معمولا اشخاصی که با ویندوز 10 کار میکنند بعد از مدتی با اشغالی فضای درایو C مواجه میشوند که این مورد به صورت ناخواسته بوده است و در این مقاله قصد داریم از طریق آموزش و نرم افزار افزایش حجم درایو C در ویندوز آن را مدیریت کنیم.
در واقعه افزایش یافتن فضای درایوها براساس یکسری اقدامات صورت میگیرد که به نوعی میتوان آنرا کش داخلی سیستم دانست. البته این مورد فضای چندانی را دربر نخواهد گرفت زیرا داده هایی که از طریق تاریخچه و اقدامات این چنینی به ثبت میرسند اصلی ترین علل اشغالی درایوهای ویندوز به شمار میروند که به همین دلیل قصد داریم روند افزایش حجم درایو C در کامپیوتر را به شما آموزش دهیم. بدنیست بدانید که افزایش حجم درایو c در ویندوز در لپتاپ از طریق ابزارهای ویندوز و یک نرم افزار انجام خواهد گرفت.
فهرست مطالب
نرم افزار افزایش حجم درایو C در ویندوز
رایج ترین درایو برای نصب بازی و برنامه ها در ویندوز درایو C بوده است. همین مورد سبب خواهد شد تا گاهی اوقات پارتیشن بندی آن دچار مشکل شود که اگر در اینباره اطلاعاتی ندارید باما همراه باشید که قصد داریم افزایش حجم درایو C در کامپیوتر را به شما آموزش دهیم. همچنین ناگفته نماند که افزایش حجم درایو C در ویندوز در لپتاپ روی ویندوز های مختلف نظیر 7 / 8 / 10 و حتی 11 قابل پیاده سازی بوده است که پیشنهاد میشود باما همراه باشید.
1. مدیریت فضا از طریق Disk Management
اگر برای درایو سی تاکنون پارتیشن بندی و یا بررسی انجام نداده اید باما همراه باشید که این روش گزینه خوبی برای بدست آوردن اطلاعات خوب از هارد و درایو مربوط بوده است. با استفاده از این روش میتوانید مدیریت دیسک روی ویندوز 10 و 11 را گسترش دهید. برای شروع مسیر زیر را دنبال کنید :
- کلید های ترکیبی Windows + R را فشار دهید تا بخش RUN اجرا شود.
- در صفحه باز شده عبارت diskmgmt.msc را تایپ و اینتر را بزنید. با زدن دکمه اینتر صفحه ای مانند صفحه زیر برای شما به نمایش در می آید.
- در صفحه نمایان شده روی درایو مربوط که C بوده است راست کلیک و گزینه Extend Volume را بزنید. مانند تصویر زیر :
- مراحل بعدی را دنبال کنید که برای اینکار کافیست روی Next کلیک نمایید.
- دقت داشته باشید اگر عبارت Extend Volume مانند تصویر زیر برایتان به شکل خاکستری بود فضای تخصیص یافته ای در اختیار ندارید که بتوانید برای افزایش حجم درایو سی در هنگام نصب ویندوز 7 و دیگر ویندوز ها از آن استفاده کنید.
پایان. بخش اول به همین سادگی به پایان رسید. اگر فضای تخصیص یافته برای شما فعال نبود در ادامه مسیر میتوانید دیگر روش هایی که برایتان درنظر گرفته شده است را دنبال کنید.
2. افزایش حجم درایو C در کامپیوتر با استفاده از Diskaprt
یکی دیگر از روش های موجود برای افزایش حجم درایو c در ویندوز در لپتاپ استفاده از بخش Diskpart بوده است که این مورد به نوعی فضای مجاور تخصیص نیافته در پشت پارتیشن های ویندوز را برای اعمال در درایو مدنظر بکارگیری خواهد نمود که در ادامه میتوانید روند آنرا یاد بگیرید :
- وارد بخش RUN شوید. برای اینکار کافیست کلید های ترکیبی ویندوز + R را فشار دهید.
- در صفحه باز شده کلمه diskpart را تایپ و سپس اینتر را بزنید.
- با زدن دکمه اینتر از شما درخواست تائید میشود که باید رو ی OK کلیک کنید.
- با تایید نمودن یک صفحه مانند CMD برایتان به نمایش درخواهد آمد.
- کلمه list disk را تایپ و سپس اینتر را بزنید.
- اطلاعاتی برای شما به نمایش درخواهد آمد که بخش دیسک هارد شمارا نشان میدهد که اگر دو هارد داشته باشید فضای جداگانه هرکدام نمایش داده خواهد شد. در بخش Size میتوانید ظرفیت آنها را مشاهده کنید و در بخش Free مقدار فضایی که میتوانید به درایو دلخواه از طریق پارتیشن بندی اضافه کنید. تصویر زیر میگوید که چیزی برای اضافه نموده به درایو C وجود نداشته است پس باید به سراغ مرحله بعدی بروید. آموزش فوق به نوعی یک آموزش تصویری افزایش حجم درایو c در ویندوز 7 بوده است که به تمام آنچه که باید گفته میشد اشاره شد. همچنین بدنیست بدانید این روش برای افزایش حجم درایو c در ویندوز 8 تا 11 نیز کاربرد داشته است.
3. نرم افزار افزایش حجم درایو C در ویندوز
از دو روش قبلی در خصوص افزایش حجم درایو C در کامپیوتر میتوان فهمید که هم Disk Management و هم DiskPart محدودیت یکسانی دارند. این دو روش فقط زمانی قابلیت افزایش درایو سی را خواهند داشت که فضای تخصیص نیافته ای در درایو وجود داشته باشد که اگر چنین نباشد عملا امکان انجام آنرا نخواهید داشت. علاوه براین مورد میتوانند پارتیشن بندی های NFTS را گسترش دهند. البته اگر درایو C از سیستم فایلی FAT32 باشد عملا آنها نمیتوانند کاری انجام دهند.
در چنین مواقعی پیشنهاد میشود که از نرم افزار های مدیریت پارتیشن استفاده شود. برنامه های ثالث خوبی نظیر AOMEI Partition Assistant Standard وجود دارد که علاوه بر رایگان بودنشان با انعطاف بیشتر و بهتری میتوانند به شما خدمات دهند. بطور مثال در برنامه AOMEI Partition Assistant Standard میتوانید بطور مستقیم فضای تخصیص نیافته که مدنظرتان است را روی دیسک قرار دهید. علاوه براین مورد میتوانید انتقال پارتیشن برای ایجاد فضای تخصیص نشده را در مجاورت پارتیشن دیگر توسعه دهید. برای اینکار باما همراه باشید و ضمنن در ادامه میتوانید آنرا رایگان دریافت کنید :
دانلود نرم افزار افزایش حجم درایو C در ویندوز 10 AOMEI Partition Assistant Standard
قبل از شروع این بخش دقت داشته باشید که تمام برنامه های در ارتباط با درایو C باید بسته شوند تا مشکلی برای انها پیش نیاید. این برنامه بهترین گزینه برای افزایش حجم درایو c در ویندوز 11 بوده است که فناوری های بسیار خوبی را در خود جای داده است. با استفاده از این ابزار میتوانید آسودگی خاطر جهت افزایش حجم درایو C بدون پاک شدن اطلاعات را در اختیار داشته باشید.
برای شروع مسیر زیر را دنبال کنید :
- برنامه AOMEI Partition Assistant Standard را نصب و وارد محیط آن شوید. بعد از وارد شدن روی درایو C راست کلیک و گزینه Merge Partitions را بزنید.
- در ادامه تیک فضای آزاد را بزنید و روی اوکی کلیک کنید مانند تصویر زیر :
- بالا سمت چپ برنامه روی گزینه Apply کلیک کنید تا فضای آزاد برای درایو مدنظرتان که سی بوده است درنظر گرفته شود.
- تمام. تنها با 3 روش ساده توانستید فضای رایگانی که در اختیار داشتید را برای درایو د لخواه پیاده سازی کنید.
نظرتان در مورد افزایش حجم درایو C در ویندوز در لپتاپ چیست؟ باما در بخش نظرات همراه باشید.
سخن پایانی
معرفی 2 روش و نرم افزار افزایش حجم درایو C در ویندوز به پایان رسید که در این زمینه سعی کردیم به نکاتی اشاره داشته باشیم که بتواند مشکل شما در این زمینه را پوش دهد. شما عزیزان میتوانید نکات و روش های پیشنهادی خود در خصوص افزایش حجم درایو c در کامپیوتر را برایمان ارسال کنید که اینکار سبب رشد بهتر مقاله خواهد شد. همچنین میتوانید سوالات و پیشنهادات خود راجب به اینکه افزایش حجم درایو C در ویندوز در لپتاپ چگونه است را برایمان در بخش نظرات ارسال کنید.