شرکت مایکروسافت در مقابل سرویس گوگل دوپلکس ساکت ننشست و امروز از ربات جدید خود که مخصوص چینیزبانان است رونمایی کرد. این ربات برخلاف دوپلکس میتواند با کاربر به صحبت بنشیند.
در اوایل ماه جاری و در جریان کنفرانس Google I/O 2018، گوگل جمعیت حاضر در کنفرانس را با سرویس گوگل دوپلکس متعجب کرد. این تعجب همانند عرضه شدن یک محصول جدید نبود، چرا که بیشتر حاضرین تا مدتی پس از رونمایی ویژگیهای جدید گوگل دوپلکس، حیرتزده مانده بودند. آنچه که از گوگل دوپلکس نشان داده شد، مکالمهای بین ربات دستیار صوتی گوگل با منشی یک رستوران به منظور رزرو میزی برای شام بود. اما آنچه که همگان را متعجب کرد توانایی پاسخدهی سریع و بدون مشکل دستیار صوتی یا بهتر بگوییم گوگل دوپلکس در موقعیتها و سؤالهای مختلف منشی سمج رستوران بود.
اما شرکت مایکروسافت هم بیکار نمانده و نمونهای مشابه گوگل دوپلکس را در کنفرانس امروز خود در لندن رونمایی کرده است. مایکروسافت رباتی مخصوص میلیونها چینی برنامهریزی کرده است تا به طور آزمایشی از آن استفاده کنند و نتایج آن را بر روی ربات انگلیسی زبان منعکس کند.
ساتیا نادلا، مدیرعامل شرکت مایکروسافت، این سرویس را امروز در رویداد لندن رونمایی کرد. سایت Verge نیز در همان لحظه این خبر را توسط بلاگر خودش در اینترنت منتشر کرد. برخلاف سیستم دوپلکس که فعلاً در حالت آزمایشی قرار دارد، مایکروسافت میگوید که هزاران کاربر چینی میتوانند از این قابلیت هوش مصنوعی که در زبان چینی با واژه Xiaoice شناخته میشود، استفاده کنند. برخلاف سیستم گوگل که میتواند بر اساس دستورهای شما با دیگران صحبت کند، Xiaoice یک ربات سخنگو و مکالمه کننده است و قادر به تصمیمگیری بدون دستور شما خواهد بود. شما میتوانید با Xiaoice بهوسیله فرستادن پیام متنی صحبت کنید. اما اگر مایل هستید که از قابلیتهای دیگر Xiaoice آگاه شوید، کافی است که به او بگویید با جایی تماس بگیرد و بهجای شما صحبت کند یا با شما مشغول صحبت کردن شود. اینها همه اطلاعاتی بود که ساتیا نادلا امروز روی صحنه به همگان نشان داد.
نادلا در این کنفرانس گفت:
آنچه که ما در سال جاری استارت آن را زدهایم، توانایی مکالمه دو طرفه بدون عیب و نقص است. هماکنون مردم چین میتوانند با Xiaoice به صورت روان صحبت کرده یا پشت تلفن به شما جواب دهد و دیگر لازم نیست دستوری به آن بدهید، کافی است با آن سخن بگویید.
اگرچه Xiaoice هماکنون فقط در کشور چین کاربرد دارد اما مایکروسافت تلاش دارد تا بتواند این ویژگی را به دیگر کشورها و زبانهای دیگر هم توسعه دهد. دستیار صوتی مایکروسافت یعنی کورتانا در مقابل با دستیاران صوتی قدر دیگری همانند الکسای آمازون و دستیار صوتی گوگل در ردههای پایینتری قرار دارد. با این حال این امید میرود که این ربات و افزوده شدن آن به کورتانا بتواند این شکاف را پر کند.
در ادامه توجه شما را به ویدیوی معرفی این ربات سخنگو جلب میکنیم: