بالاخره با رونمایی از وان پلاس 6، جمع پرچمداران تکمیل شد و کاربران میتوانند گوشی مورد نظر خود را از بین این چهار گوشی قدرتمند انتخاب کنند. هر چهار گوشی نقاط قوت و ضعف بخصوصی دارند پس با مقایسهی این چهار پرچمدار همراه ما باشید.
با رونمایی از وان پلاس 6، اکنون وارد دورهای آرام در بازار گوشیهای هوشمند میشویم چرا که رونمایی از سری بعدی پرچمداران در نیمهی دوم سال اتفاق میافتد. علاوه برا وان پلاس 6، امسال سامسونگ گلکسی S9 پلاس، هواوی P20 پرو، و آنر 10 را در گروه پرچمداران داریم. تمامی این گوشیهای هوشمند دارای مشخصات و ویژگیهای مخصوص به خود هستند و برای قضاوت در مورد آنها باید اطلاعات زیادی را در نظر گرفت. از این رو در ادامه مقایسهای کارآمد را برای شما آماده کردهایم. توجه داشته باشید که این یک مقایسه بر اساس استفادهی شخصی نیست بلکه نگاهی تئوریک به مشخصات فنی هر گوشی هوشمند است.
مشخصات فنی
وان پلاس 6 دارای پردازندهی جدید کوالکام است و با اینکه «اکسینوس 9810» گلکسی S9 پلاس بر اساس همان معماری 10 نانومتری FinFET ساختهشده، اما هنوز هم «اسنپدراگون» نیست. هواوی P20 پرو و آنر 10 هر دو دارای پردازندهی «های سیلیکون کرین» هستند که دارای واحد پردازش عصبی اختصاصی است. با توجه به اینکه چند سال پیش کوالکام تنها تولیدکنندهی قابلتوجه پردازنده بود، جالب است که اکنون میتوانیم در یک مقایسهی پرچمداران شاهد سه معماری پردازشی متفاوت باشیم. تمامی گوشی ها دارای 6 گیگابایت رم هستند و حافظههای داخلی به مقادیر سهرقمی افزایش یافتهاند و سامسونگ با 256 گیگابایت حداکثر حافظه را دارد. سامسونگ S9 پلاس تنها گوشی است که امکان استفاده از کارت حافظه را به کاربران میدهد (حداکثر تا 400 گیگابایت). اگر مقاومت در برابر آب برای شما اهمیت دارد، بهتر است بدانید که گلکسی S9 پلاس دارای استاندارد IP68، هواوی P20 پرو دارای استاندارد IP67 و وان پلاس 6 فقط دارای مقاومت در برابر «پاشش آب» است.
صفحهنمایش
با اینکه همیشه تأکید زیادی بر روی میزان رم و پردازندهی گوشیهای هوشمند میشود، نهایتاً بیشترین موردی که در گوشی با آن تعامل داریم صفحهنمایش آن است. صفحهنمایش میتواند تجربهای خوب و یا بد را برای کاربر رقم بزند. بنابراین تلاش برخی از سازندگان گوشیهای هوشمند برای ارائه بهترین صفحه نمایشها چیز عجیبی نیست. امسال شاهد حکمرانی فرمت Univisium هستیم، این فرمت دارای نسبت صفحهنمایش 18:9/19:9 است. تمام گوشیهای پرچمدار ما دارای این نسبت صفحهنمایش هستند، هرچند که سامسونگ گلکسی S9 پلاس دارای رزولوشن QHD+ بوده و بیشترین تراکم پیکسلی را میان رقبا دارد. گوشیهای پرچمدار دیگر دارای رزولوشن FHD+ در صفحهنمایشهای مختلف OLED هستند. البته آنر 10 تنها گوشی هوشمندی از میان این چهار گوشی است که از صفحهنمایش IPS-LCD بهره میبرد. با اینکه صفحهنمایشهای OLED مصرف کمتری دارند، ولی به طور کلی صفحهنمایش IPS رنگهای واقعیتر و زاویه دید بهتری دارد.
دوربین اصلی
جدال میان گوشیهای هوشمند در نهایت با بهترین دوربین خاتمه مییابد. هواوی P20 پرو در این مورد با داشتن سه دوربین پیشتاز است. این گوشی از یک سنسور اصلی با رزولوشن 40 مگاپیکسل، یک لنز تله فوتوی 80 میلیمتری و یک سنسور تک رنگ 60 مگاپیکسلی نیز بهره میبرد و همهی اینها همراه با برند لایکا و OIS انتظارات را بالابرده است. درعینحال آنر 10، که پرچمداری دیگر از هواوی در این لیست است، دارای دو دوربین است که یکی دارای سنسور 24 مگاپیکسلی RGB و دیگری سنسور تک رنگ 16 مگاپیکسلی و هردو با دیافراگم f/1.7 همراه هستند. از طرفی سامسونگ دارای دو سنسور 12 مگاپیکسلی برای لنزهای واید و تلهفوتوی خود است و برای اولین بار از یک دیافراگم متغیر در یک دوربین گوشی هوشمند استفاده کرده است. وان پلاس 6 نیز دارای یک دوربین با دو لنز است که دارای رزولوشنهای 16 و 20 مگاپیکسلی و دیافراگم f/1.7 در هردو لنز هستند. تفاوتهایی که در دوربینهای پرچمداران ما وجود دارد واقعاً جالب است. با این تنوع بالاخره کاربران میتوانند آنچه را که واقعاً میپسندند خریداری کنند.
دوربین دوم
خیلی از افراد گوشی را برای سلفی گرفتن خریداری نمیکنند ولی از یک پرچمدار انتظار زیادی دارند. هر چهار پرچمدار در دوربین دوم خود فیلترهای زیباسازی ارائه میدهند تا شما را زیباتر جلوه داده و لکههای پوستی شما را حذف کنند. درحالیکه وان پلاس 6، هواوی P20 پرو و آنر 10 هر سه دارای دیافراگم f/2.0 در دوربین جلو هستند، سامسونگ گلکسی S9 پلاس دیافراگم کمی بزرگتر f/1.9 را ارائه میدهد.
باتری
طی چند سال گذشته ظرفیت باتری در پرچمداران به استانداردی مشخص بین 3000 تا 3400 میلیآمپر رسیده است. اما هواوی P20 پرو با باتری 4000 میلیآمپری از همه سرتر است. چیزی که بسیار جالب توجه است تبدیلشدن شارژ سریع به یک استاندارد در پرچمداران است. با اینکه وان پلاس 6 از «دش شارژ» بهره میبرد، سامسونگ گلکسی S9 پلاس شارژ سریع وایرلس را ارائه میدهد. هواوی P20 پرو و آنر 10 هر دو از قابلیت «سوپر شارژ» هواوی پشتیبانی میکنند، این قابلیت گوشیهای هوشمند را از 0 تا 100 در کمتر از 20 دقیقه شارژ میکند. متأسفانه سوپر شارژر به صورت جداگانه به فروش میرسد و در جعبهی محصول فقط یک «شارژر سریع» است.
نتیجه
هنوز نیمی از سال نگذشته و چهار گوشی هوشمند پرچمدار در بازار وجود دارند. هر گوشی به خودی خود بسیار خوب بوده و باعث شده تا خریداران گزینههای بیشتری برای خرید داشته باشند. برای علاقهمندان به عکاسی و برای آنهایی که در طول روز به شکل ممتد از گوشی هوشمند خود استفاده میکنند گزینههای مختلفی وجود دارد. اگر فکر میکنید که هیچکدام از این گوشیها نیازهای شما را برطرف نمیکنند، هنوز هم نیمی از سال برای معرفی گوشیهای هوشمند دیگر باقیمانده است.