گوشی پوکو ایکس 4 جی تی از بسیاری جهات نسبت به ایکس 3 جی تی پیشرفت کرده و حالا یکی از گوشیهای ارزشمند بازار است. با پلازا همراه باشید تا بیشتر به مزایا و معایب گوشی موبایل پوکو ایکس ۴ جی تی (Poco X4 GT) بپردازیم.
گوشی پوکو X4 GT حتی حالا و با افزایش قیمت قابل ملاحظهای که داشته هنوز هم با توجه به قیمت و ارزش خرید یکی از بهترینهای بازار بهحساب میآید. بهخصوص برای گیمرهایی که نمیخواهند هزینه خیلی بالایی برای گوشی کنند. البته که گوشی پوکو ایکس 4 جی تی دارای نقاط ضعفی هم هست که سبب شدند قیمتش خیلی بالا نباشد. اما این نقاط ضعف احتمالا برای خیلی از کاربرانی که به سراغ این گوشی میروند، اهمیت خیلی زیادی ندارد.
فهرست مطالب
مشخصات گوشی موبایل پوکو ایکس ۴ جی تی
ویژگیها | گوشی پوکو X4 GT |
---|---|
نمایشگر | نمایشگر 6.6 اینچی IPS LCD با رفرشریت 144 هرتز و رزولوشن 1080p |
پردازنده | دیمنسیتی 8100 |
سیستم عامل | اندروید 12 با رابط کاربری MIUI 13 |
حافظه/رم | 8 گیگابایت رم | حافظه 128/256 گیگابایت |
دوربینها | 2 + 8 + 64 |
دوربین سلفی | 16 |
باتری | 5000 میلیآمپر با شارژ 67 وات |
قیمت | از 17 میلیون تومان |
بررسی گوشی پوکو ایکس 4 جی تی
پوکو در زمینه ساخت گوشیهای مقرون بهصرفه با مشخصات و عملکرد بسیار عالی، تبحر دارد. آنها با استفاده از همین فرمول موفق خود توانستند گوشیهای خیلی زیادی از رقبای خود از جمله سری A سامسونگ را از میدان رقابت خارج کنند. با معرفی گوشی Xiaomi Poco X4 GT نیز مشخص شد این برند همچنان قصد دارد از همین فرمول استفاده کند. یک گوشی بسیار خوب با ارزش خرید بالا که توانسته نظر مثبت کاربران زیادی در داخل ایران را به خود جلب کند.
طراحی گوشی پوکو X4 GT
شکل و شمایل ظاهری گوشی شباهت زیادی با دیگر اعضای خانواده پوکو دارد. شما با یک نگاه به گوشی به راحتی میتوانید بین آن و گوشیهایی مثل X4 NFC و X4 پرو تمایز قائل شوید. در حقیقت طراحی پوکو X4 جی تی بیشتر به سری اوپو رینو 7 شباهت دارد. بهخصوص طراحی ماژول دوربین.
گوشی تماما از پلاستیک ساخته شده اما پوکو از یک پوشش مات در پنل پشتی استفاده کرده و به همین خاطر در نگاه اول ممکن است فکر کنید پنل پشتی از شیشه است. در پنل جلویی پوکو به سراغ پوشش گوریلا گلس 5 رفته است که نسبت به پوشش گوریلا گلس ویکتوس استفاده شده در X3 جی تی پسرفت بهحساب میآید. همچنین برای این گوشی هیچ گواهی IP عنوان نشده در حالی که مدل قبلی با گواهی IP53 عرضه شده بود.
پنل پشتی گوشی کاملا تخت است و در اطراف نیز دارای خمیدگی به سمت بیرون است. ماژول دوربین دارای برآمدگی قابل توجی است و خود لنزها نیز به صورت جداگانه بیرون زدهاند؛ به همین خاطر اگر گوشی را بدون قاب روی سطح صاف قرار دهید به سادگی نمیتوانید از آن استفاده کنید.
قاب گوشی کاملا تخت است و از دکمههای صدا و پاور در سمت راست و درگاه USB-C و خشاب سیمکارت و همچنین بلندگو در بخش پایینی میزبانی میکند. در بخش بالایی نیز میتوانید به سنسور مادون قرمز و جک 3.5 میلیمتری صدا دسترسی داشته باشید.
پنل جلویی طراحی کاملا یکنواختی با دیگر گوشیهای رقیب دارد. یک پنل LCD با اندازه 6.6 اینچ با حاشیههای تقریبا ضخیم بهخصوص در بخش پایینی. این پنل از رفرشریت 144 هرتز پشتیبانی میکند و با وجود این که شاید استفاده از پنل LCD بهجای اولد در نگاه اول کمی ناخوشایند باشد اما باید بگوییم که از لحاظ کیفیت این پنل دارای قابلیتهایی است که حتی در پنلهای اولد نیز بهسختی پیدا میشود. از همان رفرشریت 144 هرتز گرفته تا نرخ نمونهبرداری لمسی 270 هرتز و پشتیبانی از HDR10 و دالبی ویژن و کنترل 7 مرحلهای نرخ تازهسازی.
سخت افزار گوشی پوکو X4 GT
پرازنده ی گوشی پوکو X4 GT تراشه دیمنسیتی 8100 است که در زمان عرضه گوشی یکی از جدیدترین تراشههای ساخت مدیاتک بود. این تراشه سرعت کلاک بالاتری از مدل قبلی خود یعنی دیمنستی 8000 دارد و با فرایند 5 نانومتری ساخته شده است. از طرف دیگر پردازنده گرافیکی گوشی موبایل پوکو ایکس ۴ جی تی نیز Mali-G610 MC6 است؛ همان پردازندهای که در دیمنسیتی 8000 نیز استفاده شده بود اما به گفته مدیاتک، پردازنده استفاده شده در دیمنسیتی 8100 تا 20 درصد عملکرد بهتری دارد.
به لطف این تراشه پوکو X4 GT قادر است در بنچمارکهایی مثل AnTuTu 9 و گیکبنچ 5 امتیاز به مراتب بیشتری از پوکو X3 GT ثبت کند. گوشی تقریبا از تمامی رقبای خود در این بازه قیمتی عملکرد بهتری دارد و حتی در بنچمارک چند هستهای، تراشههایی مثل اسنپدراگون 870، 888 و حتی اسنپدراگون 8 نسل 1 را نیز پشت سر میگذارد.
گوشی موبایل پوکو ایکس ۴ جی تی همچنین با فناوری خنککننده LiquidCool 2.0 ساخته شده است. به گفته شیائومی یکی از مزایای گوشی پوکو X4 GT این است که سطح خنککننده تراشه گوشی، 32 درصد بزرگتر از مدل قبلی است و با 7 لایه گرافیت همراه شده است. به لطف همین سیستم گوشی قادر است تحت بار زیاد به شکل بسیار خوبی تراشه را خنک نگه دارد، به طوری که پس از 1 ساعت استفاده 100 درصدی از توان پردازنده، تنها شاهد افت عملکرد تا 93 درصد توان اصلی هستیم.
یکی از ویژگی های گوشی پوکو ایکس 4 جی تی که نسبت به مدل قبلی بهبود پیدا کرده شارژدهی است. گوشی از همان باتری 5000 میلیآمپری استفاده میکند و با توجه به این که پنل هم همان پنل LCD است تنها تراشه دیمنستی 8100 است که توانسته با مصرف بهینه خود، شارژدهی گوشی را بهبود ببخشد. با این حال این بهبود به اندازه اندکی است و از این نظر خیلی تفاوت زیادی میان این مدل و مدل قبلی وجود ندارد.
همچنین در بخش سرعت شارژ نیز شاهد تغییری نبودیم. گوشی همچنان از شارژ 67 وات استفاده میکند و قادر است باتری را ظرف مدت 30 دقیقه تا 75 درصد شارژ کند. شارژ کامل نیز حدود 1 ساعت زمان خواهد برد.
دوربین گوشی موبایل پوکو ایکس ۴ جی تی
در بخش دوربین این گوشی از یک سنسور 64 مگاپیکسلی اصلی در کنار دوربین 8 مگاپیکسلی فوقعریض و 2 مگاپیکسلی ماکرو عرضه شده است. با دوربین اصلی گوشی قادر است در روز روشن تصاویر بسیار خوبی در اختیار شما قرار دهد. رنگها شاداب هستند و کنتراست و دامنه داینامیک نیز در سطح بسیار خوبی قرار دارند.
اما در محیطهایی که نور خیلی زیادی وجود ندارد کیفیت تصاویر کاهش پیدا میکند و بیشتر از وضوح تصاویر دچار مشکل خواهد شد. در زوم 2 برابر اما اوضاع بدتر است. وضوح، دامنه داینامیک و نویز تصاویر بیشتر از همه افت پیدا میکنند و تصاویر گوشی موبایل پوکو ایکس ۴ جی تی در مجموع کیفیت قابل قبولی ندارند.
لنز فوقعریض از طرف دیگر کیفیت قابل قبولی دارد. البته که دامنه داینامیک و وضوح عکسها بهخصوص در حاشیههای تصویر جای کار دارند اما رنگها سرزنده هستند و کنتراست خوب تصاویر نیز سبب شده عکسها جزییات قابل قبولی داشته و دلپذیر باشند.
در شب اما دوربین اصلی کیفیت قابل قبولی ندارد. عکسها بیش از حد تار هستند و نویز نیز حضور پررنگی دارد. گوشی سعی میکند تا جای ممکن نویز را حذف کند اما نتیجه آن از دست رفتن جزییات صحنه و افت کیفیت کلی است. با این وجود گوشی سایهروشنها را به خوبی نوردهی میکند و جزییات در سایهها نیز قابل قبول است. حتی میتوان گفت کنتراست، دامنه داینامیک و نوردهی نیز حتی بدون فعال کردن حالت شب بسیار خوب هستند.
در حالت شب تصاویر به اندازه قابل توجهی بهبود پیدا میکنند البته تفاوت خیلی زیاد نیست ولی در عوض سایهها وضوح بالاتری دارند و خبری از نویز هم نیست. از طرف دیگر دوربین فوق عریض همچنان میتواند عملکرد خوب خود را در شب نیز ادامه دهد. هرچند که عکس ها شاید بیش از اندازه تار باشند و دامنه داینامیک نیز محدودتر است دوربین اصلی باشد. اما در اینجا هم حالت شب میتواند تا حد زیادی برخی از مشکلات را رفع کند.
قیمت و تاریخ عرضه ی گوشی موبایل پوکو ایکس ۴ جی تی
گوشی موبایل پوکو ایکس ۴ جی تی در تابستان سال 2022 معرفی و روانه بازار شد. این از اواسط شهریور 1401 نیز در بازار ایران عرضه شد. با توجه به حافظه داخلی و رم گوشی پوکو ایکس 4 جی تی قیمت گوشی متغیر است.
در حال حاضر قیمت گوشی پوکو X4 GT شیائومی در نسخه 256 گیگابایتی حدود 17 میلیون تومان است. نسخه 128 گیگابایتی در بازار موجود نیست ولی در صورت عرضه مجدد احتمالا حداکثر 2 میلیون تومان با نسخه 256 اختلاف قیمت خواهد داشت.
سخن پایانی
گوشی پوکو ایکس 4 جی تی در بسیاری از بخشها یک گوشی کامل است. از شارژدهی عالی گرفته تا پردازنده قدرتمند در کنار نمایشگر با کیفیت و سرعت شارژ بالا. حتی عملکرد دوربین هم با توجه به قیمت قابل قبول است. به همین خاطر نیز این گوشی حتی پس از گذشت یک سال از عرضه همچنان جزو گوشیهای محبوب کاربران بهحساب میآید و ارزش خرید قابل توجهی دارد. نظر شما در مورد گوشی پوکو X4 GT چیست؟ بهنظر شما این گوشی ارزش خرید دارد؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا بهاشتراک بگذارید.