فیلم مجنون از جمله فیلمهای تحسین شده در چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر است که توانست نظر مخاطبان را به خود جلب کند. در این مقاله قصد داریم تا با معرفی کامل این اثر همراه شما شویم.
ساخت آثار مربوط به دفاع مقدس، امری مرسوم در کشور ایران است که سالانه در جشنواره فیلم فجر دست کم یک فیلم با این موضوع اکران میشود و مورد توجه. مخاطبان قرار میگیرد. این آثار معمولا بازه زمانی سالهای 1357 تا 1368 را به تصویر میکشند و عموما یا درباره خود جنگ یا تاثیر آن در زندگی مردم هستند.
فیلم مجنون به کارگردانی مهدی شامحمدی و نویسندگی علیرضا محصولی ساخته شد و تهییهکننده آن عباس نادران بود. مجنون در واقع کاری از سازمان هنری رسانهای اوج است که تمرکز خود را بر روی روایت داستان شهید مهدی زین الدین و برادرش مجید است که از فرماندهان سپاه پاسداران بود و در جنگ ایران و عراق همراه برادرش شهید شد. در ادامه مقاله پیش رو پلازا با معرفی فیلم مجنون همراه شما هستیم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران فیلم مجنون
ژانر فیلم سینمایی مجنون درام، جنگی و دفاع مقدس است. این فیلم در جشنواره فجر 1402 برای بار نخست به روی پرده رفت. مدت زمان فیلم سینمایی مجنون 90 دقیقه است.
داستان فیلم مجنون
خلاصه فیلم سینمایی مجنون درباره شهید زین الدین و رشادهای او در زمان جنگ ایران و عراق است. او به همراه برادرش مجید در لشگر 17 علیبنابیطالب(ع) فعالیت میکرد و فرمانده لشگر بود. فیلم تمرکز خود را بر روی نشان دادن عملیات خیبر و تلاشهای این شهید در عملیات میگذارد.
بازیگران فیلم مجنون
در این بخش قصد داریم تا معرفی کاملی از هنرپیشههای این اثر داشته باشیم.
سجاد بابایی در نقش شهید مهدی زین الدین
سجاد بابایی بازیگر ایرانی در 19 اردیبهشت سال 1372 به دنیا آمد. او فعالیت حرفهای خود را پس از دانشگاه و با تئاتر شروع کرد. سپس در سال 1395 با فیلم کوتاه جنایات پشت دوربین رفت و سال بعد در فیلم سینمایی سوزن در آب اولین قدم سینمایی خود را برداشت. در سال 1400 او با سریال زندگی زیباست در قاب تلویزیون حاضر شد و بعد از آن با سریال شبکه نمایش خانگی خسوف به شهرت رسید. سپس در سریال سقوط نقش ژاکان را بازی کرد و باری دیگر دیده شد. سجاد بابایی همچنین در فیلم مرد بازنده نیز بازی کرد و در چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل مرد شد.
حسام منظور در نقش حمید
حسام منظور بازیگر اهل ایران متولد 18 آذر 1359 است. او بازیگری را از سال 1382 با تئاتر آغاز کرد تا اینکه در سال 1390 برای بار نخست با فیلم تلفن همراه رئیسجمهور جلوی دوربین رفت. این بازیگر سپس در سال 1395 با سریال روزهای بیقراری اولین بار در قاب تلویزیون ظاهر شد. دو سال بعد، حسام منظور نقش شازده را در سریال بانوی عمارت بازی کرد و این ایفای نقش چنان ماهرانه و استقبال از سریال چنان خوب بود که سکوی پرتاب بلندی برای حسام منظور شد. سریالهای برادرجان، نجلا، جزیره، فیلمهای مست عشق، طلاخون و فیلم شماره 10 از آثار شاخص آقای منظور هستند. این بازیگر تا کنون یکبار برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد درام برای بانوی عمارت شده است.
بهزاد خلج در نقش حاج احمد
بهزاد خلج بازیگر ایرانی در 31 فروردین 1354 چشم به جهان گشود. او بازیگری را از تئاتر آغاز کرد و نخستین بار در سال 1393 با سریال مرز خوشبختی دیده شد. بهزاد خلج در سریال پوست شیر نقش آفرینی دیدنیای داشت و در طی سالهای اخیر با سریال آقای قاضی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بهزاد خلج موفق شد تا برای فیلم مجنون جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کند.
شبنم قربانی در نقش منیر
شبنم قربانی بازیگر زن ایرانی در 19 تیر ماه 1368 به دنیا آمد. او بازیگری را پس از گذران یک دوره و حضور در چند تئاتر با سریال لحظه گرگ و میش شروع کرد. خانم قربانی سال بعد در فیلم اولین برف با شهاب حسینی همبازی شد و سال 1399 سریال ملکه گدایان را بازی کرد. در سال 1402 این هنرپیشه با ایفای نقش نائله در سریال عشق کوفی به شهرت رسید و سرانجام توانست برای فیلم مجنون برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فیلم فجر شود.
سایر هنرپیشه های فیلم سینمایی مجنون عبارتند از:
- حسین پوریده
- مجید نوروزی
- مهران رجبی
- علی غابشی
- امین میری
- محمد فیلی
نقد فیلم سینمایی مجنون
مجنون تحسینشدهترین فیلم جشنواره فجر سال 1402 بود که 12 نامزدی بخش سودای سیمرغ را به دست آورد و مجموعا 4 جایزه را از آن خود کرد. همانطور هم که از تعداد جوایز مشخص است، فیلم به مذاق داوران جشنواره بسیار خوش آمده است. اما آیا این اثر بینقص است؟
شهید زین الدین یکی از آن دسته چهرههای جنگ است که تاثیر زیادی بر آن داشت اما چهرهای نیست که بتوان گفت همگی آن را میشناسند یا یک شمایل ذهنی هرچند کوچک از او دارند. پس بدیعی است که باید مخاطب در جریان فیلم بیشتر شهید را بشناسد و به نظر این اتفاق نمیافتد. یعنی کارگردان بیشتر یک روایت دور از مهدی زین الدین دارد و مخاطب نمیتواند با او ارتباط برقرار کند.
فیلم بیشتر شبیه مستند است تا یک درام قصهگو و صحنههای جنگی زیادی دارد. البته این اتفاق کاملا طبیعی است زیرا آقای شامحمدی اولین فیلم خود را تجربه میکند و پیش از این به مستندسازی مشغول بود. نکته مثبت دیگر این اثر موسیقی آن است که مجید انتظامی خالق آن بود. موسیقی نیز اگرچه گوشنواز و حرفهای است اما گاهی بیشتر از ریتم فیلم حماسی میشود. در مجموع بخواهیم صادقانه بگوییم، با وجود ساخت صدها اثر ژانر دفاع مقدس، انتظار روبهرو شدن با فیلمی متفاوتتر را داشتیم اما به طور کلی نمرات فیلم مجنون قابل قبول بودند و فیبم ارزش تماشا دارد.
سخن نهایی
با معرفی کامل و بررسی فیلم ایرانی مجنون همراه شما بودیم. این اثر در چهار رشته بهترین فیلم، بهترین موسیقی متن، بهترین بازیگر مکمل مرد و بهترین بازیگر مکمل زن صاحب جایزه شد و پرافتخارترین فیلم جشنواره فجر 1402 بود. عده زیادی سجاد بابایی را لایق گرفتن سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد میدانستند که البته اتفاق نیافتاد. نظر شما درباره این اثر چیست؟ نقاط مثبت و منفی آن چه هستند؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.