گوشی پوکو ایکس ۶ پرو نسل جدید گوشیهای سری X از این برند محبوب و اقتصادی است که طی مدت کوتاهی از ورود به بازار، توانسته نظر مثبت کاربران زیادی را به خود جلب کند. با بررسی این گوشی همراه ما باشید.
شیائومی چند ماه پیش از سری جدید گوشیهای خانواده پوکو رونمایی کرد. از این سری، گوشی پوکو ایکس ۶ پرو، بهترین عضو این خانواده بهحساب میآید و با یک تراشه قدرتمند از مدیاتک در کنار نمایشگر اولد، شارژ سریع و البته رابط کاربری جدید HyperOS بر پایه اندروید ۱۴، روانه بازار شده است. این گوشی با توجه به مشخصات قابل توجهی که دارد و همچنین قیمت مناسب، یکی از پرفروشترین گوشیهای جدید شیائومی در سال جدید است. در این مطلب پلازا قصد داریم Xiaomi Poco X6 Pro را بررسی کنیم تا ببینیم این گوشی تا چه اندازه نسبت به رقبا ارزش خرید دارد.
فهرست مطالب
مشخصات گوشی پوکو X6 پرو
ویژگیها | پوکو X6 پرو |
---|---|
نمایشگر | ۶.۶۷ اینچی امولد با رفرشریت ۱۲۰ هرتز و رزولوشن ۲۷۱۲x۱۲۲۰ |
پردازنده | دیمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا |
سیستم عامل | اندروید ۱۴ با رابط کاربری HyperOS |
حافظه/رم | ۸/۱۲ گیگابایت رم | حافظه ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت |
دوربینها | ۲ + ۸ + ۶۴ مگاپیکسل با لرزشگیر اپتیکال |
دوربین سلفی | ۱۶ مگاپیکسل |
باتری | ۵۰۰۰ میلیآمپر با شارژ ۶۷ وات |
قیمت | حدود ۱۷ میلیون تومان |
آیا پوکو ایکس ۶ پرو ارزش خرید دارد؟
گوشی پوکو X6 پرو چه در بخش مشخصات و چه طراحی ظاهری، اشتراکات زیادی با ردمی K70E دارد که در زمستان سال ۲۰۲۳ در چین عرضه شد؛ تنها تفاوت قابل توجه بین این دو این است که پوکو X6 پرو از باتری با ظرفیت کمتر و سرعت شارژ کندتری برخوردار است. در ادامه بخشهای مختلف محصول جدید پوکو را به صورت جداگانه بررسی میکنیم.
طراحی و نمایشگر گوشی پوکو ایکس ۶ پرو
در بخش طراحی همانطور که گفتیم، خیلی شاهد تغییرات جدیدی نیستیم. ماژول مستطیل شکل و بزرگ در پنل پشتی گوشی، اولین چیزی است که توجه شما را به خود جلب میکند. برخلاف گوشی پوکو X6، در مدل پرو خمیدگیهای بیشتری در پنل پشتی وجود دارد و نحوه چینش دوربینها نیز کمی متفاوت است؛ با این حال، مدل پرو نیز از بدنه تمام پلاستیکی ساخته شده است و از این نظر تفاوتی با مدل معمولی ندارد.
پوکو X6 پرو در ۳ رنگ زرد، مشکی و خاکستری عرضه میشود. مدلهای مشکی و خاکستری دارای بدنه براق هستند و به راحتی چربی و اثرانگشت را به خود جذب میکنند. اما مدل زرد این گوشی دارای پوششی شبیه به چرم است و به همین خاطر علاوه بر این که کمتر کثیف میشود، با راحتی بیشتری هم در دست قرار میگیرد؛ افزون بر این، در رنگ زرد با توجه به استفاده از چرم مصنوعی، خمیدگیهای پنل پشتی به مراتب کمتر از دو رنگ دیگر هستند و فرم کلی گوشی کمی تختتر است.
البته در مدل مشکی رنگ، ماژول دوربین کمتر جلب توجه میکند ولی در دو مدل دیگر از آنجایی که این قسمت مشکی رنگ است، بهلطف تضادی که با رنگ بدنه گوشی دارد، بیشتر خودنمایی میکند و شاید بتوان گفت ظاهر زیباتری هم به گوشی میدهد.
یک نقطه ضعفی که باید در بخش طراحی و کیفیت ساخت به آن اشاره کنیم این است که این گوشی مثل پوکو X6 با گواهی IP54 عرضه شده است. در حالی که تقریبا اکثر رقبای آن در این بازه قیمتی، از گواهی IP67 و یا حتی IP68 بهره میبرند و در این قسمت این گوشی، حرف خیلی زیادی برای زدن ندارد.
خوشبختانه در پنل جلویی، اوضاع بهمراتب بهتر است. نمایشگر این گوشی یک پنل اولد ۶.۶۷ اینچی است که از حاشیههای بسیار ظریف و تقریبا قرینه برخوردار است و به همین خاطر از نمای جلو، این گوشی شباهت زیادی به گوشیهای پرچمدار با قیمت چند برابری دارد. در حقیقت حاشیههای نمایشگر این گوشی، ۲.۶ میلیمتر کمتر از حاشیههای پنل پوکو X5 پرو هستند و بهاندازه قابل توجهی، کمتر شدهاند.
این نمایشگر دارای رزولوشن ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل است و از نسبت تصویر ۲۰:۹ و تراکم پیکسلی ۴۴۶ پیکسل در هر اینچ نیز بهره میبرد؛ علاوه بر این موارد، پشتیبانی از دالبی ویژن و روشنایی حداکثری ۱۸۰۰ نیت نیز از دیگر ویژگیهای این پنل هستند. به این موارد رفرشریت ۱۲۰ هرتزی را هم اضافه کنید تا یک نمایشگر بسیار عالی و قابل مقایسه با نمایشگر گوشیهای بهمراتب گرانتر در این گوشی داشته باشید.
سخت افزار گوشی پوکو ایکس ۶ پرو
این گوشی با تراشه دیمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا عرضه شده است که یک تراشه 4 نانومتری ساخت مدیاتک است و تا به اینجا نیز بهصورت انحصاری تنها در پوکو X6 پرو و ردمی K70E قرار گرفته است. این تراشه دارای ۴ هسته اصلی A715 است که یکی از آنها دارای فرکانس ۳.۳۵ گیگاهرتز و بقیه نیز دارای فرکانس ۳.۲۰ گیگاهرتز هستند. در کنار آنها شما به ۴ هسته A510 با فرکانس ۲.۲۰ گیگاهرتز نیز دسترسی دارید. پردازنده گرافیکی این تراشه نیز گرافیک مالی G615 MC6 است.
رم و حافظه پوکو X6 پرو، تنوع خیلی زیادی ندارد. گوشی در یک پیکربندی پایه ۸/۲۵۶ گیگابایتی و یک پیکربندی گرانتر ۱۲/۵۱۲ گیگابایتی عرضه شده است. نکته قابل توجه این است که با وجود گذشت چندین ماه از عرضه این گوشی به بازار ایران، همچنان خبری از پیکربندی پایه آن در بازار نیست و تنها پیکربندی گرانتر ۵۱۲ گیگابایتی این گوشی، خرید و فروش میشود.
با توجه به مشخصاتی که پوکو X6 پرو دارد و همانطور که انتظار میرفت، گوشی در اکثر بنچمارکها بهراحتی رقبای خود، از جمله گوشیهای گرانتری مثل شیائومی 13T، را پشت سر میگذارد و شاید تنها پیکسل 7a باشد که در عملکرد تکهستهای، میتواند با آن رقابت کند.
در استرس تست نیز گوشی عملکرد رضایت بخشی دارد و پس از گذشت ۲۰ دقیقه از استرس تست ۱ ساعته پردازنده، قادر است حدود ۸۰ درصد توان اولیه خود را حفظ کند. البته این نتیجه در حالت Balanced باتری به دست میآید و در حالت Performance، با وجود این که در اوایل تست، نتیجه بهتری دریافت میکنید، اما در نهایت پردازنده میتواند تا ۷۱ درصد توان اولیه خود را حفظ کند که باز هم نتیجه خیلی بدی نیست.
باتری گوشی اما نسبت به مدل قبلی دست نخورده باقی مانده و همچنان مثل اکثر میانردهها، ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپری را در اختیار شما قرار میدهد. نکته قابل توجه این است که مدل معمولی دارای باتری ۵۱۰۰ میلیآمپری است و نسخه عرضه شده در چین این گوشی (ردمی K70E) نیز با یک باتری ۵۵۰۰ میلیآمپری همراه شده است.
خوشبختانه و با توجه به بهرهمندی از یک باتری با ظرفیت کمتر از این دو گوشی، پوکو X6 پرو در زمینه شارژدهی عملکرد خوبی دارد و شما را نا امید نمیکند. البته گوشی از این نظر در حد بهترینها نیست اما خیلی هم بد عمل نمیکند.
در زمینه سرعت شارژ، این گوشی از بسیاری از رقبای خود سریعتر و بهتر است. بهخصوص با درنظر گرفتن این نکته که پوکو شارژر را هم درون جعبه در اختیارتان قرار میدهد. با توجه به این که گوشی از شارژ ۶۷ وات پشتیبانی میکند، شما میتوانید باتری را در ۳۰ دقیقه از ۰ به ۸۳ درصد برسانید و برای شارژ کامل نیز کمی کمتر از ۴۳ دقیقه باید وقت بگذارید.
دوربین شیائومی پوکو X6 پرو
آرایش دوربینهای این گوشی، ترکیب آشنایی دارد. یک دوربین ۸ مگاپیکسلی فوقعریض در کنار یک دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی قرار گرفته است و با توجه به این که خبری از دوربین تلهفوتو نیست، وظیفه عکاسی در حالت زوم نیز بر عهده همین دوربین اصلی است. البته که یک دوربین ۲ مگاپیکسلی هم داریم که برای عکاسی ماکرو است و خیلی کاربردی ندارد.
دوربین اصلی گوشی از سنسور OV64B ساخت آمنیویژن استفاده میکند و دوربین فوقعریض هم با سنسور OV08D همین شرکت همراه شده است.
عملکرد دوربین اصلی
دوربین اصلی قادر است در نور کافی، تصاویر بسیار خوبی بگیرد. سطح جزئیات در این عکسها بالا است و رنگها نیز کمی از حالت عادی گرمتر هستند و خیلی واقعگرایانه نیستند. البته این گرما آنقدری نیست که عکس را خراب کند؛ چرا که دوربین بیش از اندازه رنگها را اشباع نمیکند. از سوی دیگر میتوان به دامنه داینامیک نیز نمره قبولی داد.
گوشی در نور کم میتواند به صورت خودکار حالت شب را فعال کند ولی این حالت تنها زمانی فعال میشود که در یک محیط بسیار تاریک قرار گرفته باشید. در ادامه میتوانید تصاویر گرفته شده در حالت شب را با حالت عکاسی معمولی مقایسه کنید. در این تصاویر، تفاوت خیلی زیادی میان این دو حالت وجود ندارد و در هردو حالت، عکسها به خوبی نوردهی شدهاند و سایهها نیز جزئیات کافی دارند و نویز هم به خوبی مدیریت شده است.
در حالت شب، بسته به محیط ممکن است مثل تصویر اول، روشنایی بیشتری در اختیارتان قرار بگیرد اما در خیلی از مواقع، تفاوت زیادی با فعال کردن این حالت، حاصل نمیشود.
در زوم ۲ برابر، عکسها کمی بهتر هستند و نتیجه کاملا راضی کننده است. البته در این حالت نیز پردازش تصویر خیلی طبیعی نیست ولی در عوض، جزئیات بسیار بالایی در این عکسها وجود دارد که سبب شده عکسها بسیار خوب از آب در بیایند.
مانند قبل، در شب نیز تفاوت زیادی بین عکسهایی که در زوم ۲ برابر در حالت معمولی و شب گرفته شدهاند وجود ندارد و در هردو حالت، عکسها جزئیات و وضوح خوبی دارند.
عملکرد دوربین فوقعریض
دوربین فوقعریض عملکردی کاملا معمولی دارد. با توجه به رزولوشن ۸ مگاپیکسلی این دوربین، میتوان از نظر سطح جزئیات به آن نمره قبولی داد ولی مشکل اصلی دامنه داینامیک است که خیلی گسترده نیست و تاثیر منفی روی سایهروشنها داشته است. همچنین رنگها هم شادابی و سرزندگی زیادی ندارند.
دوربین در شب عملکرد خیلی بدی ندارد. البته تصاویر وضوح زیادی ندارند اما قابل قبول هستند. در شب دامنه داینامیک کافی است اما رنگها مثل تصاویر روز، شادابی زیادی ندارند.
در این تصاویر هم تفاوت چندان زیادی بین حالت شب و حالت معمولی وجود ندارد.
قیمت و تاریخ عرضه گوشی پوکو X6 پرو
گوشی پوکو ایکس ۶ پرو از اوایل بهمن سال ۱۴۰۲ در بازار ایران عرضه شد. گوشی در روزهای اول عرضه، حدود ۱۷ میلیون تومان قیمت داشت و حالا پس از گذشت چند ماه نیز همچنان در همین حدود خرید و فروش میشود. البته همانطور که پیشتر هم گفتیم، این قیمت مربوط به نسخه ۵۱۲ گیگابایتی است و فعلا خبری از نسخه ارزانتر ۲۵۶ گیگابایتی این گوشی در بازار نیست.
سخن پایانی
گوشی پوکو ایکس ۶ پرو در مجموع یک میانرده بسیار ارزشمند در بازار بهحساب میآید. شاید در بخشهایی مثل شارژدهی و کیفیت ساخت بتوانید گزینههای بهتری در بازار پیدا کنید، اما از نظر عملکرد، نمایشگر، سرعت شارژ و دوربین اصلی، این گوشی جزو برترینها و شاید هم بهترین گزینه در این بازه قیمتی باشد. نظر شما در مورد پوکو X6 پرو چیست؟ در مقایسه با رقبا، آیا این گوشی ارزش خرید دارد؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا بهاشتراک بگذارید.