تعداد افرادی که در حال کسب درآمد از یوتیوب هستند روزبهروز در حال افزایش است. یوتیوب از حسابهای بانکی ایران پشتیبانی نمیکند و در نتیجه به یک حساب ارزی با پوشش جهانی نیاز دارید. به این نوع حساب، حساب بینالمللی میگوییم. در ادامه این مقاله از پلازا میآموزید که حساب بین المللی چیست و چگونه برای افتتاح این حساب اقدام کنید. با ما همراه باشید.
امروزه شاهد افزایش چشمگیر مهاجرت و تحصیل خارج از کشور بین جوانان ایرانی هستیم. از طرفی تعداد زیادی از مردم به درآمدهای دلاری روی آوردهاند و بسیاری از آنها با مشکل دریافت ارز مواجهاند. اینجاست که نیاز به یک حساب ارزی بینالمللی بیشتر از قبل احساس میشود. احتمالاً شما هم با برخی از این نوع حسابها مانند وب مانی آشنا هستید. متأسفانه افتتاح حساب بین المللی در ایران بهصورت مستقیم وجود ندارد و باید از روشهای غیرمستقیم استفاده کنید. با ما همراه باشید تا با این روشها بیشتر آشنا شوید.
فهرست مطالب
آشنایی با حساب های بین المللی ارزی
افتتاح حساب بین المللی برای مهاجرین، دانشجویان خارج از کشور و افرادی که دائماً به انتقال ارز نیاز دارند ضروری است. در ادامه قصد خواهیم دید که مزایای حساب بین المللی چیست، انواع حساب های بین المللی کداماند و برای ساخت حسابهای بینالمللی به چه شرایط و مدارکی نیاز دارید.
حساب بین المللی چیست؟
آیا تا به حال تجربه استفاده از حسابهای بینالمللی را داشتهاید؟ منظور از حساب بین المللی دقیقا حسابی است که به شبکه سوئیفت متصل شده و امکان ارسال حواله و پرداخت ارزی را دارد.
حساب بینالمللی یک نوع حساب ارزی خارجی است که امکانات بانکی را در مقیاس جهانی در اختیار شما قرار میدهد. این حسابها معمولاً به شبکه سوئیفت نیز متصل هستند و امکان پرداخت ارزی یا ارسال حواله با آنها وجود دارد. حسابهای بینالمللی اغلب میتوانند به کارتهای پرداختی مثل مستر کارت یا ویزا کارت متصل شوند. در نتیجه در سفرها نیازی به حمل پول نقد ندارید و میتوانید از اغلب فروشگاههای حضوری و اینترنتی در سراسر جهان خرید کنید. از جمله حسابهای بینالمللی رایج دیگر که اعتبار بالایی دارند میتوان به پی پال، وب مانی و پرفکت مانی نیز اشاره کرد. کاربرد این نوع حسابها فراتر از یک پرداخت ساده است و در ادامه به مزایا و معایب این نوع حسابها اشاره خواهیم کرد.
حسابهای بین الملی در مقایسه با حسابهای بانکی ایرانی مزیتهای بسیاری دارند. یکی از بزرگترین مزیتهای این حسابها امکان استفاده از آنها در تراکنشهای بین المللی است. به زبانی سادهتر، با افتتاح حساب بینالمللی میتوان از سایتهای مختلف خارجی خریدها را انجام داده و حتی در بسیاری از کشورها از طریق دستگاههای pos نیز تراکنشهای مختلف را ثبت کرد.
مزایای حساب بین المللی چیست؟
اولین و بزرگترین مزیت حساب بینالمللی این است که میتوانید دارایی ارزی خودتان را از هر جای جهان مدیریت کنید یا به هر جایی که میخواهید بفرستید. در نتیجه برای سفر به کشورهای خارجی یا ارسال پول برای یکی از اعضای خانواده دچار مشکل نخواهید شد. در کنار این مزیت میتوانید برای حساب خود یک مستر کارت یا ویزا کارت هم سفارش دهید تا بتوانید از خدمات این دو شبکه پرداخت در خریدهای حضوری و اینترنتی استفاده کنید.
حسابهای بینالمللی معمولاً محدود به یک ارز خاص نیستند و صاحب حساب در صورت نیاز به یک ارز خاص میتواند از قابلیت تبدیل ارزها به یکدیگر استفاده کند. علاوه بر این افرادی که در کشورهای با تورم بالا زندگی میکنند میتوانند با تبدیل واحد پول خود به ارزهای دیگر از ریسکهایی مثل افت ارزش پول جلوگیری کنند. همچنین با یک حساب بینالمللی میتوانید در بسیاری از نقاط جهان سرمایهگذاری کنید و کسب سود هم داشته باشید. مزیت دیگر این نوع حسابها این است که میتوانید از وام، سود سپرده و اعتبارهایی که بانکهای عامل از طریق حسابهای بینالمللی در اختیار شما قرار میدهند استفاده کنید.
معایب حساب بین المللی چیست؟
در کنار مزایایی که حسابهای بینالمللی دارند باید معایب آنها را هم در نظر داشته باشید تا قبل از افتتاح اینگونه حسابها تصمیم درستی بگیرید. گاهی اوقات نوسانات ارزی بالاست و این احتمال وجود دارد که در کوتاهمدت ارزش پول شما افت کند. از طرفی قبل از افتتاح حساب بینالمللی باید از کارمزدهای بانک عامل اطلاع داشته باشید؛ در غیر اینصورت ممکن است کارمزدهای بالای بانک، حساب شما را وارد زیان کند.
اگر حساب بینالمللی را به قصد سپردهگذاری و دریافت سود افتتاح میکنید باید بدانید که اغلب بانکهای خارجی سود کمی را به حساب شما واریز میکنند. همچنین در صورتی که حساب بینالمللی را برای ثبت شرکت در یک کشور خارجی افتتاح میکنید شامل مالیات خواهد شد. به همین دلیل قبل از افتتاح حساب بینالمللی باید مقدار این مالیات را مشخص کنید تا با مشکل مواجه نشوید.
انواع حساب های بین المللی
حسابهای بینالمللی به دو دسته کلی شخصی یا پرسونال (Personal) و تجاری یا بیزنس (Business) تقسیمبندی میشوند. حسابهای بینالمللی شخصی مختص افراد حقیقی است و به مدارک و پیشنیازهای کمتری در مقایسه با حساب تجاری نیاز دارد. در صورتی که اقامت یک کشور خارجی را داشته باشید بهراحتی با مراجعه به بانک و ارائه مدارک اعلام شده، حساب بینالمللی خود را باز کنید. البته برخی کشورها مثل ترکیه، بدون اقامت نیز برای شما حساب باز میکنند که شرایط خاص خودش را دارد.
حسابهای بینالمللی تجاری برای افرادی مناسب است که قصد دارند شرکت خود را در یک کشور خارجی ثبت کنند. سختگیری در مورد حسابهای تجاری نسبت به حسابهای شخصی بیشتر است. برای افتتاح حساب بینالمللی تجاری باید حتماً مدارک و مستندات شرکت را به بانک ارائه دهید. علاوه بر این در بخش قبل هم اشاره کردیم که این نوع حسابها مشمول مالیات نیز میشوند.
چه افرادی به حساب بین المللی نیاز دارند؟
بهطور کلی در هر جایی که به انتقال پول در خارج از شبکه بانکی ایران نیاز داشته باشید یک حساب بینالمللی میتواند مشکل شما را حل کند. اگر شما هم در فهرست زیر قرار دارید میتوانید با استفاده از راهنماییهای همین مقاله اقدام به افتتاح حساب بین المللی کنید.
افرادی که به حساب بینالمللی نیاز دارند عبارتند از:
- افرادی که قصدمهاجرت یا اقامت در کشورهای خارجی را دارند.
- فریلنسرها و یوتیوبرهایی که دستمزد خود را بهصورت ارزی دریافت میکنند.
- افرادی که قصد دارند در یک کشور خارجی شرکت ثبت کنند.
- افراد یا شرکتهایی که در حوزه واردات و صادرات فعالیت دارند.
- خانوادههایی که یک یا چند عضو آنها در خارج از کشور هستند و به انتقال پول نیاز دارند.
- دانشجویانی که قصد دارند در کشورهای خارجی ادامه تحصیل دهند.
مدارک لازم جهت ساخت حسابهای بینالمللی
مدارک لازم جهت ساخت حساب های بینالمللی به بانک و کشور مقصدی که در آن حساب باز میکنید بستگی دارد. البته اغلب این بانکها در برخی مدارک مورد نیاز با هم اشتراک دارند که در این بخش به آنها اشاره میکنیم.
مدارک لازم جهت ساخت حسابهای بینالمللی شخصی:
- مدارک هویتی مانند گذرنامه و کارت شناسایی
- مدارک اقامتی مانند اجارهنامه یا قبوض خدماتی (برخی کشورها نیاز به مدارک اقامتی ندارند)
- یک یا چند قطعه عکس
مدارک لازم جهت ساخت حسابهای بینالمللی تجاری:
- مدارک هویتی امضاداران و معرفی آنها
- آگهی تأسیس شرکت
- اساسنامه شرکت
افتتاح حساب بین المللی چگونه است؟
برای افتتاح حساب بینالمللی در اغلب نقاط جهان باید مقیم کشور مورد نظر باشید و نمیتوانید به صورت مستقیم از داخل ایران این حسابها را افتتاح کنید. به همین دلیل باید از شرکتهای واسط برای این کار استفاده کنید که با یک جستجوی ساده در گوگل میتوانید آنها را پیدا کنید. همچنین میتوانید به کشورهایی مثل ترکیه مراجعه کنید که بدون اقامت نیز این حسابها را برای شما افتتاح میکنند. اگرچه اقامت در این کشورها برای افتتاح حساب الزامی نیست اما به حضور صاحب حساب یا فردی که از او وکالت دارد نیاز است.
برای مثال اگر میخواهید در بانکهای ترکیه حساب بینالمللی باز کنید کافیست با گذرنامه خود که حداقل ۶ ماه اعتبار دارد وارد ترکیه شوید و پس از دریافت کد مالیاتی از اداره مالیات، یک سیمکارت ترکیه تهیه کنید. سپس باید به بانک مراجعه کنید و مدارک لازم را در اختیارشان قرار دهید تا حساب بینالمللی را برای شما افتتاح کنند. همچنین باید یک آدرس در اختیار بانک قرار دهید. برای ارائه آدرس به بانک میتوانید از آدرس آشنایان استفاده کنید یا از سایتهای واسط کمک بگیرید.
حساب های بین المللی مناسب برای ایرانیان کداماند؟
ایرانیان بهدلیل تحریمهای همهجانبه انتخابهای زیادی برای افتتاح حساب بینالمللی ندارند. بهترین حسابهای بینالمللی مناسب ایرانیان متعلق به کشورهایی هستند که سختگیری کمتری نسبت به شهروندان ایران دارند و پیشنیازهای زیادی برای افتتاح حساب بینالمللی تعیین نکردهاند. همچنین بانکهایی که اجازه افتتاح حساب وکالتی را به ایرانیان میدهند گزینه مناسبتری هستند، چون در هزینههای سفر صرفهجویی میکنند. بهدلیل اینکه اغلب پرداختهای ما ایرانیان با یورو و دلار هستند ترجیحاً بهسراغ حسابهای بینالمللی بروید که از این دو ارز رایج پشتیبانی کنند.
سؤالات متداول
حساب بین المللی چیست؟
حساب بینالمللی یک نوع حساب ارزی خارجی است که برای انتقال ارز و پرداخت ارزی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین برای ثبت شرکت در کشورهای خارجی به این نوع حسابها نیاز دارید. حسابهایی مثل پی پال، وب مانی و پرفکت مانی نیز در دسته حسابهای بینالمللی قرار میگیرند.
مزایای حساب بین المللی چیست؟
حساب بینالمللی نیاز به حمل پول نقد در سفرهای خارجی را از بین میبرد. علاوه بر این اگر به بانک عامل درخواست صدور مستر کارت یا ویزا کارت دهید میتوانید در بیش از ۱۹۰ کشور جهان از آن استفاده کنید. بسیاری از این حسابها به سپردههای ارزی مشتریان خودشان سود هم میدهند.
چند نوع حساب بینالمللی وجود دارد؟
حسابهای بینالمللی در دو نوع شخصی و تجاری افتتاح میشوند. حساب بینالمللی شخصی برای افراد حقیقی صادر میشود و افتتاح آن نسبت به حساب تجاری سادهتر است. برای افتتاح حساب تجاری باید مدارک مربوط به ثبت شرکت را هم در اختیار بانک قرار دهید. علاوه بر این حسابهای تجاری مشمول مالیات میشوند.
چگونه برای افتتاح حساب بینالمللی اقدام کنم؟
به دلیل تحریمهای بانکی کشورمان، برای افتتاح حساب بینالمللی باید از شرکتهای واسط کمک بگیرید. برای اینکار کافیست نام این شرکتها را در گوگل جستجو کنید و وارد آن شوید. پس از ثبتنام در این سایتها، شرایط افتتاح حساب، مدارک مورد نیاز و کارمزدهای مربوطه را بررسی کنید. در صورتیکه با شرایط موافق بودید درخواست خودتان را ثبت کنید تا فرایند افتتاح حساب بینالمللی آغاز شود.
جمعبندی
کسبوکارهای ارز محور و بینالمللی برای پرداختهای خود به یک حساب بینالمللی با پوشش ارزهای مختلف نیاز دارند. حسابهای بینالمللی با ارائه امکانات مختلفی مثل پشتیبانی از ارزهای مختلف، اتصال به کارتهای اعتباری رایج دنیا و امکان انتقال ارز به سراسر دنیا نیاز این نوع کسبوکارها را برآورده میکنند. در این مقاله آموختید که حساب بین المللی چیست و چه کاربردهایی دارد. علاوه بر این با شرایط و نحوه افتتاح حساب بین المللی در ایران نیز آشنا شدید. اگر شما نیز تجربه استفاده از حسابهای بینالمللی را دارید یا با روش دیگری برای افتتاح این نوع حسابها آشنایی دارید در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا به اشتراک بگذارید.