در دنیای مدرن امروز کمتر کسی است که از اهمیت ساخت سایت برای رونق کسبوکار و داشتن درآمد بیشتر آگاهی نداشته باشد. اما توجه داشته باشید که اولین مرحله در طراحی سایت، انتخاب یک روش مناسب خواهد بود. انتخاب این روش، به انتظارات، دانش و نوع سایت شما بستگی دارد.
چگونه سایت طراحی کنیم ؟
امروزه روشهای متفاوت و متنوعی برای طراحی سایت وجود دارند. وبسایت یعنی مجموعهای از صفحات مرتبط باهم که در آنها میتوان انواع متن، تصاویر، صوت را بارگذاری نمود. هر وبسایت یک آدرس اینترنتی مجزا دارد که در یک یا چند سرور، میزبانی میشود.
شاید شما هم به ساخت یک وبسایت برای شرکت یا کسبوکار خود فکر میکنید و بهدنبال بهترین روش ساخت سایت با توجهبه شرایط خاص خود هستید. بهطور کل دو روش برای ساخت وبسایت وجود دارد. سایت ساخت بدون دانش کدنویسی و ساخت سایت از طریق دانش کدنویسی.
ساخت سایت بدون کدنویسی و با CMS
طراحی سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS) بسیار راحت و بدون نیاز به آموزش برنامه نویسی است. CMSها ابزارهایی هستند که به شما اجازه میدهند تا محتوای سایت خود را بدون نیاز به کدنویسی و با استفاده از رابط کاربری گرافیکی مدیریت کنید.
بعضی از محبوبترین CMSها عبارتند از:
- وردپرس (WordPress) : وردپرس محبوبترین CMSها محسوب میشود که برای ساخت سایتهای وبلاگی، شخصی، تجاری و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. طبق آمار بیش از 43 درصد از وب سایت های جهان با وردپرس طراحی شده اند.
- جوملا (Joomla): یک CMS قدرتمند و پرکاربرد است که برای ساخت سایتهای بزرگ و پیچیده استفاده میشود.
- دروپال (Drupal): یک CMS قدرتمند و پرکاربرد دیگر برای ساخت سایتهای بزرگ محسوب خواهد شد.
با استفاده از CMSها، شما این امکان را دارید تا بهراحتی و بدوننیاز به دانش برنامهنویسی، سایت خود را طراحی، مدیریت و بهروزرسانی کنید.
وردپرس (WordPress)
وردپرس (WordPress) محبوبترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) محسوب میشود که برای ساخت سایتهای وبلاگی، شخصی، تجاری و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. این CMS بهراحتی قابل استفاده است و بدون نیاز به دانش برنامهنویسی، اجازه میدهد تا کاربران با استفاده از رابط کاربری گرافیکی، محتوای سایت خود را مدیریت کنند. با گذراندن دوره وردپرس شما بهراحتی قادر به ساخت سایت خواهید شد.
همچنین لازم است بدانید برای یادگیری وردپرس نیاز به زبان انگلیسی ندارید چون وردپرس به صورت کامل فارسی سازی شده است . همچنین وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا رایگان است و نیاز نیست برای استفاده از آن هزینه ای بپردازید .
وردپرس از زبان برنامهنویسی PHP و پایگاه داده MySQL استفاده میکند و بهدلیل قابلیت گسترشپذیری بالا، امکانات فراوان و جامعی که ارائه میدهد، به یکی از محبوبترین CMSهای جهان تبدیل شده است. وردپرس بیش از 50 هزار افزونه (پلاگین) و 8 هزار پوسته (تم) مختلف دارد که به کاربران این امکان را میدهد تا سایت خود را بهدلخواه طراحی و گسترش دهند.
سایت سازی با کدنویسی
ساخت یک سایت با کدنویسی به معنای نوشتن کدهای HTML، CSS و JavaScript برای طراحی وبسایت است. این روش برای کسانی که دارای دانش برنامهنویسی هستند، مناسب خواهد بود و این امکان را به آنها میدهد تا بهطور دقیق و دلخواه، طراحی سایت خود را انجام دهند.
برای ساخت یک سایت با کدنویسی، باید با زبانهای HTML، CSS و JavaScript آشنا باشید. HTML برای ساختاردهی و محتوای سایت، CSS برای طراحی و استایلدهی به صفحات وب و JavaScript برای برنامهنویسی و افزودن امکانات پویا به سایت استفاده میشود.
همچنین شما برای ساخت بک اند وب سایت خود نیاز به یک زبان مانند زبان برنامه نویسی پایتون دارید . پایتون یکی از محبوب ترین زبان ها در این زمینه است .
هرچند که طراحی سایت با کدنویسی نیازمند دانش برنامهنویسی است، اما این روش به شما امکان میدهد تا بهطور دقیق و دلخواه، طراحی وبسایت خود را انجام دهید. با استفاده از این روش، بهطور کامل کنترل بر روی سایت خود خواهید داشت و هرگونه تغییرات و بهبودهای لازم را بهراحتی اعمال میکنید.
زبان برنامهنویسی پایتون
پایتون یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی برای طراحی سایت است که برای توسعه نرمافزارهای مختلف استفاده میشود. این زبان برنامهنویسی، سادگی و قابلیت فهم بالایی دارد و گذراندن دوره پایتون حتی برای مبتدیان نیز امکانپذیر خواهد بود.
پایتون بهعنوان یک زبان برنامهنویسی شیگرا شناخته میشود و از دستورات ساده و قابلفهمی برای تعریف کلاسها، توابع و متغیرها استفاده میکند. برای آموزش پایتون میتوانید از دورههای هدلرن بهرهمند شوید. یکی از ویژگیهای برجسته پایتون، قابلیت خوانایی بالای کد در نظر گرفته میشود که این امکان را فراهم میکند تا کد نوشتهشده با این زبان، برای برنامهنویسان دیگر نیز قابلفهم باشد.
پایتون کتابخانههای گسترده ای دارد که برای توسعه نرمافزارهای مختلف مورداستفاده قرار میگیرند. اگر میخواهید دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت را از صفرتا صد بگذرانید و بهصورت کاربردی و بدون هیچ پیشنیازی پایتون را آموزش ببینید بهطوریکه وارد بازار کار شوید، میتوانید به هدلرن مراجعه کنید.
مزایا و معایب این دو روش در طراحی سایت
در کدنویسی، برنامهنویسان باید کد HTML، CSS و JavaScript را بهصورت دستی بنویسند و سایت را از ابتدا طراحی کنند. این روش برای سایتهایی با نیازهای خاص و پیچیده مانند فروشگاههای آنلاین و سایتهای بزرگ مناسب است. اما برای سایتهای کوچک و ساده، این روش زمانبر خواهد بود.
طراحی سایت با زبان برنامهنویسی پایتون هزینه بالایی دارد. زیرا این سایت باید توسط یک تیم باتجربه طراحی شود.
در مقابل، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) محسوب میشود که به شما اجازه میدهد تا با استفاده از قالبهای آماده و افزونههای مختلف، سایت خود را بدون نیاز به دانش برنامهنویسی طراحی کنید. این روش برای سایتهای کوچک و متوسط با نیازهای ساده مناسب خواهد بود و زمان و هزینه ساخت سایت را کاهش میدهد.
ضرورت آموزش وردپرس و کدنویسی
بااینحال، استفاده از وردپرس نیز مشکلات خود را دارد. برای مثال، اگر قالب یا افزونههایی که استفاده میکنید بهروز نشوند، احتمال دارد با مشکلات امنیتی روبرو شوید. در صورتیکه نیازهای شما برای سایت خود بسیار پیچیده باشد، وردپرس شاید قابلیتهای کافی را برای شما فراهم نکند.
بهطورکلی، انتخاب بین ساخت سایت با کدنویسی و با استفاده از وردپرس باید بر اساس نیازهای شما و تواناییهای فنی شما انجام شود. با گذراندن دوره آموزش وردپرس و یادگیری صفرتا صد آن میتوانید بهراحتی برای خود یک سایت طراحی کنید و یا وارد بازار کار شوید و از این راه کسب درآمد کنید.
جمعبندی
طراحی سایت برای اکثر کسبوکارها و بیزینس های امروزی ضرورت دارد. اما روش انتخاب ساخت سایت به خود شخص، اطلاعات و بودجه در نظر گرفتهشده بستگی دارد. با توجهبه شرایط خود از بین ساخت سایت بدون کدنویسی مانند استفاده از وردپرس و ساخت سایت با استفاده از زبان کدنویسی مانند زبان پایتون یکی را انتخاب کنید.
