سال 2019 میلادی احتمالاً سالی پرکار برای سازمان فضایی ناسا خواهد بود. ویلیام گرستنمایر مدیر عملیات فضایی ناسا در کنفرانس فضایی سیمپوزیوم (Symposium) در کلرادو اسپرینگز ایالت کلرادو اعلام کرد که این آژانس فضایی، اعطای قراردادهای لازم را برای برنامه گیتوی (Gateway) با هدف ارسال 4 فضانورد به مدار این قمر تا سال 2025 آغاز خواهد کرد.
طبق گزارش بلومبرگ، ناسا پروسه ساخت و ساز پلتفرم ماهگرد یا گیتوی را با عقد قراردادهایی برای ساخت اجزای تأمین نیرو و پیشرانه آغاز خواهد کرد و در ادامه ساخت محل سکونت فضانوردان، تدارکات، و ایرلاک یا اتاقک هوا را به انجام خواهد رساند. اجزاء مورد نیاز برای ساخت این سازه به فضا پرتاب شده و آنگاه ساخت گیتوی از سال 2022 در فضا آغاز خواهد شد.
گرستنمایر در این باره میگوید:
«پلتفرم ماهگرد یا گیتوی موقعیت استراتژیک ما را در مدار ماه حفظ خواهد کرد. گیتوی فعالیتها و همکاریهای تجاری ما را با شرکای بینالمللی بهبود خواهد بخشید و کار کاوش ماه و منابع آن را میسر خواهد کرد. در نهایت با استفاده از تجربه کسب شده در گیتوی، راه برای مأموریتهای مریخ هموارتر خواهد شد»
فضاپیمای اوریون (Orion) که توسط لاکهید مارتین (Lockheed Martin) توسعه داده شده، فضانوردان را به وسیله سیستم پرتاب فضایی SLS به گیتوی خواهد رساند. کمپانی لاکهید در بیانیهای گفت:
«توسعه گیتوی، شتاب برنامههای فضایی را دوچندان خواهد کرد و ما نیز تجربه و مهارتهای خود رادر این مأموریت مهم در اختیار ناسا قرار خواهیم داد».
مأموریت کاوشی 1 یا EM-1 اولین پرواز آزمایشی بدون سرنشین اوریون قرار است در سال 2019 عملی شود. این مأموریت سه هفتهای، اوریون را به 100 کیلومتری از سطح ماه خواهد رساند و پس از قرار گرفتن در فاصله 65000 کیلومتری در مدار آن، به زمین بازخواهد گشت. ناسا یک پرواز آزمایشی با سرنشین را نیز برای سال 2023 برنامهریزی کرده است.
پروازهای آزمایشی آینده امکان استخراج آب از سطح ماه و استفاده از آن به عنوان پیشرانه را مشخص خواهد کرد. گرستنمایر در این مورد میگوید: «هدف ما درک مکانیک مدارات ماه است. در این ناحیه که نیروی جاذبه زیادی وجود ندارد شیوه متفاوتی را برای انجام عملیات میطلبد». طبق گفته گرستنمایر، اهداف ناسا تنها با تأمین بودجه لازم عملی خواهد شد و همکاری با شرکای تجاری، فرصتهای بیشتری را برای کاوش فضا در اختیار این سازمان قرار خواهد داد.