آیا از قوانین فرودگاهی دبی مطلع هستید؟ هر کشوری برای ورود و خروج مسافران قوانین خاص خود را دارد که از سایر کشورها متفاوت است. برای مثال، این احتمال وجود دارد که ورود یک داروی خاص به یک کشور مجاز و به کشوری دیگر ممنوع باشد. در این مطلب به بررسی بلیط دبی و قوانین فرودگاهی آن میپردازیم تا با آگاهی بیشتر و بدون مواجهه با مشکلات احتمالی به این شهر سفر کنید؛ با ما همراه باشید.
اقلام ممنوعه در قوانین فرودگاهی دبی
امارات نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر، برخی داروها را برای ورود ممنوع کرده است و حمل آنها تخلف محسوب میشود. اکثر داروهای غیرمجاز برای ورود و خروج از این کشور، برای سلامتی افراد خطرآفرین هستند. به همین دلیل، همراه داشتن داروهای ممنوعه طبق قوانین فرودگاهی دبی به تخلفات قانونی منجر خواهد شد.
مواد و داروهای ممنوعه در فرودگاه دبی
در سفر به دبی، رعایت قوانین و مقررات مربوط به حمل بار اهمیت بسیاری دارد؛ چراکه همراه داشتن اقلام ممنوعه، موجب بروز مشکلات جدی در فرودگاه میشود. برای جلوگیری از هرگونه مشکل احتمالی، توصیه میشود پیشاز سفر از فهرست اقلام ممنوعه اطلاع یابید. در بخش ذیل به مهمترین این موارد پرداختهایم.
- مواد مخدر: ورود هرگونه موادمخدر، ازجمله هروئین، کوکائین، افیون، ماریجوانا و سایر مواد ممنوعه به دبی بهشدت غیرقانونی است.
- داروهای تحت نظارت: ورود برخی داروها که امکان خرید آنها فقط با تجویز پزشک امکانپذیر است، به این کشور ممنوع است و نمیتوان بدون مجوز قانونی از آنها استفاده کرد.
- داروهای بدون نسخه: برخی داروها حتی بدون نیاز به نسخه در کشور خود فرد در دسترس هستند؛ اما ورود آنها به دبی نیاز به مجوز از مقامات مربوط دارد و بدون این مجوز ممنوع است.
- داروهای تقلبی: داروهایی که بهعنوان داروی تقلبی یا مشکوک شناخته میشوند و میتوانند برای اهداف غیرقانونی مورد استفاده قرار گیرند، در فرودگاه دبی ممنوع هستند.
- مورفین
- آلفا متیل فنتانیل
- بتامتازول
- کدئین
- کتامین
- تری مپریدین
- ترامادول
- ریسپریدون
- اتورفین
- تیوفنتانیل
اگر داروی خاصی دارید که میخواهید به دبی بیاورید، پیشنهاد میشود با واحد گمرک یا بخش مرتبط در فرودگاه دبی یا از مرکزی که از آن بلیط دبی تهران گرفتهاید، تماس بگیرید تا از قوانین بهروز و شرایط دقیق مطلع شوید.
آگاهی از وسایل ممنوعه، پس از خرید بلیط دبی
برای داشتن سفری بیدردسر، علاوهبر اطلاع از لیست داروهای ممنوعه، باید از لیست وسایل ممنوعه نیز آگاه بود. هردوی این موارد موجب میشود تا بهراحتی به این کشور سفر کنید و تجربه لذتبخشی داشته باشید.
- سیگار الکترونیک: استفاده از سیگار الکترونیکی در داخل هواپیما، ممنوع است.
- وسایل الکترونیکی با باتریهای بزرگ: وسایلی که باتریهای شارژی با ظرفیت بزرگ دارند، اجازه ورود به هواپیما را ندارند.
- مواد غذایی تازه: ورود مواد غذایی تازه مانند سبزیجات، لبنیات، میوه، ماهی، گوشت، غذاهای دریایی و مواد غذایی ژاپنی که کمتر از 2 هفته تاریخ انقضاء دارند، ممنوع است.
غذاهای ژاپنی با تاریخ بیشتر از 2 هفته نیاز به گواهینامه بهداشتی از کشور ژاپن دارند. (در فرودگاههای ابوظبی و فجیره، مواد غذایی برای اطمینان از عدم آلودگی به بیماری وبا بررسی میشوند.)
- پرندگان و مشتقات آنها: ورود پرندگان زنده یا مرده و خوراکیهایی که حاوی مشتقات پرندگان هستند، از کشورهایی مانند آلمان، مصر، بریتانیا، عراق، لبنان، اردن و هلند بهدلیل خطر شیوع آنفولانزای مرغی، اکیداً ممنوع است. البته ورود پرندگان از سایر کشورها با داشتن مجوز ورود، مجاز است.
- محصولات حیوانی چین: ورود تمامی مواد غذایی حیوانی از چین که بهعنوان خوراکیهای غیرطبیعی شناخته میشوند، بهدلیل شیوع بیماری هانتاویروس ممنوع است.
- اسلحه: ورود اسلحه تنها با داشتن مجوز از وزارت داخلی دبی امکانپذیر است.
- مواد مخدر: ورود هرگونه مواد مخدر به دبی ممنوع است و برای اطمینان از عدم ورود به کشور، بازرسی بدنی انجام میشود.
- محصولات مذهبی: ورود سیدیها و فیلمهای مذهبی که تبلیغ هر دینی بهجز اسلام را داشته باشند، ممنوع است.
- وسایل قمار: ورود ابزار مرتبط با قماربازی به دبی مجاز نیست.
- ارز جعلی: ورود ارز جعلی به دبی غیرقانونی است.
- مواد منفجره و آتشبازی: ورود هرگونه مواد منفجره یا وسایل آتشبازی به دبی ممنوع است.
- لوازم خلاف موازین اخلاقی: هر وسیلهای که دارای تصاویر یا برچسبهایی مغایر با قوانین اسلام و اخلاق عمومی باشد، اجازه ورود به دبی را ندارد.
- لوازم تیز و برنده: ورود وسایلی مانند شمشیر، چاقو و تجهیزات دفاع شخصی به این کشور ممنوع است.
- گیاهان کاشتهشده: ورود گیاهانی که در خاک کاشته شدهاند، مجاز نیست.
- عاج و شاخ حیوانات: ورود عاج و شاخ حیوانات به فرودگاه دبی ممنوع است.
- غذای خانگی: ورود هرگونه غذای خانگی پختهشده بهدلیل نامشخصبودن محتویات آن ممنوع است.
- تورهای ماهیگیری: تورهای ماهیگیری که بیش از 3 لایه دارند، اجازه ورود به دبی را ندارند.
- تایرهای استفادهشده: ورود تایرهای تعمیرشده یا استفادهشده به فرودگاه دبی غیرقانونی است.
- باتریهای لیتیومی: باتریهای لیتیومی با ظرفیت کمتر از 100 وات برساعت مجاز هستند تا در بار دستی که چک خواهد شد، قرار گیرند؛ البته باتریهایی با ظرفیت 100 تا 160 وات بر ساعت فقط با تأیید شرکت هواپیمایی بلیط دبی مجاز به حمل هستند و باید در بار دستی قرار بگیرند.
قوانین مربوط به وزن بار در فرودگاه دبی
در پروازهای بینالمللی، مجاز هستید تا 2 چمدان با حداکثر وزن ۳۲ کیلوگرم حمل کنید. البته وزن مجاز ممکن است بسته به نوع بلیط دبی و ایرلاین شما متفاوت باشد.
- ابعاد چمدانی که به قسمت بار تحویل میدهید، نباید از ۹۰ سانتیمتر طول، ۶۰ سانتیمتر عرض و ۷۵ سانتیمتر ارتفاع، بیشتر باشد.
- چمدانها باید حداقل یک سطح صاف داشته باشند تا بهراحتی از گیتهای اسکن و سیستمهای پردازش عبور کنند.
- درصورتیکه وزن چمدان شما بیش از حد مجاز باشد یا باید آن را مجدداً بستهبندی کنید یا هزینه اضافهبار، یعنی بیشتر از هزینه خریداری بلیط دبی پرداخت کنید.
ازجمله قوانین مهم فرودگاه دبی توجه به وزن و ابعاد استاندارد چمدانها و ساکدستی است. مانند سایر فرودگاهها، درصورت حمل بار اضافه، مجبور به پرداخت جریمه افزون برای هزینه بلیط دبی خواهید بود. بنابراین، پیشاز سفر، وزن و تعداد چمدانهای خود را طبق مقررات بررسی و تنظیم کنید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
جمعبندی
آگاهی از محدودیتهای بار در سفر به دبی برای تجربه سفری بدون دغدغه، ضروری است. برای این منظور، مسافران باید به وزن مجاز چمدانها، اقلام ممنوعه و قوانین گمرکی این کشور توجه داشته باشند تا با مشکلاتی مانند پرداخت هزینههای اضافی یا مصادره اقلام ممنوعه مواجه نشوند.
ناگفته نماند که هنگام تهیه بلیط دبی تهران، بررسی دقیق شرایط بار ایرلاینها به صرفهجویی در هزینهها کمک میکند و سفری آرامتر را بهارمغان میآورد.