فیلم بی بدن که این روزها در حال اکران جشنواره فیلم فجر در قسمت نگاه نو است، بر اساس یکی ازجنجالیترین پروندههای دادگاه ایران ساخته شد. در ادامه مقاله پیش رو با معرفی کامل فیلم همراه شما هستیم.
اکثر اوقات در هنگام برگزاری جشنواره فجر با حواشی روبهرو هستیم. گاه اکران برخی از فیلمها به دلیل ممیزیها و سانسورها اتفاق نمیافتند و آثار از بخش رقابت جا میمانند. گاهی نیز این جا ماندن بخاطر سانسور نیست و به دلیل مشکلات خود فیلم یا به موقع حاضر نشدن آن در جشنواره اتفاق میافتد. جشنواره فجر 1402 نیز از این قاعده مستثنی نبود.
فیلم بی بدن به کارگردانی مرتضی علیزاده و نویسندگی کاظم دانشی ساخته شده است. پیش از این آقای دانشی را با فیلم علفزار که با الهام از یک پرونده جنایی واقعی ساخته شده بود، دیدیم و اکنون نیز او به سراغ یک فیلمنامه جنجالی دیگر رفته است. در ادامه مقاله پیش رو پلازا با معرفی فیلم بی بدن و حواشی آن همراه شما هستیم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران فیلم سینمایی بی بدن
ژانر فیلم سینمایی بی بدن جنایی، اجتماعی و درام است. این فیلم تا کنون در بخش نگاه نو جشنواره فیلم فجر قرار گرفته و از بهمن ماه 1402 به روی پرده سینماهای منتخب رفته است. مدت زمان فیلم بی بدن نیز 120 است.
داستان فیلم بی بدن
خلاصه فیلم سینمایی بی بدن حول محور یک جوان به نام سروش میگردد که قتل دختری به نام ارغوان را مرتکب شده و خانواده مقتول در پی اجرای حکم قصاص هستند اما در این میان با فشارهایی برای بخشش یا اعدام جوان روبهرو میشوند.
حال قضیه الهام گرفتن فیلمنامه از یک قتل واقعی چیست؟ این پرونده به قتل غزاله شکور یک دختر ایرانی تعلق دارد. غزاله در زمان قتل 19 سال سن داشت و دوست پسر او آرمان عبدالعالی که کمتر از 18 سال داشت، دختر را به قتل میرساند. در سال 1392 ماجرای این قتل علنی شد اما اعدام قاتل پس از 8 سال و در سال 1400 صورت گرفت. آرمان در بازرسیهای اولیه اعتراف به قتل کرد اما رفتهرفته پرونده روندی پیچیده پیش گرفت و وکلای آرمان بارها برای تبرعه او از اینکه دختر زنده است و در چندین جا دیده شده، یاد کردند. سرانجام تصمیم بر اعدام آرمان عبدالعالی پس از بارها تعویق افتادن اعدام او گرفته شد.
اعدام این پسر واکنشهای زیادی را در پی داشت و عدهای آن را عدالت و عدهای دیگر آن را هشدارآمیز و شوکآور خواندند. نکته کلیدی این قتل که آن را تبدیل به پیچیدهترین ماجرای قتل ایران میکند، پیدا نشدن جسد مقتول است.
بازیگران فیلم بی بدن
بازیگران این اثر اکثرا جز هنرپیشگان مطرح ایرانی هستند. در ادامه با بیوگرافی بازیگران اصلی و معرفی سایر هنرپیشه های فیلم سینمایی بی بدن همراه شما هستیم.
الناز شاکردوست در نقش مادر ارغوان
الناز شاکردوست بازیگر ایرانی متولد 7 تیر سال 1363 است. او از سال 1382 با فیلم اینجا… آخر دنیا وارد دنیای بازیگری شد و با فیلم گل یخ به شهرت رسید. الناز شاکردوست تا کنون صاحب جوایز بازیگری متعددی شده است. او نخست برای بازی در فیلم باد در علفزار میپیچد نامزد سیمرغ بلورین شد و سرانجام توانست برای بازی در شبی که ماه کامل شد برنده این جایزه شود. این بازیگر همچنین باز هم برای فیلم ابلق توانست نامزد سیمرغ شود. خانم شاکردوست همچنین برای بازی در فیلم مبارک نیز جایزه بهترین بازیگر زن جشن حافظ را کسب کرد.
سروش صحت در نقش پدر ارغوان
سروش صحت بازیگر، نویسنده و کارگردان اهل ایران در 8 آذر 1344 متولد شد و برای نخستین بار سال 1377 با سریال جنگ 77 دیده شد. آقای صحت را بیشتر برای ساختن سریال شمعدونی و سهگانه لیسانسهها میشناسند و مورد تحسین قرار میدهند. او برای ساخت فیلم جهان با من برقص برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی شد.
نوید فرج پور در نقش بازپرس
نوید فرجپور بازیگر جوان ایرانی در 1 فروردین 1367 متولد شد. او بازیگری را از سال 1391 با سریال دیوار شروع کرد و در سال 1396 با فیلم مغزهای کوچک زنگ زده به شهرت رسید. این بازیگر تا کنون سه بار نامزد جشنواره فجر شده است. از آثار مطرح نوید فرجپور باید به فیلمهای مغز استخوان و زمانی برای ابدیت اشاره کنیم.
پژمان جمشیدی در نقش پدر سروش
پژمان جمشیدی بازیکن سابق فوتبال و هنرپیشه مشهور و فعال ایرانی است که در 20 شهریور 1356 متولد شد. این بازیگر نخست فوتبالیست بود و در پستهای هافبک و مدافع راست قرار داشت و بعد از آن علیرغم فضای رقابتی دنیای فوتبال در آن زمان توانست یک گل ملی بزند. او بعد از آن از سال 1390 وارد دنیای بازیگری شد. سریال پژمان باعث مطرح شدن این بازیگر شد. او تا کنون توانسته دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد جشنواره فجر را برای فیلم یادگار جنوب و چندین نامزدی آن را کسب کند. دیگر فیلمهای مشهور او علفزار، شیشلیک و سوءتفاهم هستند.
گلاره عباسی در نقش مادر سروش
گلاره عباسی بازیگر ایرانی متولد 29 تیر 1362 است. او از سال 1380 با فیلم نگین وارد دنیای بازیگری شد و با نقش فاطمه در سریال در چشم باد توانست دیده شود. او تا کنون صاحب جوایز مختلفی برنده شده اما مهمترین آن سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فیلم فجر برای فیلم ابلق شده است.
نقد فیلم سینمایی بی بدن
بیبدن جدا از اینکه یک فیلم جنایی ایرانی است، بیشتر داستان خود را روی نکوهش فاصله بین خانوادهها و فرزندان میگذارد. بر اساس نظرات منتقدان سینمایی این فیلم از روایتی جذاب و هیجانانگیز برخوردار است و فیلمنامه قویای دارد. بازی بازیگران باورپذیر و جذاب است که مخاطب را تحت تاثیر قرار میدهد. این اثر یکی از معدود آثار جاندار چندین سال سینمای اخیر محسوب میشود که حرفی برای گفتن دارد.
اما فیلم از نگاه منتقدان خالی از اشکال نبود. اولین ایراد این است که صحنههای خشونتآمیز فیلم بیپرده هستند و روح را آزار میدهند. دومین نکته نیز نوع شخصیتپردازی و پرداختن به داستان است. بیبدن حد واسطی ندارد! بیبدن انعطافی ندارد! در این فیلم یک سری شخصیتها سیاه و بد مطلق هستند و یک سری دیگر معصوم و کاملا سفید!
حواشی فیلم سینمایی ایرانی بی بدن
این اثر پیش از اکران و در دی ماه 1402 با حاشیه روبهرو شد. یکی از علل حواشی فیلم، وارد نشدن آن به بخش سودای سیمرغ است که واکنشهای زیادی را برانگیخت. مسئولین برای توجیه کار خود مبنی بر قرار ندادن فیلم در بخش سودای سیمرغ، اعلام کردند که فیلم ضوابط جشنواره را رعایت نکرد و به موقع نرسید.
از سوی دیگر الناز شاکردوست در یکی از اکرانهای فیلم درباره اینکه چرا فیلم دل بخش سودا قرار نگرفته گله داشت و اعتراض کرد. اعتراضی که جنجالهای زیادی به پا کرد.
مورد بعدی فیلم بیبدن، اعتراض والدین غزاله شکور درباره بیاجازه بودن اقتباس فیلم از پرونده هستند. آنها اعلام کردند برای این کار وکیلی میگیرند. آنها دوست نداشتند زندگی خصوصیشان علنی شود. البته کاظم دانشی اقتباس کردن از این پرونده را رد کرد و اظهار داشت فیلمنامه را به صورت برداشت آزاد از چندین پرونده نوشته است.
یکی دیگر از حواشی این اثر مربوط به پخش یک صحنه تعرض به مقتول است که توسط قاتل انجام میشود. مخاطبان این صحنه را ترویج خشونت خواندند اما سازندگان اعلام کردند این صحنهها کاملا به صورت مبهم در فیلم نمایش داده میشوند.
سخن پایانی
با معرفی و بررسی فیلم سینمایی بی بدن همراه شما بودیم. این اثر جنجالهای زیادی را برانگیخت و مورد بحث قرار گرفت. چندین نفر از سینماگران نیز خواستار قرار گرفتن فیلم در بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر 1402 بودند. نظر شما درباره این اثر چیست؟ آیا با ساخت این نوع فیلمها موافقید؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.