گوشی ردمی A2 پلاس شیائومی از سری گوشیهای اقتصادی این کمپانی چینی است که نیازهای ابتدایی شما را برآورده میکند. با اینکه گوشی Xiaomi Redmi A2 Plus جدیدتر از ردمی A1 پلاس است اما تغییر زیادی در آن نمیبینیم. اگر قصد خرید گوشی ردمی آ۲ پلاس شیائومی را دارید در ادامه این بررسی از پلازا با ما همراه باشید.
گوشی ردمی A2 پلاس شیائومی دنبالهروی گوشی اقتصادی ردمی A1 پلاس است که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم. اگرچه از گوشی Xiaomi Redmi A2 Plus انتظار زیادی نداریم اما باز هم نمیتوانیم امکانات ابتدایی خوبی مانند باتری و صفحه نمایش بزرگ و پردازنده جدید آن را نادیده بگیریم. با این حال رقبایی مانند گلکسی A04 سامسونگ در مقابل گوشی ردمی آ۲ پلاس شیائومی قرار دارند. با ما همراه باشید تا ببینیم کدام گوشی ارزش خرید بیشتری دارد.
فهرست مطالب
مشخصات گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi A2 Plus در یک نگاه
ویژگیها | گوشی ردمی A2 پلاس شیائومی |
---|---|
نمایشگر | پنل IPS LCD با اندازه ۶.۵۲ اینچ و رزولوشن 720X1600 |
پردازنده | مدیاتک هلیو جی ۳۶ با معماری ۱۲ نانومتری |
سیستم عامل | اندروید ۱۲ با رابط کاربری MIUI |
رم/حافظه | ۲/۳/۴ گیگابایت رم | حافظه ۳۲/۶۴ گیگابایت با امکان اضافه کردن کارت حافظه |
دوربینها | ۸+۰.۰۸ مگاپیکسل با کیفیت فیلمبرداری 1080p |
دوربین سلفی | ۵ مگاپیکسل |
باتری | ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
قیمت | از ۳.۵ میلیون تومان |
معرفی گوشی ردمی A2 پلاس شیائومی
اگر با دقت به جدول مشخصات گوشی ردمی A2 پلاس شیائومی نگاه کنید متوجه میشوید که تقریباً با همان گوشی ردمی A1 پلاس روبرو هستیم. البته گوشی Xiaomi Redmi A2 Plus در بخش پردازنده چندان بیتغییر هم نیست و اینبار شاهد حضور دو نسخه جدید با حافظه داخلی ۶۴ گیگابایت هستیم. در ادامه ویژگی های گوشی ردمی آ۲ پلاس شیائومی را بررسی میکنیم تا ببینیم ارزش خرید دارد یا بهتر است به سراغ گوشیهای اقتصادی مانند گلکسی A04 سامسونگ برویم.
طراحی گوشی ردمی آ۲ پلاس شیائومی
شیائومی در بخش طراحی دست به ترکیب برنده خودش نزده و همچنان شاهد همان ابعاد ۱۶۴.۹ در ۷۶.۸ میلیمتر سری قبل هستیم. ضخامت ۹.۱ میلیمتری گوشی کمی زیاد به نظر میرسد و با اینکه انحنای لبههای به خوشدستی بیشتر گوشی کمک میکند اما باز هم در استفادههای طولانی مدت کمی خستهکننده است. وزن گوشی ۱۹۲گرم است و در این بازه قیمتی نمیتوانیم از آن ایرادی بگیریم. همانگونه که در تصاویر گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi A2 Plus میبینید این گوشی در سه رنگ آبی، مشکی و سبز عرضه میشود.
بدنه گوشی از همان جنس پلاستیکی ردمی +A1 است و در قسمت پشتی بافت زبر و دانهدانه دارد. مزیت این نوع بافت این است که بدنه پشت گوشی لکه نمیگیرد و در مقابل خش و خش مقاومت میکند. گوشه پشت گوشی یک جزیره کوچک با گوشههای گرد میبینیم که دو دوربین به صورت ستونی در سمت چپ آن قرار دارند. سمت راست دوربینها یک فلش LED بیضیشکل به صورت عمودی قرار گرفته است. وسط این بدنه هم یک سنسور اثر انگشت قرار دارد و در پایین گوشی لوگوی Redmi حک شده است.
در نمای جلویی گوشیی صفحه نمایش ۶.۵۲ اینچی با گوشههای گرد به همراه یک ناچ قطرهای در بالای آن خودنمایی میکند. نسبت صفحه نمایش به بدنه ۸۱ درصد است و به همین دلیل حاشیهها کمی زیاد به نظر میرسند. در بخش محافظت شامل گواهینامه IP و محافظت صفحه نمایش هم امکانات خاصی به چشم نمیخورد.
فریم پلاستیکی و براق گوشی به صورت تخت طراحی شده است. لبه راست گوشی محل قرارگیری دکمه پاور و تنظیم صداست. لبه مقابل نیز شکاف نصب سیمکارت را میبینیم که دو سیمکارت به همراه یک کارت حافظه در آن قرار میگیرد. شکاف اسپیکر گوشی در لبه بالایی قرار دارد و در سمت مقابل هم پورت میکرو USB به همراه جک ۳.۵ میلیمتری و میکروفون گوشی جا گرفتهاند. یکی از معایب گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi A2 Plus عدم استفاده از پورت تایپ سی است که حتی در اقتصادیهای ۲۰۲۳ هم حضور دارند.
صفحه نمایش A2 پلاس
صفحه نمایش گوشی ردمی A2 پلاس شیائومی نسبت به قبل تغییری نکرده است و هنوز همان IPS LCD با رزولوشن 720X1600 و سایز ۶.۵۲ اینچ را داریم. رفرش ریت این صفحه نمایش ۶۰ هرتز است و تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل بر اینچ دارد. حداکثر روشنایی این پنل ۴۰۰ نیت است و به همین دلیل استفاده از این گوشی در محیطهای پرنور و آفتابی کمی آزاردهنده است. در مجموع این صفحه نمایش نیازهای ابتدایی شما را برآورده میکند و در این قیمت نمیتوانیم انتظار یک صفحه نمایش با کیفیت و جزئیات عالی را داشته باشیم.
سخت افزار گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi A2 Plus
برخلاف بخشهای دیگر گوشی، سختافزار کاملاً تغییر کرده است. در سری قبل از چیپست هلیو A22 با پردازنده ۴ هستهای استفاده شده بود اما اینبار شاهد چیپ ۱۲ نانومتری هلیو جی ۳۶ هستیم که ۸ هسته دارد. پردازنده ی گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi A2 Plus از ۴ هسته Cortex-A53 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز و ۴ هسته Cortex-A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز تشکیل شده است.
هلیو جی ۳۶ هم از نظر قدرت پردازشی و هم از نظر مصرف باتری عملکرد بهتری نسبت به چیپست A22 دارد. در تست بنچمارک AnTuTu 9 چیپست A22 به امتیاز کلی ۸۷۲۲۰ رسید اما جی ۳۶ موفق شد به ۱۰۳۱۱۵ برسد. در تصویر زیر مقایسه میان امتیاز بخشهای مختلف این دو چیپست را مشاهده میکنید.
تنوع حافظه داخلی و رم گوشی ردمی آ۲ پلاس شیائومی نسبت به سری قبل بیشتر شده است. در سری قبل فقط حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت و رم ۲ و ۳ گیگابایتی وجود داشت اما اینبار به جز این دو نسخه، نسخههای ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی با رمهای ۳ و ۴ گیگابایتی هم داریم. نوع حافظه داخلی همچنان همان eMMC 5.1 است و نباید انتظار سرعت زیادی از آن داشته باشید. اگر این حافظه کافی نیست میتوانید از اسلات اختصاصی کارت حافظه استفاده کنید.
پردازنده گرافیکی گوشی ردمی آ۲ پلاس شیائومی برخلاف پردازنده اصلی تغییری نکرده است و چیپ گرافیکی PowerVR GE8320 وظیفه پردازش گرافیکی را برعهده دارد. با این چیپ گرافیکی نمیتوانید بازیهای سنگین را حتی روی تنظیمات Low هم به خوبی اجرا کنید و لگ و باگهای زیادی مشاهده خواهید کرد. اگر از گوشی انتظار اجرای بازیهای روز را دارید این گوشی انتخاب مناسبی برای شما نیست. در تصویر زیر عملکرد چیپ گرافیکی در بازی پابجی را مشاهده میکنید.
دوربین گوشی ردمی آ۲ پلاس شیائومی
شیائومی در گوشی Xiaomi Redmi A2 Plus همچنان ترکیب ۲ تایی دوربین پشتی را حفظ کرده است. دوربین اصلی گوشی ۸ مگاپیکسلی و با دیافراگم f/2.2 است و از قابلیت HDR هم پشتیبانی میکند. در کنار این دوربین یک سنسور عمق ۰.۰۸ مگاپیکسلی به همراه یک فلش دوتایی قرار دارد. در بخش دوربین سلفی نیز شاهد همان دوربین ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 هستیم.
انتظار کیفیت بالا از این دو دوربین کمی بیانصافی است و نمیتوانید از آن انتظار زیادی داشته باشید. برای گرفتن عکس با این دوربین باید تا حد امکان از زوم کردن خودداری کنید تا کیفیت تصاویر افت نکند. علاوه بر این اگر میخواهید عکسهای خوبی بگیرید باید شرایط نوری خوبی را فراهم کنید؛ در غیر اینصورت با عکسهای پر از نویز و با جزئیات کم مواجه میشوید.
وضعیت عکاسی سلفی با دوربین پشتی تفاوت چندانی ندارد. عکسهای این دوربین فقط در شرایط نوری عالی قابل قبول است و توصیه میکنیم روی دوربین آن زیاد حساب نکنید. هر دو دوربین گوشی Xiaomi Redmi A2 Plus توانایی فیلمبرداری 1080p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را دارند. البته چون هیچ لرزشگیری برای دوربین وجود ندارد بهتر است موقع فیلمبرداری دستتان زیادی تکان نخورد.
باتری و شارژدهی A2 پلاس
یکی از مزایای گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi A2 Plus مانند اغلب پایینردهها باتری بزرگ ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی از نوع لیتیوم پلیمری است. شیائومی در سری قبل هم از این باتری استفاده کرده بود و یک شارژر ۱۰ واتی هم برای پرکردن آن در نظر گرفته است. این ترکیب شارژر و باتری برای افراد کمحوصله مناسب نیست چون شارژ کامل آن حدود ۳ ساعت طول میکشد.
به دلیل استفاده از چیپست ردهپایین و بهینه، شارژدهی گوشی قابل قبول است. در کاربردهای عادی میتوانید بیش از یک روز روی باتری حساب کنید. شیائومی ادعا میکند با یک بار شارژ باتری گوشی Xiaomi Redmi A2 Plus میتوانید تا ۲۸ ساعت مکالمه، ۱۹ ساعت پخش ویدئو یا ۳۳ ساعت مطالعه انجام دهید.
قیمت و تاریخ عرضه ی گوشی ردمی آ۲ پلاس شیائومی
شیائومی در چهارمین روز فروردین ۱۴۰۲ گوشی Xiaomi Redmi A2 Plus را معرفی و روانه بازار کرد. در حال حاضر میتوانید این گوشی را در بازارهای ایران پیدا کنید اما در زمان نگارش این مقاله نسخه پایه با رم ۲ و حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت رایجتر از سایر نسخههاست و به سختی میتوانید نسخههای دیگر را خریداری کنید. قیمت گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi A2 Plus در نسخه پایه با رم ۲ و حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت در حال حاضر حدود ۳.۵ میلیون تومان است. در مورد قیمت سایر نسخهها اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.
سخن پایانی
احتمالاً در بررسی گوشی ردمی آ۲ پلاس شیائومی متوجه شدید که به جز پردازنده، تمام بخشها بیتغییر باقی ماندهاند. گوشی Xiaomi Redmi A2 Plus اغلب امکانات ابتدایی را فقط در حد رفع نیاز در اختیار شما قرار میدهد و نمیتوانید روی دوربین یا توان پردازشی آن حساب باز کنید. اگر دوربین برای شما اهمیت دارد نیمنگاهی به گلکسی A04 سامسونگ هم داشته باشید. با اینکه قیمت A04 کمی بیشتر است اما دوربین ۵۰ مگاپیکسلی دارد و از قابلیت شارژ سریع هم پشتیبانی میکند. شما کدام گوشی را ترجیح میدهید؟ دلیل انتخابتان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.