گذرواژه هنوز هم امن‌ترین روش برای قفل کردن گوشی‌های هوشمند است

گذرواژه
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

گذرواژه های سنتی هنوز هم امن‌ترین راه برای قفل کردن گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آیند. قفل‌های بیومتریک قابلیت‌هایی هستند که امروزه در همه گوشی‌های موجود در بازار رایج‌اند. شرکت‌های تولید گوشی‌های هوشمند در حال جایگزینی گذرواژه‌های سنتی با حسگرهای اثر انگشت، تشخیص چهره، اسکنر عنبیه و هرگونه حسگر بیومتریک دیگری هستند که بتوان تصور کرد.

ولی حسگرهای بیومتریک یک مشکل اساسی دارند و آن هم این است که اغلب این حسگرها به هیچ دردی نمی‌خورند! پس اگر از آن دسته از افرادی هستید که اطلاعات حساس مانند اطلاعات بانکی را در گوشی‌های خود نگه می‌دارند بهتر است از همان گذرواژه‌های الفبایی و عددی برای قفل کردن گوشی‌های خود استفاده کنید.

فهمیدن این که چرا مردم بیشتر به استفاده از حسگرهای اثر انگشت و اسکنر عنبیه علاقه دارند کار سختی نیست. باز کردن قفل گوشی‌های هوشمند با حسگر عنبیه حسی آینده‌نگرانه مانند فیلم‌های علمی تخیلی به انسان القا می‌کند! اپل در سال 2013 تاچ آیدی را با آیفون 5 اس به مشتری‌هایش معرفی کرد ولی تعدادی از گوشی‌های هوشمند اندرویدی پیش از اپل دارای چنین قابلیتی بودند. سامسونگ نیز در سال 2014 و با گلکسی اس5 به عرصه حسگرهای اثر انگشت وارد شد. خب از سامسونگ به عنوان بزرگترین رقیب اپل چنین انتظاری هم می‌رفت.

گذرواژه

حتماً با خود فکر می‌کنید با وجود خیل عظیمی از مردم که بر حسگرهای اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی‌ها متکی هستند دلیلی ندارد به امنیت این حسگرها شک کنیم. ولی متأسفانه مسئله به این سادگی‌ها هم نیست. در سال 2016 میلادی محققان دریافتند که برای رد شدن از دیوار امنیتی حسگرهای اثر انگشت و فریب آن‌ها تنها به یک پرینتر جوهرافشان با نوعی جوهر خاص احتیاج دارند.

البته این پایان کار نبود. محققان راه‌های مبتکرانه دیگری نیز برای دور زدن قفل حسگر‌های اثر انگشت یافتند. در سال 2017 گروهی از محققان در دانشگاه نیویورک و دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا تعدادی اثر انگشت کلیدی تولید کردند. این اثر انگشت‌های کلیدی مانند شاه‌کلید عمل می‌کنند و قادر به باز رکدن قفل 65 درصد از گوشی‌های تولیدی موجود در بازار هستند.

البته اگر همه این‌ها را هم در نظر نگیریم این احتمال هنوز باقی است که شما را مجبور به باز کردن قفل گوشی با اثر انگشتتان کنند. البته فکر نکنید که این کار همیشه توسط دزدهای گوشی انجام می‌شود. طبق گزارش مجله The Atlantic در سال 2016 مظنونان پرونده‌های قضایی در صورت صلاحدید و دستور قاضی‌های باید قفل گوشی‌هایشان را با اثر انگشت خود باز کنند ولی هیچ اجباری در افشا گذرواژه گوشی هوشمند وجود ندارد.

اسکنرهای چهره بدترین نوع حسگرهای بیومتریک هستند. اسکنر چهره سامسونگ گلکسی اس 8 را با عکس شخص نیز می‌توان فریب داد. خب حتماً از خودتان می‌پرسید اسکنر عنبیه را که دیگر نمی‌توان  فریب داد. متأسفانه هکرها تنها با یک عکس و لنز از پس آن هم برآمدند!

بنابراین از ما به شما نصیحت آن‌چنان هم به حسگرهای بیومتریک گوشی‌های هوشمند اعتماد نکنید. به نظر می‌رسد حرف امنیت گوشی که در میان باشد گذرواژه‌های الفبایی و عددی هنوز هم حرف اول را می‌زنند و خوشبختانه گوشی‌های هوشمند تاکنون این قابلیت را حذف نکرده‌اند.

 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها