تیم توسعه بریتانیاییِ هوش مصنوعی گوگل یعنی DeepMind ، هوش مصنوعی خود را طوری برنامه ریزی کرده است که بتواند راه رفتن در فضاهای مجازی را به خودش یاد بدهد و این هوش مصنوعی به طرز جالبی توانست روش های منحصر به فرد و خنده داری را برای راه رفتن و دویدن برای خودش ابداع کند.
این تیم از روشی که به “یادگیری تقویتی” معروف می باشد، استفاده کرده است که یکی از گرایشهای یادگیری ماشینی است که از روان شناسی رفتارگرایی الهام می گیرد. این روش بر رفتارهایی تمرکز دارد که ماشین باید برای بیشینه کردن پاداشش انجام دهد. در این روش، ماشین با استفاده از تعدادی حسگر و قابلیت های خاصی در فضایی که به عنوان یک «محیط غنی» از آن یاد می شود، به سمت هدف حرکت می کند. در این مورد، آنها صرفاً از “پاهای” واقعی برای راه رفتنِ هوش مصنوعی استفاده نمی کنند و زمین های مجازی برای راه رفتنِ این ماشین همیشه خطی نمی باشند. این هوش مصنوعی به خودی خود رفتارهای پیچیده، مانند نحوه راه رفتن و خودآموزی را یاد می گیرد و می آموزد که چگونه از اجزای مختلف مجازی خود در محیطی که دارای گزینه های مختلفی است، استفاده کند.
این تیم سه نوع بدن مختلف در فضای مجازی برای یادگیری در اختیار هوش مصنوعی قرار داد. اولی یک واکر (walker) دو جانبه و دوپایه، بدون دستگیره و بدون سر بود که دولا شدن، پریدن، دویدن و رد شدن از موانع را یاد گرفت. این واکرِ دو جانبه واقعاً حیرت آور بود. حتی قادر بود یاد بگیرد که از “زانوی” خود برای عبور از موانع بزرگ تر استفاده کند.
دومی وسیله ای به نام Quadroped است. یک ماشین کوچک چهار پایه که جست و خیز را می آموزد و تعادل خود را بر روی بلندی ها حفظ می کند و همچنین حرکت و عبور از ستون های بزرگ را یاد می گیرد. این هوش مصنوعی در این رباتِ انسان نما (Humanoid) نسبت به نسخه های قبلی پیشرفت بیشتری داشته است.
همان طور که انتظار می رفت این ربات انسان نما، دو پا، دو دست، یک سر و یک لگن داشت و به گونه ای خودش را تربیت کرد که شبیه به یک موجود ابله و نادان بدود. به نظر می رسید که از پاهایش خوب استفاده می کرد، اما این هوش مصنوعی به گونه ای از دست هایش استفاده کرد که ما تصور دیگری از آن داشتیم. هر زمانی که این ربات می دوید، دست هایش همیشه به شیوه ای عجیب و غریب حرکت می کردند.
روش عجیب یادگیری این ربات ها، چگونگی انتخاب پریدن از قسمتی به قسمت دیگر بود. قطعاً قابلیت های این هوش های مصنوعی روز به روز در حال پیشرفت می باشد؛ آنها برای کمک به افراد دارای نقص عضو و حتی برای مشاوره حقوقی مورد استفاده قرار می گیرند.