قابلیت اورکلاک یک راهکار عالی و سریع بدون صرف هزینه برای ارتقاء سطح CPU سخت افزار است که در واقع اورکلاک کردن را می توان یک مسیر منتهی به فرکانس های بیشتر از CPU دانست که در این مقاله قصد داریم اطلاعات خوبی را در این زمینه به شما منتقل کنیم.
امروزه اورکلاک کردن یکی از نیازهای مبرم گیمرهایی بوده که به دنبال حضور در بازی های پرتحرک و لحظه های نظیر بازی های بتل آنلاین هستند. در این زمینه سی پی یو نقش بسیار مهمی برای ارائه خدمات به کاربران بوده است که هر مقدار فرکانس بالاتری از CPU در اختیار شما و بازی قرار داشته باشد شاهد سرعت روان تری خواهید بود که البته این مورد به پردازنده گرافیکی نیز مرتبط بوده است قابلیت اورکلاک را می توان یک اصل اساسی برای بهبود وضعیت سخت افزاری و بالا بردن دمای آن در ازای مصرف بیشتر دانست که البته امروزه این مورد بیشتر روی رایانههای شخصی رومیزی پیادهسازی میشود تا لپ تاپ های قابل حمل. اگر در خصوص اینکه اورکلاک CPU چیست سوالی دارید با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
فهرست مطالب
قابلیت اورکلاک
اساساً اورکلاک کردن را میتوان استفاده از تنظیمات موجود بر روی مادربرد دانست تا با دستکاری نرم افزاری سی پی یو بتوانید به سرعت و فرکانس های بیشتری دسترسی داشته باشید که البته انجام تغییرات این چنینی که سبب از بین رفتن اطلاعات پیشفرض CPU میشود با افزایش تولید گرما و مصرف بیشتر برق همراه بوده است. نمیتوان اورکلاک را تنها یک قابلیت دانست بلکه در این زمینه خطراتی نیز در انتظار شما خواهد بود که در ادامه مقاله قصد داریم مزایای استفاده این کار در کنار الزامات و خطرات اورکلاک کردن را با شما در میان بگذاریم.
اورکلاک کارت گرافیک چیست؟
به زبان ساده تر اورکلاک کارت گرافیک از بین بردن تنظیمات پیش فرض و مبتدی و البته محدود کننده برای استفاده بیش از حد از کارت گرافیک بوده که با تغییر دادن آن می توانید به مزایای بیشتری دسترسی داشته باشید. ناگفته نماند که در این میان خطراتی نیز ممکن است به دلیل افزایش دمای سخت افزار به وجود بیاید که در ادامه قصد داریم به آنها اشاره داشته باشیم.
تاثیر اورکلاک در بازی
در خصوص قابلیت های اورکلاک الزامات و نکات بسیاری وجود داشته ولی قبل از این که دلتان را به این خوش کنید که با اورکلاک رم می توانید بازی های بیشتری را روی سیستم خود اجرا کنید به این نکته دقت داشته باشید که آیا سی پی یو شما از قابلیت اورکلاک پشتیبانی میکند یا خیر.
برای سیستم های جدیدتر که از پردازنده های اینتل استفاده می کنند در انتهای فرکانس سی پی یو یک علامت یا حروف انگلیسی قرار داده میشود که این مورد بازگو کننده ویژگی ها و تفاوت های سی پی یو نسبت به نسخه های بعد و قبل آن بوده است. به طور مثال سی پی یو اینتل مدل Core i7-7700 که در انتهای آن یک حرف K وجود داشته باشد از قابلیت اورکلاک پشتیبانی میکند. در این زمینه پردازنده های AMD از قوانین کمتری برخوردار بوده اند که این مورد برای اورکلاکرها کمی دشوار بوده و به همین دلیل برای استفاده از مزایای بیشتر اورکلاک اشخاص بسیاری به دنبال تغییر دادن CPU مادربرد و یا دستکاری آن میروند که ما این مورد را پیشنهاد نمیکنیم.
برای چیپ های اینتل طبق آزمایشات انجام گرفته اورکلاک قابل پیاده سازی بوده ولی این مورد را نمی توان برای نسخه های قدیمی این برند دانست زیرا در صورتی که توان مصرفی بیشتر از حد CPU به دلیل نبود ویژگی های مقاومتی با خطرات مختلفی نظیر سوختن CPU مواجه خواهید بود.
اورکلاک CPU
قبل از انجام اورکلاک کردن پیشنهاد می شود که تست های مختلفی روی CPU خود انجام دهید که آیا می تواند ارائه خدمات به شما برای مدت زمان طولانی را داشته باشد یا خیر در غیر اینصورت پیشنهاد میشود که به سمت اورکلاک کردن نروید زیرا با خطرات بسیاری مواجه خواهید شد. بررسی عملکرد سی پی یو یکی دیگر از نکاتی بوده که میتواند در این زمینه به آن اشاره داشت.
آموزش اورکلاک CPU
برای شروع به یک ابزار اندازه گیری سطح سی پی یو نظیر XTU نیاز خواهید داشت که این برنامه با ایجاد یک رندرینگ شبیه سازی شده میتواند عملکرد فعلی CPU شما را محک بزند. دقت داشته باشید که این برنامه روی سیستم های ۶۴ بیتی قابل نصب بوده است.
- برای شروع برنامه را دریافت و آن را نصب کنید.
- بعد از نصب برنامه وارد آن شوید و در سمت چپ برنامه اطلاعاتی در خصوص CPU به شما نمایش داده میشود که در این میان میتوان به امتیاز فعلی سی پی یو شما از لحاظ سخت افزاری اشاره داشت.
- در ستون سمت چپ مدل سی پی خود را پیدا کنید بر روبروی آن اطلاعاتی که درج شده است را یادداشت کنید تا بتوانید در مراحل بعدی از آن استفاده کنید.
- در صورتی که مدل CPU شما در این لیست وجود نداشت باید بدانید که پردازنده شما از قابلیت اورکلاک پشتیبانی نمیکند و باید بیخیال این مورد شوید. اما اگر سی پی d, شما در این زمینه وجود داشت با بررسی های دقیق تر از سایت سازنده پردازنده میتوانید متوجه این موضوع شوید که دمای حداکثری پردازنده تا چه مقدار بوده است و بر اساس آن به سراغ اورکلاک بروید.
برای شروع موارد زیر را به دقت انجام دهید:
- بعد از وارد شدن به برنامه فوق در سمت چپ روی منوی Stress Test کلیک کنید و در بخش تایم مدت زمان 1 ساعت را انتخاب کنید تا در این زمینه تست های مختلفی روی سی پی یو انجام گیرد.
- با پایان یافتن مدت زمان مشخص شده دمای سی پی یو برای شما به نمایش درخواهد آمد که اگر این عدد بالای 80 بود باید قید اورکلاک کردن را بزنید در غیر این صورت با تائید اطلاعات ثبت شده میتوانید سی پی یو خود را اوردکلاک کنید.
مقاله مربوط به اورکلاک CPU چیست به پایان رسید که در این میان از این روش برای اموزش اورکلاک گرافیک نیز میتوان استفاده نمود. دقت داشته باشید که این مورد بطور کلی با مبحث اورکلاک ماینر چیست؟ فرق داشته است که نباید از این روش برای اورکلاک ماینر استفاده نمود.
سخن پایانی
قابلیت اورکلاک یک ماهیت جدید در دنیای کنونی بوده که امروزه گیمرها و اشخاصی که در حوزه رندرینگ فعالیت دارند میل بیشتری به اورکلاک کردن داشته اند. شما عزیزان میتوانید نظر خود را نسبت به این موضوع و فناوری اورکلاک بیان کنید. اگر تجربه ای در این زمینه دارید که میتواند به کاربران کمک نماید آنرا از ما دریغ نکنید و در بخش نظرات باما همراه باشید.