علاوه بر اینکه میتوان با دستورات و گزینههای موجود در ویندوز نسبت به تغییر پسورد ویندوز اقدام کرد، راههای دیگری برای زمانهایی که این امکان میسر نیست وجود دارد. ما به شما نوشتن دستور را پیشنهاد میکنیم که ادامه آن را توضیح خواهیم داد.
در حالیکه میتوانید به راحتی با کار کردن از طریق کلیک بر روی چند گزینه پسورد ویندوز حساب خود و یا سایر حسابهایی که مدیریت آنها با شما است را تغییر دهید، همواره روش دیگری وجود دارد. یکی از این روشها که در ویندوز گنجانده شده است، استفاده از خط دستور Command Prompt خواهد بود. در این صورت شما با کدهای دستوری میتوانید پسوردهای موردنظر خود را تغییر دهید. درواقع تغییر دادن پسورد ویندوز کار سادهای به نظر میرسد. اما اگر بنا به هر دلیلی نمی توانید از طریق روشهای دیداری و با چند کلیک، پسورد ویندوز را تغییر دهید پیشنهاد ما به شما این است که از طریق خط دستور Command Prompt نسبت به این کار اقدام نمایید.
این ممکن است کاربران جدید را دچار دلهره کند اما خط دستور برای انجام دادن سریع برخی کارهای معمول فوق العاده است. دفعه بعدی که میخواهید پسوردتان را روی کامپیوتر شخصی تان عوض کنید، میتوانید از این روش بهره بگیرید.
1- نخست، خط دستور مدیریت را باز کنید (با این فرض که مدیریت اکانت ها در ویندوز با شماست). برای انجام این کار سه حرف cmd را در منوی استارت تایپ کنید. روی Command Prompt کلیک کنید و Run as administtrator را گزینش کنید
2- عبارت net user را تایپ کنید تا تمامی کاربران روی این کامپیوتر مشخص شده و نمایش داده شوند.
3- از نام اکانتی که می خواهید پسوردش را تغییر دهید یادداشت بردارید و سپس در عبارت زیر به جای USRNAME نام اکانت مورد نظر و به جای NEWPASS پسورد جدید را تایپ کنید:
net user “USERNAME” NEWPASS
توجه کنید که چنانچه نام اکانت بیش از یک حرف است حتما آن را درون علامت نقل قول قرار دهید (در بالا نشان داده شده است)
4- سپس اگر اینکه Enter را بزنید تا دستور را اجرا کند، پیامی را خواهید دید که می گوید با موفقیت انجام شد. اکنون شما می توانید با پسورد جدید کامپیوتر خود را باز کنید.
برای رعایت بیشتر مسایل امنیتی، می توانید یک راه دیگر که اندکی با راه بالا متفاوت است را اجرا کنید تا از نمایش پسورد جدید روی صفحه نمایشگر جلوگیری کنید. عبارت
*net user USERNAME
را تایپ کنید و ویندوز از شما می خواهد تا پسورد جدید را دو بار وارد نمایید. این بار دیگر پسورد جدید هنگامی که در حال تایپ کردن آن هستید نمایش داده نمی شود و اگر کسی دور و برتان باشد خیالتان از بابت مسایل امیتی آسوده است.
اگر پیغام Access denied را مشاهده کردید مطمئن شوید که به عنوان مدیر وارد بخش Command Prompt شده اید. کاربران عادی نمی توانند پسورد کاربران دیگر را عوض کنند.
به همین راحتی با تایپ پسورد ویندوز توانستید اقدام به این کار کنید. بله ویندوز همیشه روشهای متنوعی برای حل مشکلات کاربران در زمینه های مختلف دارد و همچنین به سلایق مختلف کاربران نیز فکر کرده است.