گوشی پوکو M5 یکی از ارزانترین گوشیها در سبد محصولات شیائومی است. در ادامه با معرفی گوشی موبایل شیائومی پوکو مدل ام 5 (Xiaomi Poco M5) با پلازا همراه باشید تا با مزایا و معایب این گوشی آشنا شویم.
پوکو M4 5G یکی از گوشیهای موفق شیائومی در میان گزینههای اقتصادی بازار بود و توانست با قیمت مناسبی که داشت توجه کاربران زیادی را جلب کند. تا به اینجا پوکو از سری M5 با دو گوشی پوکو M5s و M5 رونمایی کرده است. پوکو M5 گزینه اقتصادیتری نسبت به M5s بهحساب میآید و برخلاف M4 5G یک گوشی 4G است. با بررسی گوشی موبایل پوکو ام 5 همراه ما باشید تا ببینیم این گوشی میتواند به یکی از بهترین گوشیهای پوکو تبدیل شود یا خیر.
فهرست مطالب
مشخصات گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5
ویژگیها | گوشی موبایل شیائومی پوکو مدل M5 |
---|---|
نمایشگر | 6.58 اینچی IPS LCD با رفرشریت 90 هرتز و رزولوشن 1080p |
پردازنده | هلیو G99 |
سیستم عامل | اندروید 12 با رابط کاربری MIUI 13 |
حافظه/رم | 4/6 گیگابایت رم | حافظه 64/128 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه |
دوربینها | 2 + 2 + 50 |
دوربین سلفی | 5 |
باتری | 5000 میلیآمپر با شارژ 18 وات |
قیمت | از 6 میلیون تومان |
بررسی گوشی موبایل شیائومی پوکو مدل M5
اگر اتصال 5G را فاکتور بگیریم، میتوانیم بگوییم با معرفی گوشی پوکو M5 شاهد عرضه یک نسخه جدیدتر پوکو M4 5G بودیم. گوشی که مانند آن گوشی با باتری بزرگ، رابط کاربری MIUI و دوربین اصلی ارتقا یافته، در این بازه قیمتی میتواند گزینه مناسبی برای بسیاری از کاربرانی که بهدنبال گوشی اقتصادی هستند، باشد.
نمایشگر و طراحی گوشی موبایل پوکو ام 5
گوشی دارای طراحی متفاوتی نسبت به اکثر رقبایش است. پوکو از طراحی دو قسمتی استفاده کرده است. در بخش بالایی گوشی یک نوار کمی برآمده با پوشش براق وجود دارد که از یک سمت گوشی به سمت دیگر کشیده شده است و همزمان از دوربینهای سهگانه نیز میزبانی میکند. از این نظر گوشی شباهت زیادی به مدلهای قبلی خود دارد با این تفاوت که ماژول دوربین کمی سادهتر شده و لنزها بهصورت مستقل در این نوار قرار گرفتهاند.
اما سایر بخشهای پنل پشتی از پلاستیک ساخته شدهاند. اما پلاستیک این گوشی دارای پوششی شبیه چرم است و طراحی ظاهری آن نیز تا حد ممکن شبیه به چرم مصنوعی است. از آنجایی که پلاستیک استفاده شده کمی نرمتر از چرم مصنوعی است، میتوان گفت پوکو در این قسمت با موفقیت توانسته حس و حال چرم مصنوعی را به کاربران انتقال دهد.
اما مشکل اصلی گرد و غبار و اثرانگشت هستند. این بخش پلاستیکی همانطور که گفتیم مثل چرم مصنوعی دارای خطوط زیادی است و به همین خاطر گرد و غبار و چربی خیلی راحت بین این خطوط نفوذ میکنند. شاید این موضوع در رنگ مشکی خیلی مشکلساز نباشد ولی رنگهای زرد و آبی احتمالا خیلی زود کثیف خواهند شد.
قاب گوشی از طراحی مدرنی برخوردار است. پوکو قاب را کاملا تخت و با لبههای تند و تیز طراحی کرده و از یک پوشش شبیه به آلومینیوم نیز برای آن استفاده کرده است. البته قاب هم همچنان پلاستیکی است ولی شیائومی در اینجا نیز توانسته با موفقیت پلاستیک استفاده شده را زیر یک پوشش در ظاهر گرانتر، پنهان کند.
در سمت چپ گوشی اسلات کارت حافظه و سیمکارت قرار دارد و در سمت راست نیز دکمههای تنظیم صدا و دکمه پاور/حسگر اثرانگشت را داریم. خوشبختانه همچنان جک 3.5 میلیمتری در گوشی حضور دارد و در قسمت بالایی نیز شاهد سنسور مادون قرمز هستیم. همانطور که انتظار میرفت در پایین گوشی نیز درگاه شارژ USB-C و بلندگو قرار دارند.
در پنل جلویی باید گفت گوشی با توجه به قیمتی که دارد بسیار زیبا است. حاشیههای کناری و همچنین حاشیههای بالا و پایین به اندازه کافی ظریف هستند و ناچ قطرهای نیز خیلی بزرگ نیست تا حواستان را پرت کند. شیائومی حتی سنسورهای مجاورت و نور محیط را نیز در ناچ جای داده است.
برای نمایشگر گوشی از همان پنل 6.58 اینچی IPS LCD پوکو M4 5G استفاده میکند. رزولوشن این پنل 1080p است و رفرشریت آن به 90 هرتز میرسد. خبری از پشتیبانی از HDR یا دالبی ویژن هم نیست. نکته جالب توجه اینجاست که گوشی نسبت به پوکو M4 5G نسبت به تغییرات نور اطراف واکنش سریعتر و دقیقتری دارد و میتواند به روشنایی قابل قبولی در حد 448 نیت برسد؛ هرچند این مقدار روشنایی برای استفاده در زیر نور آفتاب کافی نیست.
سخت افزار گوشی پوکو M5
پرازنده ی گوشی موبایل پوکو ام 5، هلیو G99 است. یک تراشه 6 نانومتری از مدیاتک که از لحاظ عملکرد شباهت زیادی به دیمنسیتی 700 استفاده شده در پوکو M4 5G دارد. حتی پردازنده گرافیکی گوشی پوکو M5 نیز همان پردازنده Mali-G57 MC2 استفاده شده در دیمنسیتی 700 است.
در بخش حافظه داخلی و رم گوشی پوکو M5 گوشی تنوع قابل قبولی دارد. پیکربندی پایه با 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه به دست شما میرسد در حالی که میتوانید 2 پیکربندی دیگر با رم 4 و حافظه 128 و رم 6 و حافظه 128 گیگابایت نیز خریداری کنید. البته که گوشی از کارت حافظه نیز پشتیبانی میکند.
گوشی با این مشخصات در مقایسه با اکثر رقبای خود از جمله گوشیهای با اسنپدراگون 680 عملکرد بسیار خوبی دارد. عملکرد هلیو G99 همانطور که گفتیم مثل دیمنسیتی 700 است و فقط کمی ضعیفتر از اسنپدراگون 695 است. خوشبختانه از این نظر شاهد افت عملکرد در قدرت پردازشی گوشی نسبت به مدل قبلی نبودیم و میتوان یکی از مهمترین مزایای گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5 نیز، عملکرد بسیار خوب با توجه به قیمت است.
در بخش باتری شاهد همان باتری 5000 میلیآمپری پوکو M4 5G هستیم. از آنجایی که هردو گوشی با یک باتری و یک پنل عرضه شدند و حتی تراشههای تقریبا یکسانی هم دارند، شارژدهی هردو مثل یکدیگر است. این گوشی نیز با یک بار شارژ حداقل تا یک روز کامل بهراحتی دوام میآورد و اگر استفاده سبکی داشته باشید تا 2 روز هم میتوانید از آن استفاده کنید.
سرعت شارژ اما با توجه به استانداردهایی که خود پوکو و شیائومی تعریف کردهاند، کند است. اما نباید فراموش کنیم که با یک گوشی اقتصادی پایینرده طرف هستیم و به همین خاطر نمیتوانیم این مورد را بهعنوان یکی از معایب گوشی موبایل پوکو ام 5 درنظر بگیریم. حداقل پوکو شارژر 18 واتی را داخل جعبه در اختیارتان قرار میدهد. گوشی با این شارژر میتواند ظرف نیم ساعت از 0 به 24 درصد برسد؛ شارژ کامل نیز 2 ساعت و 20 دقیقه طول خواهد کشید.
دوربین گوشی پوکو M5
در پوکو M5 دیگر خبری از سنسور 13 مگاپیکسلی نیست و پوکو به سراغ یک سنسور جدید 50 مگاپیکسلی رفته است. این سنسور از قابلیت ترکیب 4 پیکسل در 1 پیکسل پشتیبانی میکند و تصاویر را با رزولوشن 12.5 مگاپیکسل در اختیارتان قرار میدهد. برخلاف پوکو M4 5G گوشی دارای یک دوربین ماکرو است و یک سنسور عمقسنج 2 مگاپیکسلی نیز دارد.
گوشی با دوربین جدید خود در نور روز تصاویر قابل قبولی با توجه به قیمتی که دارد میگیرد. وضوح اکثر تصاویر خوب است و فقط برخی جزییات بسیار ریز از دست میروند و به همین خاطر در برخی قسمتها ممکن است سوژهها کمی تار شوند. اما رنگها شاداب هستند و مانند اکثر محصولات شیائومی، کنتراست نیز بالا است. همچنین نویز به خوبی مدیریت شده ولی رنگها کمی گرمتر از حالت طبیعی هستند.
در نور شب همانطور که انتظار میرفت، دوربین به مشکل برمیخورد چرا که دامنه داینامیک محدودی دارد. نویز نیز تقریبا در تمامی قسمتهای تصاویر گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5 خودنمایی میکند و رنگها نیز کمی شادابی خود را از دست میدهند. اما از طرف دیگر وضوح تصاویر در سطح بسیار خوبی است و جزییات محیط را نیز به خوبی ثبت میکند.
با فعال کردن حالت شب، دامنه داینامیک بهبود پیدا میکند و از حجم نویز نیز کاسته میشود ولی از طرف دیگر شما جزییات و کنتراست تصاویر را قربانی میکنید.
دوربین ماکرو گوشی از فوکوس خودکار پشتیبانی نمیکند و به همین خاطر نگه داشتن سوژه در فوکوس با آن کار مشکلی است. ممکن است نیاز باشد چندین بار از سوژه در فواصل مختلف عکاسی کنید تا عکس قابل قبولی بگیرید. مشکل اصلی این دوربین کنتراست پایین، جزییات محدود و رنگهای بیروح آن هستند. البته که نباید انتظار زیادی هم از یک دوربین 2 مگاپیکسلی داشته باشید.
قیمت و تاریخ عرضه ی گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5
گوشی در پاییز سال 2022 توسط پوکو معرفی و با فاصله یک هفته از زمان معرفی نیز وارد بازارهای جهانی شد. از اواسط مهر سال 1401 نیز این گوشی در بازار ایران عرضه شد. قیمت گوشی پوکو M5 در روزهای اول در نسخه با 4 گیگابایت رم و حافظه 128 گیگابایت حدود 5 میلیون تومان بود اما این نسخه در حال حاضر حدود 6 میلیون تومان است. بهترین پیکربندی با 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه نیز حدود 6 میلیون و 500 هزار تومان خرید و فروش میشود.
سخن پایانی
گوشی پوکو M5 از بسیاری جهات شبیه به پوکو M4 5G است و تجربه تقریبا مشابهی در اختیارتان قرار میدهد. گوشی دارای یک پنل LCD با کیفیت و 90 هرتز است که تجربه روانی از کار با اپلیکیشنها در اختیارتان قرار میدهد و تراشه آن نیز قدرت کافی برای استفاده روزمره و حتی گیمینگ را دارد. شارژدهی یکی دیگر از ویژگی های گوشی پوکو M5 است و از طرف دیگر طراحی آن نیز با تمامی رقبایش متفاوت است و حس یک گوشی گرانتر را بهشما میدهد. نظر شما در مورد این گوشی چیست؟ آیا خرید آن را توصیه میکنید؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا بهاشتراک بگذارید.