رم مجازی برای گوشی، قابلیتی در گوشیهای اندروید است که بهصورت نرمافزاری میتواند رم گوشی را افزایش دهد. با ما همراه باشید تا بیشتر به این ویژگی و همچنین مزایایی که در اختیار موبایل ما قرار میدهد بپردازیم.
در طول چندین سال گذشته، رم گوشیهای اندرویدی بهاندازه قابل توجهی افزایش پیدا کرده تا سیستم بتواند به بهترین شکل این سیستمعامل را اجرا کند. در حال حاضر تقریبا تمامی گوشیهای میانرده با رم 8 گیگابایتی عرضه میشوند و گوشیهای پرچمدار نیز کم کم بهسمت رمهای با ظرفیت بالاتر مثل 12 یا 16 گیگابایت میروند. اما افزایش رم برای سازندگان هزینه اضافی دارد و در نتیجه منجر به افزایش قیمت گوشی هم میشود. برای حل این مشکل، بسیاری از گوشیهای اندروید از یک راه جایگزین بهنام «رم مجازی برای گوشی» استفاده میکنند. اگر با این قابلیت آشنایی ندارید، در ادامه این مطلب با پلازا همراه باشید.
فهرست مطالب
رم مجازی برای گوشی
این قابلیت اولین بار در گوشیهای ویوو مورد استفاده قرار گرفت و پس از مدت کوتاهی دیگر تولیدکنندگان مثل سامسونگ و شیائومی نیز از آن در گوشیهای خود استفاده کردند. اما اولین سوالی که باید به آن پاسخ داده شود این است که رم مجازی چیست؟
این ویژگی در حقیقت عملکرد بسیار سادهای دارد. در صورتی که گوشی شما از رم مجازی پشتیبانی کند، سیستم بخشی از حافظه داخلی گوشی را به رم تبدیل خواهد کرد. برای مثال اگر یک گوشی 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی داشته باشد، با فعال کردن قابلیت رم مجازی، کاربر میتواند 6 گیگابایت از حافظه داخلی را به رم تبدیل کرده و رم دستگاه را به 12 گیگابایت برساند.
اما در عمل این ویژگی چگونه کار میکند؟ هر اپلیکیشنی متشکل از کدها و دادههای مختلف است. زمانی که شما یک برنامه را اجرا میکنید، کدهای مربوط به آن برنامه در رم گوشی بارگذاری خواهند شد. اما برنامه برای اجرا نیاز به دادههایی که در حافظه گوشی ذخیره کرده هم دارد؛ این دادهها نیز همزمان از حافظه به رم گوشی منتقل میشوند.
زمانی که اپلیکیشنهای زیاد دیگری هم در گوشی در حال اجرا هستند ممکن است فضای کافی در رم وجود نداشته باشد. بهخصوص در گوشیهایی که با رم 4 یا حتی 3 گیگابایتی عرضه شدهاند. سیستمعامل گوشی نیز برای حل مشکل، برنامههایی که در پسزمینه در حال اجرا هستند را میبندد تا برنامهای که میخواهید اجرا کنید، بدون مشکل در دسترس قرار بگیرد.
اما قابلیت رم مجازی برای اندروید، این مشکل را با اختصاص دادن بخشی از حافظه داخلی گوشی به رم سیستم، برطرف میکند و در نتیجه اپلیکیشنهای بیشتری همزمان میتوانند در پسزمینه گوشی باز باشند و گوشی عملکرد روانتری داشته باشد.
رم مجازی در ویندوز نیز قابل دسترسی است و در بسیاری از گوشیهای اندرویدی با اسامی متفاوتی در دسترس کاربران قرار دارد. در ادامه به اموزش ساخت رم مجازی برای گوشی های سامسونگ و شیائومی خواهیم پرداخت.
رم مجازی در سامسونگ
رم مجازی برای موبایل های سامسونگ نیز قابل دسترسی است. در گوشیهای سامسونگ این ویژگی با نام RAM Plus در دسترس کاربران قرار دارد. برای دسترسی به آن باید از تنظیمات به قسمت Battery and device care بروید و روی Memory کلیک کنید.
در صفحه بعدی با انتخاب گزینه RAM Plus میتوانید به این ویژگی دست پیدا کنید. در اکثر گوشیهای سامسونگ، رم مجازی بهصورت پیشفرض فعال است. از این قسمت میتوانید در صورت تمایل آن را غیرفعال کرده یا حداکثر و حداقل میزان مدنظرتان برای ساخت رم مجازی برای اندروید را مشخص کنید.
رم مجازی برای موبایل شیائومی
شیائومی نیز این ویژگی را در گوشیهایی که رابط کاربری آنها، MIUI 12.5 به بعد باشد تحت عنوان Memory extension ارائه میکند. برای فعال کردن آن باید به تنظیمات رفته و گزینه Additional settings را انتخاب کنید. در صفحه بعدی روی Memory extension بزنید. حالا میتوانید این ویژگی را فعال یا غیرفعال کنید.
با این وجود برخلاف سامسونگ، شیائومی اجازه مشخص کردن مقدار رم مجازی برای موبایل را بهشما نمیدهد. در حقیقت مقدار رم مجازی بسته به رم گوشی شما خواهد داشت.
در صورتی که گوشی 3 گیگابایت رم داشته باشد، میتوانید 1 گیگابایت اضافه کنید. در صورتی که 4 یا 6 گیگابایت رم داشته باشید، مقدار رم مجازی 2 گیگابایت خواهد بود و در صورتی که 8 گیگابایت رم داشته باشید، میزان رم مجازی که میتوانید به سیستم اضافه کنید 3 گیگابایت است.
سخن پایانی
با وجود این که بسیاری از تولیدکنندگان رم مجازی برای گوشی های خود را در دسترس قرار دادند، گوگل بهعنوان توسعهدهنده اصلی اندروید، همچنان این قابلیت را به پیکسلهایش اضافه نکرده است. به گفته گوگل، از آنجایی که حافظه چرخه خواندن و نوشتن مشخصی دارد، استفاده از آن بهعنوان رم میتواند سبب کاهش عمر حافظه گوشی شود. با این حال بسیاری از تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی این ویژگی را در اختیار کاربران قرار میدهند. نظر شما در مورد رم مجازی برای اندروید چیست؟ آیا از آن استفاده میکنید؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا بهاشتراک بگذارید.