بر اساس اخبار دریافتی از سوی منابع آگاه، مارک زاکربرگ از هیئت مدیره فیسبوک کنار می رود. این در حالی است که او یک میلیارد دلار از سهام فیسبوک را در اختیار دارد.
اسکات استرینجر، حسابرس شهر نیویورک، درخواست کرده که به دنبال رسوایی ناشی از Cambridge Analytica، در هیئت مدیره فیسبوک تغییراتی صورت گیرد. او این مطلب را در اظهارنظری به CNBC گفت و اولین بار این خبر از فایننشیال تایمز شنیده شد.
استرینجر درخواست کرده که یک فرد مستقل به جای زاکربرگ رئیس هیئت مدیره شود و علاوه بر آن سه مدیر جدید با تجربه در حوزه اطلاعات و مسائل اخلاقی به کار گرفته شوند تا به سیاست های جدید فیسبوک در حوزه حریم شخصی کمک شود.
استرینجر گفت: «این شرکت هشتمین شرکت بزرگ دنیا است. آنها دو میلیارد کاربر دارند. آنها در آب های ناشناخته قرار دارند و سیاست های خود را به گونه ای قرار نداده اند که کاربران احساس خوبی نسبت به فیسبوک داشته باشند و در مورد داده ها و اطلاعات خود احساس امنیت نمایند.
او گفت که این رسوایی نشان می دهد که خطری برای دموکراسی به وجود آمده است. استرینجر همچنین گفته که سرمایه گذاران سرمایه های خود را از فیسبوک بیرون نمی کشند، اما اضافه کرد: «ما حق داریم که این سوالات را بپرسیم.»
زاکربرگ به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل فیسبوک، کنترل بسیار زیادی بر فیسبوک دارد. او همچنین کنترل بسیار زیادی بر روی سرمایه گذاران دارد و جایی برای اعتراض و اعمال دخالت دیگران باقی نمی گذارد. البته غیرمحتمل است که به این زودی ها از سمت های خود در فیس بوک کنار برود، اما رسوایی Cambridge Analytica فرصت خوبی است که سرمایه گذاران تقاضای اعمال تغییرات را داشته باشند.
زاکربرگ در مصاحبه ای که با یکی از رسانه ها داشت، گفته که کنترل شخصی خود او بر شرکت در واقع برای کاربران در طولانی مدت خوب است. وی گفت: «ما به صورت مداوم در حال ارزیابی مجدد آن هستیم. هرقدر درخواست ها بیشتر می شود و برخی از خدمات به مقیاس های وسیع تر می رسند، با چالش هایی مواجه می شویم که پیش از این با آنها روبرو نبودیم. ما موفقیت خود را از این نظر ارزیابی نمی کنم که هیچ مشکلی نداریم، بلکه این گونه به مسئله می نگرم که اگر مشکلی به وجود آید چگونه در رفع آن خواهیم کوشید. آیا می توانیم به صورت سریع در برابر آن واکنش نشان دهیم یا خیر و آیا مشکلاتی که در آینده به وجود آیند را می توانیم رفع نماییم یا خیر.»
به دنبال رسوایی حریم شخصی کاربران که طی آن مشخص شد Cambridge Analytica از اطلاعات 50 میلیون کاربر فیسبوک بدون اطلاع آنها استفاده می کرده، 86 میلیارد دلار از ارزش سهام فیسبوک کاهش یافته است.