صنعت مد و فشن با سینما گره خورده و این دو از هم جدا نیستند. از طراحی لباس و استایل گرفته تا مدل موها همه مربوط به حوزه فشن و مد بوده که بدون آن ها سینما قطعا جذابیت فعلی را نمی توانست داشته باشد. ما در این مطلب سعی کردیم تا بهترین فیلم های فشن را معرفی کنیم. بیشتر فیلم های Fashion که تولید میشوند، فیلمهایی هستند که به زندگینامه افراد مشهور این عرصه و یا به سیر تحول یک برند میپردازند. در ادامه به معرفی ۱۵ تا از بهترین و جذاب ترین فیلم های سینمایی در مورد مد و فشن خواهیم پرداخت.
فهرست عناوین مطلب:
15 فیلم سینمایی با موضوع مد و فشن
در ادامه با معرفی 15 فیلم برتر درباره صنعت مد و فشن آشنا می شویم که می تواند دیدگاه شما را در این زمینه تغییر دهد.
فیلم مضحک روی (Funny Face 1957)
اولین فیلم از فیلم های مربوط به مد و فشن مضحک روی است که یک فیلم کمدی-موزیکال از استنلی دانن است. این فیلم در سالهای اوج محبوبیت و زیبایی آدری هپبورن ستاره زیباروی هالیوود، ساختهشده است. فیلم درباره دختری اهل پیشرفت و روشنفکر است که مخالف سرسخت صنعت مد و مصرفگرایی ناشی از آن است؛ اما در سفری که به پاریس دارد، طی یک داستان جذاب عکس او بهعنوان مدل روی جلد اصلی یک مجله مشهور مد چاپ میشود. این فیلم کاندید و برنده جوایز بسیاری از جشنوارههای سینمایی شد که این اتفاق برای یک فیلم موزیکال خصوصاً در دهه ۵۰ میلادی یک موفقیت بزرگ محسوب میشود.
فیلم شیطان پرادا می پوشد (The Devil Wears Prada 2006)
“شیطان پرادا میپوشد” از بهترین فیلم های درباره مد و فشن است. این فیلم به کارگردانی دیوید فرانکل آمریکایی، بر اساس رمانی با همین نام نوشته لورن ویزبرگر، ساخته شده است. داستان این فیلم، زندگی آنا وینتور سردبیر مجله مشهور وُگ (Vogue) است. بازی مریل استریپ در این فیلم تحسین همگان را برانگیخت؛ تا جایی که او را مستحق جایزه اسکار دانستند. این فیلم دارای شخصیتپردازیها، بازیها و طراحی صحنه فوقالعاده بود. “شیطان پرادا میپوشد” تاثیر بسیار زیادی روی فرهنگ عامه داشت و دیالوگهای این فیلم در بین عامه مردم نیز طرفداران زیادی پیدا کرد.
فیلم کوکو قبل از شانل (Coco before Chanel 2009)
“کوکو قبل از شانل” عنوان فیلمی است که به روایت زندگی و سیر تکامل یکی از تاثیرگذارترین افراد صنعت مد یعنی کوکو شانل میپردازد. کوکو شانل، طراح مد مشهور فرانسوی یکی از پیشتازان طراحی مد تاریخ است که با بنیانگذاری برند شانل(Chanel) نام خود را برای همیشه در تاریخ تثبیت کرده است. کوکو شانل با رویکرد به فلسفه مدرن، تأثیر از مدلهای لباس مردانه و پیروی از طراحیهایی ساده توانست نسلی جدید از لباسهای ساده و گرانقیمت را تولید کند. فیلم مد و فشن “کوکو قبل از شانل” در سال ۲۰۰۹ به کارگردانی آن فونتن روی پرده رفت و اکران این فیلم باعث بالا رفتن ارزش سهام این برند در بازار جهانی شد. طراحی صحنه و لباس این فیلم درباره مد و فشن یکی از نقاط قوت آن است.
فیلم کوکو شانل و ایگور استراوینسکی (Coco Chanel & Igor Stravinsky 2009)
فیلمی دیگر که در این حوزه بسیار مورد توجه قرار گرفته فیلم با موضوع مد و فشن کوکو شانل و ایگور استراوینسکی است که در سال ۲۰۰۹ حول محور زندگی خصوصی کوکو شانل ساخته شد. این فیلم که در اختتامیه جشنواره جهانی فیلم کن به نمایش درآمد به روایت رابطه عاشقانه کوکو شانل و ایگور استراوینسکی آهنگساز مشهور روس میپردازد. داستان عشق این دو و فراز و نشیبهای زندگی آنان یکی از داستانهای جذاب جهان سلبریتیها بوده و این مسئله باعث شد تا یان کونن کارگردان هلندی به سراغ این داستان برود و به روایت آن بپردازد. مدس میکلسن و آنا موگلالیس بازیگران اصلی این فیلم هستند که بازی آنها در این فیلم بسیار مورد توجه منتقدان قرار گرفته است.
فیلم ایو سن لوران (Yves Saint Laurent 2014)
فیلم فشن دیزاین ایو سن لوران فیلم بعدی در لیست فیلم های سینمایی در مورد مد و فشن است که در سال ۲۰۱۴ جلیل لسپرت بازیگر و کارگردان فرانسوی دررابطه با زندگی ایو سن لوران (۲۰۰۸-۱۹۳۶) طراح مد سرشناس فرانسوی ساخت. ایو سن لوران، پایهگذار برند YSL(Yves Saint Laurent)، یکی از برجستهترین طراحان مد و فشن تاریخ است که بیشتر بهدلیل ابداعاتش درزمینهٔ لباس زنانه شناخته میشود. از ابداعات و تابوشکنیهای لوران میتوان به طراحی شلوار زنانه متنوع و کت تاکسیدو زنانه برای مناسبتها و مکانهای مختلف اشاره کرد که در پوشش زنان تحولی بزرگ بهحساب میآمد. این فیلم مد و فشن با ساختاری خوب دارای بازیهای خوب و تحسینشدهای است که به همین سبب جوایز بازیگری زیادی برای بازیگران این فیلم به ارمغان آورده است. این فیلم بهخوبی مراحل رشد و چالشهای این طراح بزرگ را به تصویر میکشد.
فیلم سینمایی سن لوران (Saint Laurent 2014)
در سال ۲۰۱۴ فیلم سینمایی با موضوع مد و فشن دیگری از زندگی ایو سن لوران ساخته شد که به بررسی ابعاد مختلف زندگی طراح مد مشهور فرانسوی پرداخته است. این فیلم با کارگردانی برتراند بونلو، بیشتر به زندگی شخصی لوران میپردازد. فیلم بونلو در فضاسازی دهه ۷۰ میلادی بسیار موفق بوده و یکی از بهترین طراحیهای صحنه در میان فیلمهای آن سالها داشته است.
فیلم شیطان نئونی (The Neon Demon 2016)
شیطان نئونی نام فیلمی از نیکولاس ویندینگ رفن کارگردان دانمارکی است که جزء بهترین فیلم های فشن است. این فیلم محتوایی مهیج و روانشناختی در تم وحشت دارد و داستان دختری نوجوان را روایت میکند که به سودای شهرت و تبدیلشدن به مدلی حرفهای دارد اما شرایط به شکل دیگر پیش میرود که باعث کشمکشهای بسیاری میشود. بازی ال فانینگ در نقش اصلی این فیلم یکی از نقاط قوت این فیلم است. شیطان نئونی ابتدا در جشنواره فیلم کن به اکران درآمد و پس از آن اکرانی جهانی شد.
فیلم رشته خیال در مورد مد و فشن (Phantom Thread 2017)
یکی از شاخصترین فیلم های فشن و مد، فیلم رشته خیال به کارگردانی پل توماس اندرسن است. اندرسن که یکی از کارگردانان معروف هالیوود است برای این فیلم از نابغه جهان بازیگری یعنی دانیل دی-لوئیس برای نقش اصلی بهره برد. داستان فیلم درباره صنعت مد در دهه ۵۰ میلادی است. در این فیلم یک طراح مد دقیق، دارای قوانین خاص و بعضاً وسواسی معرفی میشود که در کار خود بسیار موفق است؛ اما ورود یک زن به زندگی او، زندگی او را متحول میکند و مرد موفق داستان دلبسته او میشود. دلبسته زنی که با قوانین و دنیای او بسیار غریبه است ولی این تمام ماجرا نیست و او کشمکشهای بسیاری را تجربه میکند. این فیلم مد و فشن برنده جایزه اسکار بهترین طراحی لباس شد و در چندین بخش، از جمله بخش بهترین بازیگر نامزد این جایزه شد.
فیلم مامور خرید درباره مد و فشن (Personal Shopper 2016)
مامور خرید شخصی نام یکی دیگر از بهترین فیلم های مد و فشن است. این فیلم درباره مد و فشن از اولیویه آسایاس است که در سال ۲۰۱۶ برنده جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره جهانی فیلم کن شد. مامور شخصی داستان مامور خرید شخصی، یک فرد ثروتمند در پاریس را روایت میکند که پس از مرگ برادر دوقلویش دچار اختلالات و بعضاً روابطی با ارواح میشود. این مأمور شخصی که در دنیای شلوغ مد پاریس درصدد پیشرفت است، تصویری واقعگرایانه از این دنیا برای ما روایت میکند.
فیلم شماره سپتامبر درباره فشن (The September Issue 2009)
این فیلم سینمایی مدلینگ خارجی در مورد مد و فشن با نام تجاری The September Issue محصول کشور ایالات متحده آمریکا است. فیلم شماره سپتامبر به کارگردانی آر.جی کاتلر و بازیگرانی چون پاتریک دمارشلیر، هامیش بولز، آنا وینتور، آندره لئون تالی در ژانر مستند در سال 2009 ساخته شد. آنا وینتور (Anna Wintour) در نوامبر 1949 در لندن به دنیا آمد و در حال حاضر در در نیویورک زندگی میکند. او تحصیلات خود را در دانشگاهی در شمال لندن به پایان رساند او از سال 1975 هم اکنون سردبیر مجله و مدنویس است و به سنگدلی مشهور است.
فیلم ولنتینو: آخرین امپراتور (2008 Valentino: The Last Emperor )
یک فیلم سینمایی فشن در ژانر مستند دربارهٔ زندگی والنتینو طراح مد ایتالیایی و مؤسس برند و کمپانی والنتینو اسپیای است که بدون شک استحقاق حضور در لیست بهترین فیلم های مد و فشن را داراست.
فیلم زولندر (Zoolander 2006)
اگر به فیلم های مربوط به مد و فشن علاقه دارید و در عین حال هم عاشق فیلم های کمدی هستید، این فیلم مخصوص شماست. فیلم زو لندر به کارگردانی بن استیلر یک فیلم کمدی در ارتباط با یک مدل کودن و خودشیفته موفق دنیای مد است که به فساد کشیده میشود و اقدام به طراحی نقشه ترور نخست وزیر مالزی می کند. این فیلم در سال 2006 منتشر شد و عملکردی موفق در باکس آفیس داشت. بازیگران این فیلم بن استیلر ، اون ویلسون و فارل ویلیمز هستند. قسمت دوم این فیلم کمدی نیز در سال 2016 منتشر شد.
فیلم چشم باید سفر کند (Diana Vreeland: The Eye Has to Travel 2011)
نام فیلمی است مستند درباره زندگی طراح مد و فشن “دیانا وریلند”. دایانا وریلند (Diana Vreeland) روزنامهنگار ستوننویس و سردبیر مجله اهل فرانسه بود. او برای مجلاتی چون هارپرز بازار و وگ نوشت و سردبیر وگ هم بود. وریلند همچنین مشاور مد در موزه متروپولیتن نیویورک بود و در سال ۱۹۶۴ نامش در تالار افتخارات فهرست بینالمللی خوشلباسترینها ثبت شد. وی همچنین برندهٔ جوایزی همچون لژیون دونور شدهاست.
فیلم آیریس درباره مُد (Iris 2001)
آیریس یک فیلم در زمینه مد و فشن 92 دقیقه ای به کارگردانی ریچارد ایر با بازی کیت وینسلت و جودی دنچ است. «آیریس مرداک» (کیت وینسلت) و هم دانشکدهایاش «جان بیلی» (هیو بونهویل) عاشق هم میشوند. سالها میگذرد و «جان» همچنان شیفتهٔ آیریس است که اکنون نویسندهٔ مشهوری شده است. حتی وقتی که آیریس به فراموشی و زوال عقل مبتلا میشود، «جان» مراقبت از او را رها نمیکند.
فیلم دیور و من (Dior and I 2014)
یک فیلم در ژانر مستند و در زمینه فشن محصول فرانسه است که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد. این فیلم در تاریخ ۱۷ آوریل ۲۰۱۴ در جشنواره فیلم ترایبکا به نمایش درآمد و در ۱۰ آوریل ۲۰۱۵ در ایالات متحده آمریکا بهصورت گسترده اکران شد.
سوالات متداول
بهترین فیلم ها درباره طراحی لباس کدامند؟
بهترین فیلم های طراحی لباس می توان به کوکو قبل از شانل و ایو سن لوران اشاره کرد.
جمعبندی
فیلم های با موضوع مد و فشن بین عاشقان دنیای مد بسیار پرطرفدار هستند. ما در این مطلب سعی کردیم به معرفی 15 مورد از بهترین فیلم های مرتبط با مد و فشن بپردازیم. جهت آشنایی بیشتر با حوزه مد و فشن و پی بردن به جزئیات دنیای مد میتوانید همین حالا به سایت فارسیرو یکی از بهترین سایت های حوزه سبک زندگی و لایف استایل مراجعه کنید.
نظر شما درباره این فیلم ها چیست؟ آیا فیلم جذاب دیگری در حوزه و صنعت مد و فشن می شناسید که بتواند در لیست بهترین فیلم های مد و فشن قرار داده شود؟