استفاده از درایورهای قابل حمل نظیر درایورهای یو اس بی و یا کارت های اس دی راحتی را برای شما به همراه خواهند داشت اما گاهی اوقات در اتصال آنها به کامپیوتر و یا اجرای صحیح شان با مشکل مواجه میشوید. برای یافتن دلیل بالا نیامدن هارد اکسترنال روش های خوبی وجود داشته که در این زمینه پیشنهاد میشود با پلازا همراه باشید.
برای یافتن راه حل نشناختن هارد اکسترنال باید حواستان به بخش های مختلفی باشد زیرا بروز این مشکل به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد که از اصلی ترین آنها میتوان به مشکلات پارتیشن بندی، مشکل پورت های USB و یا عدم کارکرد درست درایورهای ویندوز و… اشاره داشت. برای اینکه بتوانید مشکل اصلی هارد خود را بشناسید از طریق این مقاله که برای روش رفع مشکل نخواندن هارد اکسترنال درنظر گرفته شده است باما همراه باشید.
فهرست مطالب
دلیل بالا نیامدن هارد اکسترنال
بیایید نگاهی بیندازیم به اصلی ترین دلایل بالا نیامدن هارد و پیدا کردن راه حل نشناختن هارد اکسترنال. در این خصوص 5 روش رفع مشکل نخواندن هارد اکسترنال را برایتان آماده نموده ایم که از طریق این موارد میتوانید تمام مشکلات نرم افزاری و حتی سخت افزاری هارد و سیستم خود را مورد بررسی قرار دهید و در صورت نیاز آنها را برطرف کنید.
1. مطمئن شوید که درایور شما سالم است؛ راه حل نشناختن هارد اکسترنال
این روش یک گزینه رایج بوده که با بررسی آن میتوان متوجه علت بالا نیامدن هارد اکسترنال در لپتاپ شد. باتوجه به ساده و پیش پا افتاده بودن این گزینه بدنیست بدانید که ارزش تست برای آن وجود داشته زیرا با انجام اینکار بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
هارد های اکسترنال برای اجرای بدون مشکل نیاز به منبع تغذیه دارند که در این زمینه برق مورد نیاز خود را از طریق پورت های USB دریافت میکنند. با این حال ، برخی از درایورهای اکسترنال لپ تاپ و یا کیس ممکن است با مشکلات فیزیکی مواجه شده باشند که این مورد سبب بالا نیامدن هارد اکسترنال در ویندوز 11 نیز خواهد شد.
اگر چنین مشکلی در سیستم شما وجود داشته باشد با اجرا نشدن هارد مواجه خواهید شد که پیشنهاد میشود از پریز برق و یا پورت دیگری برای اتصال استفاده کنید. اگر بازهم مشکل پابرجا بود میتوانید کابل اتصال به هارد خود را تعویض کنید. وجود هشدار های صوتی به محض متصل نمودن هارد میتواند صحت عملکرد آنرا برای شما شفاف نماید که اگر صدایی به گوشتان نمیرسد باید فکر دیگری بیندیشید که در ادامه روش های دیگر برایتان ذکر شده است.
با فرض اینکه درایو شما سالم است اما هنوز هم با اجرای ویندوز بالا نمی آید میتوانید به سراغ ادامه مقاله بروید.
2. بخش Disk Management ویندوز را بررسی کنید؛ راه حل نشناختن هارد اکسترنال
یکی دیگر از روش های موجود برای حل مشکل نخواندن هارد اکسترنال در ویندوز 10 بررسی بخش دیسک منگمنت بوده است. برای شروع باید بررسی کنید که هنگام بارگذاری ویندوز آیا هارد دیسک شما توسط ویندوز شناسایی میشود یا خیر. برای اینکار مسیر زیر را دنبال کنید :
کلید های ترکیبی Win + R را همزمان فشار دهید تا ابزار RUN برایتان به نمایش در بیاید. سپس دستور ” diskmgmt.msc ” را در کادر مربوط سرچ کنید و اینتر را بزنید. اگر با زدن این موارد چیزی برای شما به نمایش در نیامد میتوانید از طریق بخش استارت و منوی Power User و سپس مدیریت دیسک یا همان Disk Management وارد این بخش شوید.
جهت رفع مشکل not initialized هارد اکسترنال باما در ادامه همراه باشید. همانطور که از نام این بخش پیداست این محیط برای مدیریت دیسک درنظر گرفته شده است که در آن میتوانید تمام دیسک های متصل به سیستم خود را مشاهده کنید. همچنین اطلاعات تکمیلی نظیر پارتیشن ها و فضای دیسک ها را شاهد خواهید بود. در انتهای صفحه تمام درایورهایی که از طریق یو اس بی به سیستم متصل شده اند برای شما به نمایش درخواهد آمد.
اگر هارد شما در صفحه موجود بود ، باید بدانید که مشکل نرم افزاری در سیستم وجود داشته که در ادامه (روش 5) پارتیشن بندی و ساخت درایو جدید را برای شما شرح خواهیم داد. اگر موجود نبود باید بدانید که هارد دیسک شما احتمالا سوخته است.
3. استفاده از پورت USB جایگزین و یا کمک از رایانه دیگر
نشناختن هارد اکسترنال در ویندوز 7 همیشه دلیلی بر سوخته بودن آن نیست. گاهی اوقات مشکلات سخت افزاری کوچک مانند خرابی پورت یو اس بی و یا خرابی کابل و حتی کثیف بودن پورت بدلیل وجود گرد و غبار میتواند از اتصال صحیح هارد و درایورهای قابل حمل جلوگیری نماید.
برای این روش هارد خود را بطور کامل جدا کنید و از دوستان خود بخواهید که دقایقی لپ تاپ و یا کیس خود را در اختیار شما قرار دهند. با همان کابلی که سیستم جدید به هارد متصل بوده، هارد خود را متصل کنید و منتظر بمانید تا پیغام تائید و یا صدای متصل شدن درایور جدید تقریبا همگی با آن آشنا هستیم برای شما به صدا در بیاید.
برای نصب درایور هارد اکسترنال پیشنهاد میشود که مستقیما روی مادربرد اینکار را انجام دهید زیرا با اینکار میتوانید برق مستقیم را برای درایور خود برقرار کنید. عدم استفاده از پورت های جایگزین و تو در تو یک عامل خرابی در هارد های اکسترنال بوده زیرا در بسیاری از مواقع برق مورد نیاز برای هارد تامین نمیشود و این مورد سبب خرابی دیسک و حتی سوختن آن میشود.
اگر با انجام اینکار بازهم هارد اکسترنال نمایش داده نشد چی؟ نگران نباشید زیرا اگر از مرحله دوم عبور عبور کرده باشید مطمئنن هارد شما سالم بوده فقط مشکل نرم افزاری داشته اید. با اتصال و کمک سیستم جدید میتوانید متوجه شوید که مشکل از اتصال پورت بوده و یا بخش های نرم افزاری.
با این اوصاف اگر درایور روی سیستم جدید نیز کار نکرد احتمالا هارد دیسک شما سوخته و باید فکری برای تعویض آن کنید. پیشنهاد میشود از انجام اقدامات ناگهانی مانند ضربه زدن به هارد زمانی که به سیستم متصل است خودداری کنید زیرا کوچک ترین جا به جایی میتواند سبب بروز مشکلات سخت افزاری و حتی خرابی مادربرد شود که در این شرایط باید هزینه چندین برابری برای تعمیر آن پرداخت کنید. در ادامه قصد داریم به روش عیب یابی هارد دیسک اشاره داشته باشیم.
4. عیب یابی مشکلات مربوط به درایورهای متصل به ویندوز؛ دلیل بالا نیامدن هارد اکسترنال
یکی دیگر از دلایل بالا نیامدن هارد اکسترنال ساده رد شدن از کنار مشکلات نرم افزاری بوده است. ویندوز با درنظر گرفتن یک ویژگی بنام Troubleshoot برای بخش های مختلف سعی داشته تا مشکلاتی که کاربران در حین کار با محصول مایکروسافت با آن مواجه میشوند را خودتان حل و فصل نمایند. اگر درایور شما در سیستم دیگری قابل رویت بوده و یا سیستمی در اطراف خود ندارید میتوانید از طریق دیوایس منیجر بدنبال راهی برای تست سلامت هارد دیسک باشید.
برای وارد شدن به Device Manager کلید های Win + R را فشار دهید تا پنجره RUn برای شما به نمایش در بیاید. در کادر مربوط عبارت ” devmgmt.msc ” را تایپ و اینتر را بزنید.
در سمت چپ پنجره باز شده بدنبال گزینه ای بنام Disk drives باشید و روی علامتی که به سمت چپ بوده کلیک کنید تا زیرمجموعه های Disk drives برای شما به نمایش در بیاید.
در این بخش تمام درایورهای متصل به سیستم خود را مشاهده خواهید کرد. اگر در اتصال یک هارد یا درایو مشکلی وجود داشته باشد روی نام آن یک لوگوی زرد رنگ به نشانه اخطار نمایان میشود. اگر شاهد چنین گزینه ای بودید روی آن راست کلیک و Properties را بزنید و سپس در بخش Device status میتوانید دلیل خطا را مشاهده کنید.
اگر پیام ” This device is working properly. ” وجود داشت باید بدانید که هارد دیسک شما بدون مشکل در حال فعالیت بوده است. اگرهم خطای ” This Device Cannot Start (Code 10) ” نمایش داده میشود میتوانید در ادامه روش حل آنرا باما ادامه دهید.
برای رفع مشکل نخواندن هارد اکسترنال در ویندوز و رفع ارور This Device Cannot Start (Code 10) مسیر زیر را دنبال کنید :
- وارد بخش RUN شوید. برای اینکار میتوانید از کلید های ترکیبی WIN + R استفاده کنید.
- سپس در کادر مربوط عبارت msdt.exe -id DeviceDiagnostic را تایپ و یا کپی کنید و سپس در بخش مربوط قرار دهید و اینتر را بزنید.
- در صفحه نمایش داده شده روی گزینه Next کلیک کنید.
- هنگامی به بررسی به پایان رسید میتوانید شاهد خطای درایور و یا رفع مشکل آن باشید.
یکی دیگر از روش های حل این مشکل استفاده از درایورهای قدیمی بوده است. با بروز رسانی درایورهای ویندوز میتوانید یکبار برای همیشه از شر خطاهای این چنینی خلاص شوید. همچنین بدنیست بدانید استفاده از درایورهای بسیار و بیهوده میتواند یکی دیگر از عوامل نشناختن هارد دیسک در سیستم باشد.
بر ای بروز رسانی درایورهای ویندوز میتوانید روی Device Manager راست کلیک و از دکمه Update Driver استفاده کنید. در چنین شرایطی پیشنهاد میشود که از یک تغییر دهنده ای پی استفاده کنید زیرا منابع خارجی بسیاری برای آپدیت درایورها وجود داشته که برای ای پی ایران مسدود شده اند.
آپدیت درایورها میتواند سبب راحتی ویندوز در زمینه های مختلف شود. امروزه بسیاری از گیمرها برای جلوگیری از کراش شدن بازی و یا اجرای هرچه بهتر گیم ها همیشه درایورهای خود را بروز نگه میدارند که این مورد بازگو کننده آن بوده که درایور تنها برای اجرای زیباتر ویندوز درنظر گرفته نشده است بلکه کارایی آنها بیشتر از چیزی بوده که در ذهن ما در حال عبور است. جهت بررسی روش های دیگر در خصوص روش رفع مشکل نخواندن هارد اکسترنال باما همراه باشید.
5. ساخت درایو جدید؛ دلیل بالا نیامدن هارد اکسترنال
یکی دیگر از روش های موجود جهت رفع مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال ساخت درایور جدید بوده است که اینکار را میتوانید در بخش نرم افزاری ویندوز انجام دهید. این بخش ارتباط مستقیم با راه حل شماره 2 یعنی بخش Disk Management داشته است که اگر نگاهی به توضیحات آن داشته باشید خواهید دید که به این بخش نیز اشاره شده است. در واقع Disk Management یک اماده سازی برای این بخش بوده که از طریق آن میتوانید درایور جدیدی را برای ویندوز خود بسازید.
اگر درایور جدید شما فقط فضای Unallocated را نشان میدهد باید یک پارتیشن جدید برای آن ایجاد کنید. اینکار به ویندوز و سایر بخش ها اجازه میدهد تا شناسایی هارد را ایمن شناسایی کنند و برای رفع مشکل آن مجوز های مربوط را صادر نمایند.
برای شروع میتوانید در یک فضای خالی در صفحه Unallocated راست کلیک و گزینه New Simple Volume را بزنید. با اینکار از طریق ویزارد میتوانید ادامه ساخت پارتیشن جدید را دنبال کنید.
بعد از اتمام ساخت درایو باید آنرا در This PC خود مشاهده کنید. در حین ساخت از شما درخواست میشود که یک نام یا حروف برای درایو جدید درنظر بگیرید که این مورد نباید تکراری باشد. دقت داشته باشید که اصلا از حرف C خالی برای درایو جدید استفاده نکنید زیرا اینکار ممکن است سبب تداخل با درایو اصلی ویندوز شود. از حروف هایی نظیر G یا J و یا کلمه میتوانید استفاده کنید. با اینکار شاهد حل مشکل شناسایی نشدن هارد اکسترنال در ویندوز خواهید بود.
در با انجام روش فوق مشکل شما حل شد میتوانید روشی که برای حل مشکل استفاده نموده اید را در بخش نظرات برای سایر کاربران ارسال کنید که اینکار میتواند سبب رشد و ترقی بهتر مقاله برای سایر کاربران شود.
سخن پایانی
در خصوص دلیل بالا نیامدن هارد اکسترنال 5 روش را برای شما شرح دادیم که موارد ذکر شده اصلی ترین و رایج ترین مواردی بوده که در حال حاظر میتوان به آنها اشاره داشت. اگر از روش دیگری برخوردار هستید که در میان موارد موجود در راه حل نشناختن هارد اکسترنال وجود نداشت میتوانید آنرا بطور کامل در نظرات برای ما ارسال کنید تا در بروزرسانی های آینده در مقاله قرار گیرد.
مقاله روش رفع مشکل نخواندن هارد اکسترنال توانست نیاز شمارا برطرف کند؟ در این خصوص دقت داشته باشید که موارد ذکر شده را به دقت پیش ببرید تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری شود. شما عزیزان میتوانید نظر خود را در مورد مقاله و روش های ذکر شده بیان کنید.