ربات ها امروزه توانسته اند تغییرات خوشایندی را در زندگی ما ایجاد کنند. افرادی که دچار معلولیت های جسمی و فیزیکی هستند، از طراحی و تولی دربات های مختلف خوشحال می شوند. چون این ربات ها می توانند زندگی آنها را بهبود ببخشند. شرکت تویوتا آزمایش محرمانه برای طراحی ربات برای افراد معلول که توانایی حرکت کردن ندارند انجام داده است.
ربات هایی که قدرت پشتیبانی از انسان را دارند به نام ربات های (HSR) شناخته می شوند و چند سالی هست که در آزمایشگاه های مختلف مورد توجه طراحان و مهندسان می باشند. تیم تحقیقاتی شرکت تویوتا این بار قصد دارد رباتی را برای یک سباز جنگی در جنگ افغانستان طراحی کند که دچار معلولیت جسمی شده است و از قسمت گردن به پایین بدنش فلج است. نام این سرباز رومیلیو است که به همین دلیل این ربات به نام رومی شناخته می شود.
ربات جدید تویوتابه نام رومی می تواند طیف وسیعی از کارهای منزل را اعم از باز و بسته کردن درب بطری ها و یا آوردن تنقلات از انبار یا کارهای جابه جایی را انجام دهد. تویوتا ویدئویی از این ربات تهیه کرده است که نشان می دهد ربات به راحتی می تواند کارهایی را به انجام برساند.
این ربات حدود یک متر ارتفاع دارد و دارای یک ساختار تلسکوپی با بازوی کشویی قابل انعطاف است. نسخه فعلی ربات دارای سنسور است که با کد های QR تنظیم شده بر روی اشیا منل در ارتباط است . این ربات دارای یک نقشه کاری در فضای خاه است و در اصل فضای خانه را با همان کدهای QR می شناسد. ربات به دستورات صوتی صاحب خود به خوبی پاسخ می دهد و می تواند بخشی از نیازهای او را برطرف سازد.
این ربات می تواند برای افراد معلول که قدرت حرکت ندارند بسیار مفید باشد و به عنوان پشتیبانی انسانی برای آنها عمل کند.
شرکت تویوتا قصد دارد این ربات را کامل تر کند تا بقیه افراد معلول هم بتوانند از این مزیت استفاده کنند.
طراحان و مهندسان شرکت تویوتا تصمیم گرفته اند این ربات را به گونه ای طراحی کنند که بتواند با وزن کم و سبکی که دارد کارهای خانه را انجام بدهد . در اصل بازوهای ربات کوچک هستند و بدن تلسکوپی دارد ولی مهندسان در نظر دارند این ربات با همین اندامی که دارد بتواند کارهای منزل را به انجام برساند.
دومین هدف مهندسان طراح این است که کاری کنند ربات بسیار ایمن باشد و حرکات دست و بازوهای ربات به گونه ای باشد که بیروی زیادی صرف حرکت ربات نشود.
در نهایت، باید یک رابط بصری بین ربات و صاحب آن تعریف شود که قابلیت فرمان پذیری ربات را افزایش بدهد. ربات به صورت صوتی فرمان پذیری دارد ولی اگر به صورت بصری هم بتواند فرمان را دریافت کند برای افرادی که معلولیت های بیشتری دارند بسیار مفید خواهد بود.
شرکت تویوتا قصد دارد طیفی از ربات های مختلف را برای افراد معلول طراحی کند و یک شرکت ژاپنی نیز در حال همکاری را با این شرکت در تولد و ساخت ربات هستند و قصد دارند ربات هایی تولید کنند ه بتواند پرستاری و نگهداری از سالمند و یا افراد بیمار را نیز به عهده بگیرد. شاید این ربات ها در آینده بتوانند در بیمارستان ها نیز مورد استفده قرار بگیرند.