USB 4.0 چه تفاوتی با USB 3.0 و USB 2.0 دارد؟

تفاوت USB 4.0 با USB 3.0 و USB 2.0
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

بروزترین و جدیدترین تکنولوژی ساخت USB به نوع ۴ آن اختصاص دارد‌. یو اس بی چهار نسل جدیدی از درگاه‌های انتقال اطلاعات می‌باشد‌ که نقاط ضعف سری‌های قبل از خود را نداشته و در جهت حل مشکلات کاربران خود طراحی شده‌اند. در این مقاله از پلازا، به بیان تفاوت USB 4.0 با USB 3.0 و USB 2.0 و برتری‌ها و محدودیت‌های نسل جدید USB می‌پردازیم.

در این مطلب قصد داریم به تفاوت USB 4.0 با USB 3.0 و USB 2.0 بپردازیم. شاید شما هم با اصطلاح USB و انواع مختلف آن، ‌بیگانه نبا‌شید. در دنیای امروز جهت انتقال اطلاعات روش‌های گوناگونی وجود دارد. یکی از این روش‌‌ها استفاده از کابل یو اس بی است. USB ها انواعی دارند؛ اگر از ابتدای پیدایش یو اس بی تا به حال خواسته باشیم آن‌ها را تقسیم بندی کنیم، به نوع یک و دو و سه و چهار تقسیم بندی می‌شوند‌. این تقسیم بندی به علت سیرتکاملی این ابزارها از حیث سرعت انتقال داده نیز می‌باشد. یعنی یو اس بی‌های ابتدایی یا نوع یک سرعت کمتری در انتقال اطلاعات داشتند؛ اما به تدریج انواع پیشرفته‌تری از یو اس بی  وارد بازار شد که مشکلات نسخه‌های اولی را نداشت.

فهرست مطالب

USB چیست؟

یو اس بی یک واژه آشنا برای اکثریت ما است. همه ما به نحوی با آن سر و کار داشته و داریم. وسایلی مانند کامپیوتر و گوشی‌های همراه و تلویزیون و…. که در طول روز از آن‌ها استفاده می‌کنیم، کم و بیش مجهز به یو اس بی هستند. این یو اس بی‌ها واسط اتصال وسیله‌هایی مانند ماوس و چاپگر و فلش به کامپیوتر هستند. سیستم عامل هم از درگاه‌های یو اس بی پشتیبانی می‌کند تا مراحل لازم جهت نصب و راه‌اندازی قسمت‌های یو اس بی، به راحتی انجام شود.

به طور خلاصه اولین نسخه USB در سال ۱۹۹۶ وارد بازار شد و سرعت کمی معادل ۱.۵ بیت بر ثانیه داشت. با فاصله دو سال بعد یعنی سال ۱۹۹۸ نوع دیگری از USB که ۱.۱ نام گذاری شده بود وارد بازار شد و ۱۲ مگابیت بر ثانیه سرعت داشت. به فاصله چهار سال بعد یعنی سال ۲۰۰۰، نسل بعدی یعنی 0.USB 2 با سرعتی حدود ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه به وجود آمد.

در سال ۲۰۰۸ برای اولین بار USB نوع ۳ بوجود آمد که سرعت آن به ۵ گیگ بر ثانیه می‌رسید و به عنوان Super Speed نیز مشهور شد. ۵ سال بعد از عرضه آخرین نوع USB یعنی در سال ۲۰۱۳، پورت جدید ۳.۱ وارد بازار شد که سرعتی دو برابر از نوع قبلی و حدود ۱۰ گیگابیت و رنگی فیروزه‌ای داشت. سال ۲۰۱۷ نیز نوع ۳.۲ با  سرعت ۲۰ گیگابیت وارد بازار شد.

USB 4 چیست

USB 4.0 چیست و چه مزایایی دارد؟

حال که با تعریف یو اس پی آشنایی پیدا کردید، به سراغ انواع آن می‌رویم. دنیای امروز دنیای سرعت است و به دنبال کشف وسایلی است که بهتر بتواند این نیاز بشر را پاسخ بگويد. افزایش سرعت انتقال داده‌ها از طریق 5G یا USB امکان‌پذیر است. باید گفت استانداردهای کیفی یو اس بی‌ها دائما در حال تغیر است. نسل جدیدی از آن به نام USB 4.0 وجود دارد که قابلیت های خوبی برای کاربران خود دارد. این یو اس بی علاوه بر داشتن سرعت لازمه در انتقال اطلاعات، مزیت دیگری نيز دارد و آن دستیابی به استاندارد USB Type C است.

آیا USB 4.0 به شکل USB-C است؟

یکی از تفاوت‌‌های یو اس بی ۴ با نوع ۳ و ۲، در تجهیز آن به پورت نوع C است. نسل چهارم یو اس بی نسبت به انواع قبلی مزیت‌هایی دارد. در سال ۲۰۱۴ درگاه جدیدی به نام پورت C جهت انتقال‌ اطلاعات وارد بازار شد. این پورت دو ویژگی عمده داشت. سرعت بالا و دو رو بودن، از مزیت‌های آن بودند. از سال ۲۰۱۴ تا کنون کاربران زیادی جهت استفاده از قابلیت‌های مذکور به آن متصل شده‌اند.

بسیاری از وسایل الکترونیکی مانند لپ تاپ‌های پیشرفته از این پورت استفاده می‌کنند. سرعت آنها ۴۰ گیگابایت بر ثانیه بوده و به همین دلیل امکان استفاده از کارت گرافیک اکسترنال در این زمینه جهت استفاده فراهم می‌ باشد. همچنین امکاناتی جهت شارژ نیز برای استفاده کنندگان خود فراهم می‌کند که در نسخه های قبلی وجود نداشته است.

بررسی تفاوت USB 4.0 با USB 3.0 و USB 2.0

دنیای الکترونیک در خود انواع مختلفی از یو اس بی را تجربه کرده است. یو اس بی‌هایی که در جهت رفع نیاز کاربران به بازار عرضه شده‌اند. کار کردن با یو اس بی‌ها کار آسانی است؛ مانند همه انواع وسایل، یو اس بی ها نیز از تحول مصون نمانده‌اند و در جهت پاسخگویی به نیازهای کاربران خود در دنیای الکترونیک انواعی از آن ساخته شده است.

یو اس بی‌ها از ابتدا تا USB 3.2 با شکل Type A ارائه می‌شدند، اما نسخه USB 4.0 به‌صورت Type C توسعه داده شده است. البته پورت Type C چند سالی است که پدید آمده و در گوشی‌های هوشمند و گجت‌های الکترونیکی، به‌جای Micro USB از این استاندارد برای شارژ و انتقال دیتا استفاده می‌شود.

دو رو و متقارن بودن و سرعت بالا، از مزیت‌های اصلی Type C است. تجهیزات بازی‌های رایانه‌ای نیز به این پورت تجهیز شدند. USB 4.0 صرفا از کانکتور نوع C پشتیبانی می‌کند، در حالی‌که نسل قبلی آن یعنی USB 3.2 علاوه‌بر Type C از کانکتورهای SuperSpeed Type-A، SuperSpeed Type-B، USB 3.0 Micro-B نیز پشتیبانی می‌کند.

در این قسمت به ۴ مورد از تفاوت‌های یو اس بی ۴ با یو اس بی ۳ و یو اس بی ۲ می‌پردازیم. یو اس بی نسخه ۴ در واقع نسخه‌ای است که در سال ۲۰۱۹ برای اولین بار منتشر شد و تفاوت‌های قابل ملاحظه‌ای با نسل قبل‌‌‌تر خود دارد که به شرح زیر می‌باشد:

سرعت انتقال:

یکی از مهم‌ترین تفاوت USB 4.0 با USB 3.0 و USB 2.0 در سرعت بالای انتقال دیتا از طریق آن است. به عنوان مثال در یک مقایسه عددی سرعت انتقال اطلاعات در یواس‌بی چهار ۱۲۰ گیگابیت بر ثانیه بوده اما در نوع ۳ حدود ۵ گیگابیت بر ثانیه و در نوع ۳.۲ نیز حداکثر ۲۰ گیگابایت بر ثانیه بوده است.

پشتیبانی از کانکتورهای مختلف در USB 4

پشتیبانی از کانکتور:

USB 4.0 اولین نسخه‌ای است که صرفاً از کانکتور تایپ سی پشتیبانی می‌کند، در حالی که نسل قبلی USBها یعنی USB 3.2، علاوه‌بر تایپ سی با کانکتورهای مختلف SuperSpeed Type-A، SuperSpeed Type-B و USB 3.0 Micro-B سازگار است. بنابراین دیگر تفاوت USB 4.0 با USB 3.0 و USB 2.0 به پشتیبانی آن‌ها از کانکتورهای مختلف، مربوط می‌شود. USB 4 قدرت سازگاری با همه انواع یو اس بی را نداشته، در حالی که نوع ۳ یو اس بی چنین محدودیتی را ندارد.

سرعت شارژ:

یکی دیگر از تفاوت‌های‌ یواس بی نوع ۴ با انواع ۳ و ۲  قبلی، در زمینه سرعت شارژ بالاتر آن است. ‏USBهای نسخه اول و دوم سرعت شارژ محدودی داشتند و حداکثر توان قابل پشتیبانی توسط آنها از نسل جدید ‏USBها یعنی نوع ۳ و ۴، کمتر است. حداکثر سرعت شارژ در USB  نوع ۴ و ۳ یکسان و حدود ۲۴۰ وات می‌باشد. البته این توان در صورت استفاده از کانکتور تایپ سی مقدور است و بایستی از کابل‌هایی که در هر دو سر دارای این نوع کانکتور هستند، استفاده شود.

سازگاری با نسخه‌های قبلی:

یکی از نگرانی‌هایی که در نسل جدید وسایل و و ابزارها همیشه مطرح بوده، عدم پشتیبانی از نمونه های قبلی است. در طراحی USB 4 سازگاری آن با سایر نسخه‌های USB در نظر گرفته شده و مشکلی برای برقراری ارتباط میان دستگاه‌های مجهز به USB 4 با دستگاه‌های قدیمی‌تر وجود ندارد. البته این به این معنا نیست که بتوان کانکتور تایپ سی را درون پورت USB-A قرار داد. با توجه به نوع کانکتور، نیاز به کابل و تبدیل‌های مناسب برای این منظور خواهید داشت. همچنین این را باید در نظر بگیرید که سرعت انتقال داده یا شارژ، در این حالت محدود به استانداردی که آن وسیله یا تجهیزات جانبی ارتباطی پشتیبانی می‌کنند، خواهد بود.

از دیگر تفاوت‌های یو اس بی نوع ۴ با نوع ۳ به حداقل سرعت شارژ و حداکثر سرعت شارژ و قیمت و عملکرد آن نیز می‌توان اشاره کرد. به عنوان مثال USB 4.0 قدرتمندتر و گران‌تر از نوع ۳ بوده ولی یو اس بی نوع ۳ به صرفه تر و در دسترس‌تر می‌باشد.

سخن پایانی

در دنیای امروز با سرعت بالای رشد اطلاعات ضرورت وجود وسایل انتقال اطلاعات مانند USBها ضروری است. در این باره نیازهای کاربران آن‌ها موجب شده نسل‌های نوع ۲ و ۳ این وسایل طراحی شده و در یو اس بی نوع ۴ نیازهای کاربران مرتفع شده و سرعت تبادل اطلاعات به نحو چشم‌گیری افزایش یافته است. شاید در حال حاضر سرعت شارژ و انتقال USB 3 برای کاربران عادی و حتی حرفه‌ای، رضایت بخش باشد؛ اما مطمئنا و با تجهیز شدن دستگاه‌های مختلف به USB 4 و کاهش قیمت این محصولات، کاربران بیشتری به آن تمایل داشته باشند. بنابراین اگر قصد خرید لپ‌تاپ یا گجت‌های جدید را دارید و قرار است چند سال از آن استفاده کنید، بهتر است به این موضوع توجه کنید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402