسط به وجود آورندگان رویدادها ساخته می شود. پروژه ی Hyperloop One در ابتدا با 200 مهندس، مکانیک، جوشکار و سازنده ایجاد شد و همگی آن ها تنها برای رسیدن به یک هدف کار کردند.
گام بعدی این پروژه ساخت یک سیستم آزمایشی بزرگ تر است. این سیستم که قرار است در محل آزمون شرکت هایپرلوپ ساخته شود DevLoop نام دارد. DevLoop در واقع نخستین ریل کامل پروژه ی Hyperloop One است. در DevLoop از یک موتور خطی به طول 300 متر استفاده می شود. این موتور درون یک لوله به طول 500 متر قرار می گیرد. DevLoop قادر است فشار هوا را تا سطح 60 هزارمتر از سطح دریا کاهش دهد. با این کار واگن هایپرلوپ می تواند با سرعت 400 کیلومتر بر ساعت حرکت کند.
محفظه ی XP-1 که تصویر آن را در بالا مشاهده می کند قرار است به عنوان واگن در تاسیسات DevLoop آزمایش شود. محفظه ی XP-1 از فیبر کربن و آلومینیوم بسیار سبک ساخته شده و درون آن یک شاسی شناوری قرار می گیرد.
دیدگاه ایلان ماسک
ایده ی فناوری جابجایی هایپرلوپ تا حد زیادی از کارهای ایلان ماسک در Tesla و SpaceX الهام گرفته است. شرکت هایی که ماسک خود آن ها را بینان نهاد و جهانی کرد. ایلان ماسک در سال 2013 یک برگ کاغذ سفید برداشت و ایده ی خود را از یک سیستم حمل و نقل پرسرعت برای همکاران توضیح داد. او پیشنهاد داد از محفظه هایی استفاده شود که مانند بالشتکی از هوا در آب درون لوله شناور باشند. او ادعا کرد که استفاده از این سیستم ایمن تر، سریع تر و ارزان تر از روش های حمل و نقل کنونی است.
با این وجود ایلان ماسک زیاد خود را درگیر پروژه ی Hyperloop One نکرد و موسسان شرکت اعلام کردند که اصلاحات زیادی روی ایده ی وی انجام داده اند. افزون بر این، شرکت هایپرلوپ تصمیم گرفت به دنبال ایجاد کریدور میان سانفرانسیسکو و لس آنجلس نرود. مسیری که ایلان ماسک آن را برای نخستین سیستم هایپرلوپ مد نظر قرار داده بود.
در حال حاضر شرکت هایپرلوپ در حال توسعه ی پروژه ی Hyperloop One است و این سیستم را برای جابجایی بار و انسان گسترش می دهد. شرکت قصد دارد نمونه هایی از آن را در شهرهای مختلف امریکا، بخش هایی از اروپا و خاورمیانه بسازد. هدف کمپانی هایپرلوپ این است که پروژه ی Hyperloop One را تا سال 2020 عملیاتی کند اما مشخص نیست که در این کار موفق خواهد شد یا نه.