معرفی فیلم صیاد؛ بررسی داستان و معرفی بازیگران

فیلم صیاد
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

فیلم صیاد یکی از جدیدترین فیلم های ایرانی دفاع مقدس است که به زندگی شهید علی صیاد شیرازی می‌پردازد. این درام جنگی به کارگردانی جواد افشار در فروردین 1404 اکران شد.

سینمای دفاع مقدس بخش مهمی از سینمای ایران را تشکیل م‌یدهد و در میان محبوب‌ترین فیلم‌های آن می‌توانیم به آثاری اشاره کنیم که به زندگی قهرمانان دفاع مقدس می‌پردازند. فیلم صیاد یکی از جدیدترین آثار این ژانر، روایتگر زندگی شهید علی صیاد شیرازی است. کارگردانی این اثر برعهده جواد افشار بوده؛ فردی که کارگردانی آثاری نظر سریال کیمیا (1394-1389) و سریال گاندو 1 و 2 (1400-1397) را نیز انجام داده است. محمدرضا شفیعی به عنوان تهیه‌کننده و حسین تراب‌نژاد به عنوان نویسنده این اثر شناخته می‌شوند. ژانر فیلم صیاد درام و جنگی است و در آن به تماشای نقش‌آفرینی علی سرابی در نقش علی صیاد شیرازی می‌نشینیم. این فیلم اولین بار در جشنواره فیلم فجر 1403 به روی پرده رفت. تاریخ اکران فیلم سینمایی صیاد در سینماها برابر با 20 فروردین 1404 است.

موضوع این مقاله از پلازا بررسی فیلم سینمایی صیاد است. در این صفحه قرار است داستان فیلم را بخوانیم، با بازیگران آن آشنا شویم و مروری بر نظرات منتقدین داشته باشیم. فیلم صیاد یکی از بهترین فیلم‌های ایرانی 1404 در ژانر جنگی است و تماشای آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

فهرست مطالب

داستان فیلم صیاد

خلاصه فیلم سینمایی صیاد داستان فیلم صیاد

در خلاصه فیلم سینمایی صیاد آمده: “مدتی است این سوال رهایم نمی‌کند، چرا گلوله‌ها از کنارم می‌گذرند و نادیده‌ام می‌گیرند؟!” علی صیاد شیرازی عضو ارتش شاهنشاهی ایران پیش از انقلاب، سومین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی و یکی از فرماندهان جنگ ایران و عراق بود.

فیلم صیاد داستان خود را در بحبوحه جنگ ایران و عراق، هنگامی که شرایط جنگی به اوج خود رسیده است، روایت می‌کند. شهید صیاد شیرازی در مقام یکی از فرماندهان ارشد باید تصمیمات حیاتی بگیرد و در این مسیر نه تنها با دشمنان خارجی، بلکه با بحران‌های سیاسی و توطئه‌های داخلی نیز روبروست. کارگردان با به تصویر کشیدن اتفاقات مهم آن دوران نظیر برکناری بنی صدر و توطئه‌های منافقین تلاش داشته تا تصویر جامعی از این شهید بزرگوار و شرایط زندگی وی به بیننده ارائه دهد.

بازیگران فیلم صیاد

جالب است بدانید علی سرابی و مارال بنی آدم، که در فیلم نقش علی صیاد شیرازی و همسرش عفت شجاع را بازی می‌کنند، در زندگی واقعی زن و شوهر هستند. آنها در سال 1378 ازدواج کرده و در حال حاضر 2 فرزند، به نام‌های عسل و ایلیا، دارند. در این بخش مروری بر بیوگرافی بازیگران این درام جنگی داریم.

علی سرابی در نقش علی صیاد شیرازی

بازیگران فیلم صیاد

علی سرابی بازیگر، بازیگردان، صداپیشه و کارگردان ایرانی متولد 9 اسفند 1357 در تهران است. علاقه وی به هنر سبب شد در رشته بازیگری در دانشکده هنر و معماری دانشگاه تهران تحصیل کند و از سال 1379 با تئاتر هشتمین سفر سندباد قدم به عرصه بازیگری گذاشت. او یک هنرمند فعال در عرصه تئاتر است که در کنار بازیگر در آثاری نظیر نمایش مالی سویینی (1403)، کارگردانی تئاتر را نیز از سال 1381 آغاز کرده است. علی سرابی نزد بینندگان تلویزیون با صداپیشگی گابی و قوچ در برنامه کلاه قرمزی (197-1391) شناخته می‌شود. او تاکنون در دو سریال و پنج فیلم سینمایی، از جمله فیلم اتاق تاریک (1398) بازی کرده است.

مارال بنی‌آدم در نقش عفت شجاع

هنرپیشه های فیلم صیاد

مارال بنی‌آدم بازیگری ایرانی است که در تاریخ 11 آبان 1360 در شهر تهران چشم به جهان گشود. او از 12 سالگی به بازیگری علاقمند شد و در کلاس‌های تئاتر مدرسه شرکت می‌کرد، گرچه پدرش مخالف بازیگری بود. در دانشگاه در رشته بازیگری تحصیل کرد و از سال 1390 تا 1393 دوره‌های بازیگری زیر نظر مهتاب نصیرپور را در کانادا گذراند. خانم بنی‌آدم بازیگری را از سال 1390 با تئاتر آغاز کرد و در سال 1394 با نقش کتی در فیلم فروشنده (1394) شناخته شد. او برای بازی در فیلم در آغوش درخت (1401) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر شد؛ جایزه‌ای که سال بعد با نقش پروین اعتصامی در فیلم پروین (1402) آن را به دست آورد. ایشان را در سریال هم‌گناه (1398) در نقش سارا و در سریال مترجم (1401) در نقش پریسا دیده‌ایم.

هومن برق‌نورد در نقش ابوالحسن بنی صدر

تاریخ اکران فیلم سینمایی صیاد

هومن برق‌نورد بازیگر مشهور ایرانی، متولد 5 دی 1348 در تهران است. وی بازیگری را از سال 1369 با تئاتر آغاز کرد، با سریال ابووهیب بهلول (1374) قدم به تلویزیون گذاشت و با فیلم یک تکه نان (1383) به روی پرده سینما رفت. حدود 2 دهه پس از آغاز فعالیتش، با بازی در ناصر افشار در سریال ساختمان پزشکان (1389) به شهرت رسید، شهرتی که با حضور در آثاری نظیر سریال دزد و پلیس (1391) و سریال دودکش (1392) بیش از پیش شد. او با نقش سرهنگ خسرو تیموری در مجموعه شهرزاد (1394-1396) نیز شناخته می‌شود.

<p>آقای برق‌نورد بازیگری فعال و موفق در عرصه سینما است و برای بازی در فیلم سینما متروپل (1401) دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنواره فیلم فجر را کسب کرده است. در میان جدیدترین کارهای او می‌توانیم سریال طوبی (1403) و فیلم شاه نقش (1403) را نام ببریم.

نادر سلیمانی در نقش سرهنگ اسفندیار مسعودی

معرفی فیلم صیاد

نادر سلیمانی فرد بازیگری ایرانی و متولد 14 اسفند 1345 در آبادان است. او تا 19 سالگی در آبادان بود، با شروع جنگ ایران و عراق به شهرستان ارسنجان رفت و چند سال بعد برای کار و تحصیل در رشته بازیگری به تهران نقل‌مکان کرد. این بازیگر و کمدین ایرانی فعالیت حرفه‌ای خود را از سال 1372 با مجموعه پرواز 57 آغاز نمود و با حضور در سریال ساعت خوش(1373) و سریال باغ مظفر (1385) به شهرت رسید. این بازیگر سینما و تلویزیون در سال 1400 برای بازی در فیلم ضد، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره فیلم فجر شد.

نادر سلیمانی را در آثاری نظیر فیلم شوهر ستاره (1403)، برنامه شب آهنگی (1402) و در انیمیشن پسر دلفینی (1401) به عنوان صداپیشه ناخدا خورشید دیده‌ایم.

در فهرست زیر نام و نقش چند تن دیگر از هنرپیشه های فیلم صیاد را با هم می‌خوانیم:

  • حامد شیخی در نقش محسن رضایی
  • خیام وقار کاشانی در نقش رحیم صفوی
  • محمدرضا هدایتی
  • رز رضوی
  • ایوب آقاخانی

نقد فیلم صیاد

جواد افشار که اولین بار کارگردانی سینما را با فیلم کلبه در سال 1387 تجربه کرده بود، پس از 16 سال با فیلم صیاد به این عرصه بازگشت. در ابتدا قرار بود یک سریال تلویزیونی براساس زندگی شهید صیاد شیرازی ساخته شود، ولی بعدها با تغییر اولویت‌های رسانه ملی تصمیم بر این شد که یک فیلم سینمایی ساخته شود. پیش‌تولید فیلم صیاد از شهریور 1402 و فیلمبرداری از فروردین 1403 شروع شد. درنهایت فیلم سینمایی صیاد در تاریخ 12 بهمن 1403 در جشنواره فیلم فجر به روی پرده رفت و از 20 فروردین 1404 در سینماهای سراسر کشور اکران شد.

این فیلم که محصول مشترک بنیاد سینمای فارابی و بنیاد شهید و امور ایثارگران است، با حضور در چهل‌وسومین دوره جشنواره فیلم فجر برنده دو سیمرغ بلورین، در بخش بهترین جلوه‌های ویژه میدانی و بهترین جلوه‌های ویژه بصری، شد. در ادامه نقد کوتاهی بر این فیلم درام جنگی داریم.

 

نقد فیلم صیاد ژانر فیلم صیاد

داستان فیلم:

در سال‌های اخیر فیلم‌های بسیاری با محوریت قهرمانان دفاع مقدس نظیر شهید چمران و شهید باکری ساخته شده و این بار نوبت به شهید صیاد شیرازی، یکی از بزرگترین فرماندهان نیروی زمینی ارتش می‌رسد. هدف اصلی این آثار در کنار یادبود این شخصیت‌ها، ارائه تصویری از دهه 60 و وقایع پس از انقلاب است؛ امری که متاسفانه فیلم صیاد به خوبی از پس آن برنیامده است. در این فیلم بیننده با یک سری اطلاعات سطحی روبروست و داستان آن عمق، پیچیدگی و غنایی که باید برای روایت یک فرمانده بزرگ جنگ داشته باشد را ندارد.

فیلم در ابتدا قرار بوده سریال باشد، سپس به صورت یک فیلم بلند سینمایی ساخته شده و برای شرکت در جشنواره آن را تا حد امکان کوته کرده‌اند. همه اینها یعنی فیلم صیاد حرف‌های بسیاری برای گفتن داشته و به همین دلیل نتوانسته روی قهرمان اصلی داستان به اندازه کافی تمرکز کند. در نتیجه با یک قهرمان سطحی روبرو هستیم که حقیقتا لیاقت آن را داشت تا شخصیتی پیچیده‌تر و عمیق‌تر داشته باشد.

بازی بازیگران و شخصیت‌پردازی:

کارگردان در فیلم صیاد با استفاده از زوج واقعی علی سرابی و مارال بنی‌آدم، سعی داشته رابطه عاطفی بین شهید صیاد شیرازی و همسرش را به خوبی به تصویر بکشد. مخاطب با علم به این موضوع انتظارات بالایی از این رابطه احساسی دارد ولی متاسفانه ارتباط عاطفی بین این دو چندان باورپذیر نیست. این رابطه عاطفی از میانه فیلم از جریان خارج می‌شود و عملا کاربردی ندارد. با این حال همچنان این برخوردهای عاطفی نظیر سکانسی که عفت سر روی شانه همسرش می‌گذارد، در سینمای ایران اتفاقی تازه است.

در مجموع شخصیت‌پردازی در فیلم صیاد بسیار سطحی انجام شده است. مثل اینکه کارگردان انقدر اولویت‌های دیگری داشته که وقتی برای عمق بخشیدن به شخصیت‌ها نداشته و صرف نشان دادن شخصیت‌هایی تاریخی نظیر ابوالحسن بنی صدر برایش کافی بوده است.

دیگر موارد:

برای ساخت یک داستان جنگی بر اساس واقعیت موارد بسیاری باید رعایت شود: گریم عالی، یک درام مهیج، توجه و دقت بالا در جزئیات صحنه و طراحی لباس‌ها و … .  فیلم صیاد در برخی موارد موفق بوده است: برای مثال در این فیلم با استفاده از هوش مصنوعی صدای شهید صیاد شیرازی بازسازی شده که نظر منتقدین را به خود جلب کرد. این فیلم را می‌توان یک درام کلاسیک زندگینامه‌ای دانست که با کمی ارفاق یک فیلم جنگی گفتگومحور هم هست، ولی قطعا یک فیلم جنگی عالی و ماندگار نیست.

سخن پایانی

بررسی فیلم سینمایی صیاد

در این مقاله با معرفی فیلم صیاد کنار شما بودیم. داستان فیلم را خواندیم و با بازیگران آن آشنا شدیم، عکس‌های فیلم را دیدیم و سپس نقد کوتاهی بر آن داشتیم. نظر شما درباره این اثر چیست؟ آیا به آثار سینمای دفاع مقدس علاقمندید؟ شما می‌توانید نظرات خود را از طریق بخش “دیدگاه شما” در پایین صفحه با ما در میان بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025