کاربران اپلیکیشن تلگرام با مشکل قطعی برنامه به دلیل از کار افتادن سرورهای این پیام رسان اجتماعی در روسیه، اروپا و خاورمیانه مواجه شدند.
مدیران تلگرام، با انتشار پستی در توییتر این پیام رسان اجتماعی اطلاع دادند که سرورهای این پیام رسان اجتماعی در روسیه، اروپا و خاورمیانه دچار مشکل شده و به دنبال آن هستند که هرچه زودتر این مشکل را برطرف کنند. پس از عدم اتصال ناگهانی تلگرام و ارسال نشدن پیام، بسیاری از کاربران گلایه خود را از عدم سرویس دهی و بروز خطای سرور در این پیام رسان در توییتر اعلام کردند. پیام رسان تلگرام در سال 2013 توسط برداران روسی، پاول و نیکولای دوروف طراحی و راه اندازی شد. سرورهای اصلی این پیام رسان، که به صورت غیر انتفاعی کار می کنند هم اکنون در دبی قرار دارند.
پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام با انتشار پست توییتری دلیل این مشکل را قطعی برق ناگهانی اعلام کرد و گفت که این مشکل به زودی برطرف خواهد شد. وی اضافه کرد که تلگرام در حال بررسی این مشکل است اما همه چیز بستگی به زمانی دارد که گروه فنی چقدر زمان برای تعمیر تاسیسات نیاز دارند.
یک منبع ایرانی در توییتر خود گفته که پیام رسان تلگرام 40 میلیون کاربر فعال ماهانه دارد، در حالی که ما فکر می کنیم این تعداد ماهانه 25 میلیون نفر است. سپس پاول دوروف به پست وی پاسخ داده و گفته که در ایران روزانه 25 میلیون کاربر فعال و ماهانه 40 میلیون کاربر از تلگرام استفاده می کنند.
قطعی ناگهانی سرورهای تلگرام، در محدوده وسیع ( که اینبار گسترده تر از هر زمان دیگری بوده) می تواند دلیل اصلی برای این موضوع باشد که چرا این پیام رسان نتوانسته به محبوبیت اپلیکیشن پیام رسان رقیب خود، واتس اپ برسد؟ یکی از مشکلات عمده ای که می تواند دلیل اصلی بروز چنین اتفاقاتی باشد، شاید حجم بالای کاربران آنلاین و استفاده همزمان آنها از برنامه است.
تلگرام اخیرا اعلام کرده که 200 میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و این یک شاهکار برای برنامه ای است که فعالیت خود را از سال 2013 آغاز کرده. عدم پاسخگویی سرورها، در برنامه های تحت وب دیگری همانند پوکمون گو نیز دیده شده است. زمانی که کاربران بسیاری در حال انجام این
بازی هستند، ناگهان سرور قادر به پاسخگویی نیست. بار اضافی سرور موجب قطعی برق شده و در نتیجه حجم بسیار زیادی از کاربران را تحت تاثیر قرار می دهد. نمی توان با قطعیت گفت که دلیل قطعی سرورهای تلگرام در امروز، به دلیل حجم بالای حضور کاربران باشد اما می توان آن را امکان پذیر دانست.
سئوالات بسیاری در پی این قطعی ناگهانی سرورهای تلگرام پیش می آید. یکی از آنها اینست که در پی رسوایی
فیسبوک، احتمالا میزان اعتماد کاربران به برنامه های زیر مجموعه این شرکت، مانند
واتس اپ، مسنجر و اینستاگرام رو به کاهش است. پس فرصتی مناسب برای تلگرام فراهم شده تا کاربران بسیاری را جذب کند. در چنین شرایطی چگونه به یکباره سرورهای تلگرام با مشکل مواجه می شوند؟ آیا خیل عظیمی از کاربران به یکباره و همزمان به تلگرام پیوستند؟ به هر حال این ها سئوالاتی ست که در ذهن کاربران نقش می بندد.
در پی بروز این مشکل، دسترسی به اینترنت در کشور نیز برای برخی مناطق برای دقایقی قطع شد.