قیمت محصولات ایران خودرو ۱۴۰۲ طی ماههای اخیر افزایش قابل توجهی در بازار داشته است. محصولات این شرکت در سال ۱۴۰۲ شامل چندین خودروی مختلف در بازههای قیمتی متنوعی میشود. با پلازا همراه باشید تا با این محصولات و قیمت ماشین های ایران خودرو ۱۴۰۲ آشنا شویم.
ایران خودرو بزرگترین خودروساز ایران بهحساب میآید. این شرکت در حال حاضر چندین خودروی مختلف را وارد بازار کرده که هرکدام سطح آپشن مختلفی دارند و قیمت آنها نیز بسته به امکانات متفاوت است. فهرست قیمت محصولات ایران خودرو نسبت به سالهای قبل اما افزایش قابل توجهی داشته بدون این که از لحاظ سطح امکانات یا کیفیت ساخت شاهد تغییرات ملموسی بوده باشیم. با این همه این شرکت همچنان از لحاظ فروش حرف اول را در بازار ایران میزند و به همین خاطر ما در این مطلب قصد داریم به معرفی محصولات آنها و لیست قیمت جدید ایران خودرو ۱۴۰۲ بپردازیم.
فهرست مطالب
قیمت خودروهای ایران خودرو 1402
از لحاظ تنوع محصولات، ایران خودرو حرف اول و آخر را در بازار میزند. البته به عقیده خیلی از کارشناسان اکثر خودروهای این شرکت از یک پلتفرم استفاده میکنند و به جز تفاوتهای ظاهری در طراحی، تفاوت خیلی زیادی از نظر پیشرانه و کیفیت ساخت با هم ندارند. البته که آبیها تلاش کردند طی چند سال اخیر با معرفی خودروهایی مثل دنا پلاس و بهتازگی تارا، قدمهای بیشتری در جهت بهبود سطح کیفی و آپشنها بردارند. ما در این مطلب تمامی محصولات این خودروساز را به همراه مشخصات آنها معرفی خواهیم کرد اما ابتدا بهتر است نگاهی به جدول قیمت کارخانه محصولات ایران خودرو ۱۴۰۲ بیاندازید:
نام خودرو | قیمت مصرف کننده (ریال) |
---|---|
پژو پارس سال با موتور XU7P | ۳,۰۸۰,۰۰۰,۰۰۰ |
پژو پارس سال سفارشی (ELX) با موتور XU7P | ۵,۷۵۰,۰۰۰,۰۰۰ |
پژو پارس TU5 | ۶,۲۸۰,۰۰۰,۰۰۰ |
سورن پلاس جدید | ۵,۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰ |
سورن پلاس دوگانه سوز | ۶,۲۵۰,۰۰۰,۰۰۰ |
رانا پلاس | ۴,۸۸۰,۰۰۰,۰۰۰ |
رانا پلاس با موتور TU5P، سقف شیشهای و گیربکس 6 سرعته دستی | ۵,۲۴۰,۰۰۰,۰۰۰ |
دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک | ۸,۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰ |
پژو 207i دستی با فرمان برقی | ۶,۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰ |
پژو 207i دستی با سقف شیشهای | ۶,۷۸۰,۰۰۰,۰۰۰ |
پژو 207i اتوماتیک 6 سرعته سقف قرمز (MC) با موتور TU5P | ۷,۳۵۰,۰۰۰,۰۰۰ |
تارا دستی | ۶,۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰ |
تارا اتوماتیک | ۷,۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰ |
1. خانواده پژو پارس؛ ارزانترین گزینه در لیست قیمت محصولات ایران خودرو ۱۴۰۲
پژو پارس در حال حاضر قدیمیترین خودرویی است که ایران خودرو روی خط تولید دارد. خودرویی که از سال 1380 روی خط تولید قرار دارد و در حقیقت یک فیسلیفت از پژو 405 بهحساب میآید. ایران خودرو 4 مدل مختلف از این محصول را وارد بازار میکند.
اولین مدل پژو پارس سال با موتور XU7P است که ارزانترین مدل است و از یک موتور 1.8 لیتری XU7 پلاس بهره میبرد. این موتور 97 اسب بخار قدرت و 146 نیوتنمتر گشتاور در اختیار شما قرار میدهد. از امکانات این خودرو میتوان به سنسور عقب، ترمز ABS، دیلایت (در مدلهای 1402)، ایربگ راننده و سرنشین جلو، سیستم تهویه اتوماتیک و آینههای برقی اشاره کرد.
گزینه بعدی که پیش روی شما قرار دارد پژو پارس سال سفارشی با پیشرانه XU7P است. این مدل همان پژو پارس سال است اما برخلاف آن مدل علاوه بر ترمزهای جلو، ترمزهای عقب نیز دیسکی هستند و همچنین مدل سفارشی از رینگهای آلومینیومی بهره میبرد.
مدل بعدی پژو پارس ELX با موتور XU7P است. تولید آن از سال 1401 آغاز شده است. این مدل از همان موتور پژو پارس سال استفاده میکند اما علاوه بر امکانات آن مدل دارای آپشنهای اضافه مثل سنسور باران، سنسور فشار باد تایرها، اتولایت، مانیتور لمسی، دوربین عقب و آینههای تاشو برقی نیز بهره میبرد و در حقیقت نسخه فول آپشن پژو پارس بهحساب میآید.
پژو پارس TU5 آخرین عضو این خانواده در جدول قیمت ماشین های ایران خودرو ۱۴۰۲ است. این مدل از پیشرانه TU5 بهره میبرد که 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتنمتر گشتاور دارد. این مدل دارای ترمز ABS، ترمزهای دیسکی چهار چرخ (مدل 1402)، ایربگ راننده و سرنشین جلو، دیلایت (مدل 1402) و آینههای تاشو برقی بهره میبرد.
2. خانواده سورن پلاس
سورن مدل فیسلیفت سمند است که اولین بار در سال 1385 معرفی شد. این مدل در نمای جلو و عقب با تغییراتی همراه بود و توانست ظاهر جذابتری به سمند ایران خودرو بدهد. تولید سورن معمولی در سال 1399 به پایان رسید و ایران خودرو سورن پلاس را جایگزین آن کرد. گرافیک چراغهای مدل پلاس دچار تغییراتی شده و همزمان از دربهای جانبی دنا در این خودرو استفاده شده است. همچنین ایران خودرو جلو پنجره آن را نیز مشکی کرده و یک اسپویلر را نیز به صندوق عقب اضافه کرده است.
طراحی داخل کابین هم دچار تغییراتی شده و از طرح فیبرکربن مشکی استفاده شده است. سورن پلاس دارای امکاناتی مثل ترمزهای دیسکی جلو، ترمز ABS، کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، دوربین عقب و سیستم مالتی مدیا (مدلهای تابستان 1401 به بعد)، چراغ بدرقه، آینههای تاشو برقی و کروز کنترل است. ایران خودرو یک مدل دوگانه سوز از سورن پلاس را هم تولید میکند؛ این خودرو تمامی امکانات مدل بنزینی بهجز مانیتور و دوربین عقب و کروز کنترل را دارا است.
3. خانواده رانا پلاس
رانا یکی از محصولات جدیدتر ایرانخودرو بهحساب میآید. این خودرو با استفاده از پلتفرم پژو 206 SD ابتدا در سال 1391 معرفی و تا سال 99 عرضه شد. پس از آن ایران خودرو، رانا پلاس را جایگزین آن کرد. در لیست قیمت تمام شده محصولات ایران خودرو، خودرو رانا پلاس در 2 مدل معمولی و سقف شیشهای عرضه میشود.
مدل معمولی از موتور TU5 بهره میبرد اما مدل سقف شیشهای با موتور TU5P همراه شده که تقریبا 10 اسب بخار توان بیشتری دارد و به گفته ایران خودرو نسخه بهینهتر و بهروز شده پیشرانه TU5 است. افزون بر این رانا پلاس معمولی از گیبرکس 5 سرعته دستی استفاده میکند اما مدل سقف شیشهای دارای گیبرکس 6 سرعته دستی است.
در بخش امکانات تفاوت قابل ملاحظهای بین آنها وجود ندارد. هردو دارای ترمزهای دیسکی جلو و کاسهای عقب، ترمز ABS، کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، چراغ بدرقه، دیلایت (مدلهای 1402)، آینههای برقی، سنسور دنده عقب، کروز کنترل هستند. اما مدل سقف شیشهای دارای فرمان برقی است.
4. خانواده دنا پلاس
دنا پلاس توربو شارژ اتوماتیک در سال ۱۴۰۲ در لیست ماشین های ایران خودرو با قیمت بالایی که دارد از گرانترین محصولات است. خودرویی که آخرین مدل از محصول محبوب ایران خودرو یعنی دنا بهحساب میآید. دنا ابتدا در سال 93 وارد بازار شد و تا سال 1401 نیز روی خط تولید قرار داشت. پس از آن دنا پلاس از سال 96 تولید شد و ایران خودرو مدتی بعد هم نسخه توربو شارژ اتوماتیک را معرفی کرد.
دنا پلاس معمولی از پیشرانه EF7 بهره میبرد و فاقد توربوشارژ است. این پیشرانه 113 اسب بخار قدرت و 155 نیوتن متر گشتاور دارد و از گیبرکس 5 سرعته دستی استفاده میکند. در طرف مقابل مدل توربو شارژ از پیشرانه EF7 مجهز به توربوشارژ بهره میبرد و از لحاظ شتاب و توان موتور، قدرتمندترین محصول ایران خودرو است.
این پیشرانه 150 اسب بخار قدرت و 215 نیوتنمتر گشتاور دارد. ایران خودرو این محصول را در 2 مدل دستی و اتوماتیک عرضه میکند هرچند که در لیست قیمت محصولات ایران خودرو ثبت نامی، مدلهای دستی معمولی و توربو شارژ حضور کمرنگتری دارند و بیشتر مدل توربوشارژ اتوماتیک خودنمایی میکند.
مدلهای توربو شارژ نسبت به دنا پلاس دارای امکاناتی مثل رینگ آلومینیومی 16 اینچی جدید و پنچ پیچ، فرمان چرمی، فرمان برقی، ترمزهای دیسکی چهار چرخ و سنسورهای نور و باران (مدلهای 1402) هستند.
5. خانواده پژو 207i
پژو 207i نسخه فیسلیفت شده از پژو 206 است که در سال 2009 توسط پژو معرفی شد. ایران خودرو نیز از سال 1389 این خودرو را روی خط تولید دارد و آن را در 3 مدل مختلف تولید میکند. ارزانترین مدل پژو 207i دستی با فرمان برقی است. قیمت ایران خودرو کارخانه و بازار آن، حدود 300 میلیون تومان با هم اختلاف دارد.
این مدل از پیشرانه TU5 با 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتن متر گشتاور بهره میبرد و دارای گیربکس 5 سرعته دستی است. از امکانات آن میتوان به ترمزهای ضد قفل، ترمزهای دیسکی چهار چرخ، کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، سیستم مالتی مدیا، دیلایت، دوربین عقب و کروز کنترل اشاره کرد. ایران خودرو همین محصول با همین مشخصات اما با سقف شیشهای را نیز با قیمت بالاتر بهفروش میرساند.
جدیدترین عضو در خانواده پژو 207i ایران خودرو، پژو 207i سقف قرمز است که به 207i کلاه قرمزی نیز معروف شده است. این مدل از سال 1401 روی خط تولید است و با پیشرانه TU5P و گیرکس 6 سرعته اتوماتیک همراه شده است. از لحاظ سطح آپشن این مدل تفاوت خاصی با پژو 207i معمولی ندارد اما از پیشرانه قدرتمندتر و بهینهتری بهره میبرد و همچنین رنگبندی متفاوتی هم دارد که سبب شده مورد انتقادات فراوانی قرار بگیرد. در این مدل علاوه بر سقف، قسمت بالایی آیینهها، دستگیره صندوق عقب، نوار کناری دربها و بخش داخلی چراغ مه شکن همگی به رنگ قرمز درآمدهاند. فرقی ندارد شما چه رنگی انتخاب کنید در تمامی رنگها این بخشها قرمز هستند!
6. تارا؛ جدیدترین عضو در فهرست قیمت محصولات ایران خودرو ۱۴۰۲
تارا جدیدترین محصول در لیست قیمت خودروهای ایران خودرو 1402 است. خودرویی که با استفاده از پلتفرم PF1 مشترک با محصولاتی مثل سیتروئن C3، پژو 208 و پژو 2008 استفاده میکند. البته که این خودرو همان پژو 301 است که با تغییرات گسترده در نمای جلو و عقب همراه شده است.
ایران خودرو در نمای پشتی برای اولین بار از طرح چراغ پیوسته استفاده کرده و در نمای جلو نیز توانسته ظاهر مدرنتر و تهاجمیتری به این محصول بدهد. نمای داخلی اما شباهت غیرقابل انکاری به پژو 301 دارد و ایران خودرو به جز اضافه کردن مانیتور لمسی تغییر چندان زیادی به این بخش نداده است.
در بخش فنی، تارا بهعنوان پرچمدار ایرانخودرو با پیشرانه جدید TU5P همراه شده است. همان پیشرانهای که در پژو 207i سقف قرمز و رانا پلاس پانورما نیز مورد استفاده قرار گرفته است. ایران خودرو تارا را در 2 مدل اتوماتیک و دستی عرضه میکند. مدل دستی دارای امکاناتی مثل ترمزهای دیسکی چهار چرخ، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمک در سربالایی و سیستم کنترل کشش، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، فرمان برقی، نمایشگر مالتی مدیا، چراغ بدرقه، سیستم کنترل فشار باد لاستیکها، کروز کنترل و سنسورهای نور و باران است.
نسخه اتوماتیک اما علاوه بر این موارد مجهز به امکاناتی مثل کیسه هوای جانبی، آینههای تاشو برقی، دوربین عقب، رینگهای 16 اینچی آلومینیومی و سیستم ورود بدون کلید است. ایران خودرو همچنین چندین ماه است که قصد دارد نسخه فول آپشن تارا یعنی نسخه V4 را نیز با امکانات اضافهتر مثل گرمکن صندلیهای جلو، دوربین عقب داینامیک و آینه داخلی فتوکرومیک با طرح جدید چراغ عقب عرضه کند اما این مدل هنوز وارد بازار نشده است.
سخن پایانی
در این مطلب علاوه بر لیست قیمت محصولات ایران خودرو اقساطی به معرفی محصولاتی که این شرکت عرضه میکند پرداختیم و مدلهای مختلف آنها را نیز با یکدیگر مقایسه کردیم. از نظر شما کدام خودرو از محصولات این شرکت انتخاب بهتری بهحساب میآید؟ دیدگاههای خود را درباره قیمت ماشین های ایران خودرو ۱۴۰۲ در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا بهاشتراک بگذارید.