معرفی انواع لنز دوربین بر اساس کاربرد

  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

لنز دوربین اصلی‌ترین بخش یک دوربین است که کیفیت ساخت و مدل آن تاثیر بالایی در خروجی کار شما به عنوان عکاس و فیلم بردار دارد. اگر شما هم در فکر خرید لنز جدید برای دوربین عکاسی هستید و با انواع لنز دوربین عکاسی و فیلم برداری آشنا نیستید، بهتر است تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

لنز دوربین عکاسی چیست و چه وظیفه‌ای دارد؟

لنز دوربین در واقع دروازه ورود نور جهت ثبت عکس توسط دوربین عکاسی است. لنز دوربین استوانه‌ای شکل است و در حقیقت مجموعه‌ای از عدسی‌های متوالی و منظم است که نور را از محیط جذب می‌کند و در مرحله بعدی نور را به بخش سنسور ثبت تصویر در عقبی‌ترین قسمت لنز می‌رساند تا در ادامه سنسور هم نور را جذب کند و آن را به رنگ تبدیل کند. در نهایت پس از تبدیل نور به رنگ خروجی نهایی را روی صفحه سنسور به شکل تصویر به نمایش می‌گذارد.

یکی از حقایق مهم در مورد دوربین این است که قیمت لنز دوربین کاملا بر اساس نوع عدسی‌ها و کیفیت آن‌ها است، همچنین به قدرت جذب حسگر ثبت تصویر در نوار پشتی دوربین عکاسی هم بستگی دارد، قاعدتا هرچقدر کیفیت متریال به کار رفته بهتر باشد، دوربین از قیمت بالاتری بهره خواهد برد. در واقع لنزها با عبور نور به سنسور هدایت، درصد انحراف نور را تا حد ممکن کاهش می دهند، چرا که در صورت از بین نرفتن انحراف نور، رنگ‌ها و کنتراست تصویر از بین خواهد رفت.

اجزای تشکیل دهنده انواع لنز دوربین عکاسی

  •  دیافراگم
  • اجزای خودکار
  • نگهدارنده‌های لنز دوربین
  • عدسی
  • سنسور هدایت نور

یکی از مهم‌ترین اجزای انواع لنز، دیافراگم است که به عنوان بخشی از لنز وظیفه کنترل میزان نور دریافتی را برعهده دارد. در واقع مقدار نوری که از سوژه بعد از عبور از عدسی‌ها دریافت می‌شود، توسط دیافراگم به کمتر یا بیشتر تغییر پیدا می‌کند و به سنسور می‌رسد. نام اختصاری این قسمت از لنز F Stops است.

انواع لنز دوربین عکاسی

  1. لنز ثابت، لنز پرایم، لنز فیکس
  2. لنز Zoom

در دنیای دوربین عکاسی به طور مجموع 2 نوع لنز وجود دارد که در ادامه با آن آشنا خواهید شد.

لنز پرایم یا ثابت یا فیکس

علت نام گذاری لنز پرایم بخاطر فاصله کانونی آن است. زمانی که فاصله کانونی هنگام عکاسی به طور دائم فاصله‌ای ثابت و بدون تغییر باشد، شما دارای دوربینی با لنز ثابت هستید.

اگر تصور می‌کنید که لنز پرایم یک نقطه ضعف یا محصولی بی ارزش است، باید بدانید که اشتباه می‌کنید و اتفاقا لنز پرایم در بسیاری از عکاسی‌های حرفه‌ای، بهترین لنز مد نظر به حساب می‌آید.

برای مثال ، مهم‌ترین مزیت یک لنز ثابت این است که گشودگی دیافراگم بیشتری دارد؛ در نتیجه توانایی بالایی در دریافت نور بیشتر دارد. اگر شما در محیطی تاریک باشید، با استفاده از لنز ثابتی که گشودگی دیافراگم بالایی دارد می‌توانید حداکثر نور ممکن را از محیط دریافت کنید و در کنار امکاناتی مانند سرعت شاتر سریع‌تر و موارد دیگر به عکس‌های با کیفیت بیشتری دست پیدا کنید.

لنز زوم

لنزهای زوم ساختار متفاوتی با لنزهای ثابت دارند. این دسته از لنزها برخلاف لنزهای فیکس دارای فاصله کانونی متغیری هستند. لنز زوم به صورتی طراحی می‌شود که از عدسی‌هایی با فواصل مختلف ساخته می‌شود و شما می‌توانید با جابجایی آن‌ها فاصله کانونی را تغییر دهید. معمولا با افزایش طول لنز می‌توانید فاصله کانونی را بیشتر کرده و از سوژه مد نظر به شکل بهتری عکاسی کنید.

اهمیت فاصله کانونی در ساختار ترکیبی انواع لنز دوربین و کاربرد آنها

فاصله کانونی و گشودگی دیافراگم مولفه‌‎های بسیار مهمی در ساخت انواع لنز و انتخاب آن‌ها توسط عکاس‌ها و فیلمبرداران دارد. در حقیقت زمانی که برای خرید دوربین عکاسی اقدام می‌کنید، متوجه انواع لنز دوربین فیلمبرداری و عکاسی می‌شوید و درصورتیکه با آن‌ها آشنایی نسبی یا کامل نداشته باشید، با توجه به تخصصی بودن موضوع، به احتمال فراوان نمی‌توانید خرید دقیق و خوبی را برای خود رقم بزنید؛ بنابراین نیاز دارید تا با لیستی از مشخصات و اطلاعات مانند نام انواع لنز دوربین و کاربرد آن‌ها در زمینه عکاسی و فیلم برداری آشنا باشید.

لنز استاندارد، لنز نرمال، لنز معمولی، لنز پایه: (Normal Lens)

شبیه‌ترین لنز به چشم انسان، لنز استاندارد است که زاویه دیدی یکسان با چشم انسان دارد، بنابراین شما با مشاهده عکس‌های گرفته شده توسط این لنز به احتمال فراوان طبیعی بودن عکس‌ها را احساس خواهید کرد.

این لنز از نظر دسته بندی، مابین لنز تله فوتو و لنز عریض یا همان لنز واید قرار می‌گیرد. اصلی‌ترین دلیلی که با تکیه بر آن لنز نرمال را شبیه‌ترین لنز به چشم انسان می‌دانیم، زاویه دید موربی است که برای این لنز وجود دارد.

یک لنز استاندارد کاملا شبیه به چشم‌های انسان دارای زاویه دیدی برابر با 50 تا 55 درجه است و پرسپکتیویی کاملا طبیعی دارد. لنز نرمال به دلیل همه‌کاره بودنش به لنز همه منظوره هم شناخته می‌شود.

زمانی که برای خرید لنز استاندارد وارد دنیای دوربین‌های عکاسی می‌شوید، قطعا طبق جدول مشخصات دوربینی که دارای لنز نرمال است، متوجه این نکته خواهید شد که شما با استفاده از این نوع لنز می‌توانید عکس‌های متنوعی مانند پرتره  به حالت کلوزآپ را به ثبت برسانید؛ همچنین درصورتیکه احساس می‌کنید برای دوربین عکاسی و فیلم برداری خود به لنزی نیاز دارید که بتواند بالاترین جذب نور را برای فضای تاریک داشته باشد، می‌توانید از لنز نرمال استفاده کنید، چرا که لنزهای نرمال دارای گشودگی دیافراگم بالایی هستند.

لنز واید انگل (Wide Angle Lens)

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های لنزهای واید انگل با لنز نرمال، فاصله کانونی است. این دسته از لنزها دارای فاصله کانونی کم‌تری هستند و از آن طرف به وسعت دید بیشتری مجهز شده‌اند و دقیقا به همین دلیل است که به آن‌ها لنز واید (زاویه باز) گفته می‌شود. طبق اطلاعاتی که هنگام خرید لنز واید انگل به دست می‌آورید، متوجه خواهید شد که به طور معمول فاصله کانونی این لنزها کمتر از 35 میلی‌متر است.

اگر هم قصد مقایسه لنز واید انگل را با لنز استاندارد دارید، لازم است بدانید که میدان دید لنز واید بیشتر از لنز نرمال است. در واقع  هرچقدر لنز بازتر باشد، خطوط مستقیم در آن منحنی‌تر به نظر می‌رسد. به‌این‌ترتیب پرسپکتیو تصویر خمیده‌تر می‌شود.

لنز تله فوتو (Telephoto Lens)

لنز تله فوتو اولین بار در تاریخ عکاسی به هدف بزرگ نمایی ساخته شده است. شما از لنز تله فوتو می‌توایند برای عکاسی در دوردست‌ها استفاده کنید و سوژه‌ها را از فاصله‌های دور انتخاب کنید. در ارتباط با فاصله کانونی هم باید به این مشخصه اشاره کرد که فاصله کانونی یک لنز تله فوتو از 70 تا 200 میلی‌متر شماره گذاری شده است. لنزهایی که فاصله کانونی آن‌ها بیشتر از 300 میلی‌متر باشد، به‌عنوان لنز‌های سوپر تله فوتو در بازار به فروش می‌رسند.

بزرگ‌ترین کاربرد لنز تله‌فوتو این است که آن را می‌‍توانید به چشم یک تلسکوپ ببینید و سوژه‌هایی را که در فواصل دور قرار دارند را از طریق ویژگی بزرگنمایی، نزدیک‌تر مشاهده کنید. مهم‌ترین نکته هنگام خرید لنز برای دوربین عکاسی این است که برای داشتن بهترین خروجی ممکن باید در زمان استفاده از یک لنز تله فوتو حتما فاصله مناسبی با سوژه داشته باشیم. نکته دیگری که دانستن آن در عکاسی با لنز تله فوتو به شما کمک می‌کند، این است که در زمان عکاسی با انواع لنزهای تله فوتو نیاز به ثبات بیشتری دارید و به علت هم اکثر این لنزها به لرزشگیرهای اپتیکال داخلی مجهز شده‌اند. شاید برای شما هم سوال باشد که بیشتر کدام دسته از عکاسان علاقه به خرید لنز تله فوتو دارند، به همین دلیل ما اینجاییم تا اشاره کنیم که در عکاسی حیات وحش و عکاسی در حوزه ورزشی، تمایل به استفاده از لنزهای تله فوتو بیشتر است.

انواع لنز های دوربین با کاربری خاص

  • لنز ماکرو
  • لنز فیش آی
  • لنز تیلت شیفت

اگر تا به حال برای خرید یکی از انواع لنز دوربین عکاسی کانن اقدام کرده باشید، حتما با لنزهایی بیشتر از مدل‌های نام برده شده در این مطلب آشنا شده‌اید که اطلاعاتی از کاربرد آن‌ها نداشته‌اید. شما می‌توانید هنگام انتخاب مدل از میان انواع لنز دوربین کنون به سراغ لنزهای دیگری مانند لنز ماکرو، لنز فیش آی و لنز تیلت شیفت بروید. خوشبختانه در حال حاضر در دنیای فروشگاه‌های اینترنتی دوربین عکاسی و بازارهای حضوری، مدل‌های مختلفی از لنز دوربین وجود دارد و شما می‌توانید بسته به نیازی که برای عکاسی دارید، مدل مد نظر را خریداری کنید. این تنوع محصول باعث می‌شود تا علاوه‌بر حق انتخاب بیشتر، حرفه‌ای‌تر از همیشه به عکاسی و فیلمبرداری مشغول باشید؛ همچنین خودتان هم در جریان هستید که برندهای معتبری در زمینه ساخت و فروش انواع لنز دوربین فیلمبرداری و عکاسی مشغول به فعالیت هستند که معمولا آمار خرید و فروش در دسته بندی انواع لنز دوربین نیکون و کانن بیشتر از سایر برندها است.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها