از عضوهای ثابت دورهمی ها و تفریحات خانواده های ایرانی در آخر هفته ها و یا تعطیلات، باربیکیو و یا کباب پز می باشد. باربیکيو ها دارای انواع مختلفی هستند که افراد می توانند متناسب با ویژگی هایی که از یک باربیکيو انتظار دارند و همینطور هزینه ای که برای اینکار در نظر گرفته اند، از میان آن ها انتخاب نمایند. به کمک انواع باربیکيو شما قادر خواهید بود تا کباب های خوشمزه و لذیذ را به راحتی آماده کنید. در صورتی که مایل به دریافت جزئیات بیشتری از باربیکيو می باشید تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.
باربیکیو چیست؟
باربیکيو به عنوان وسیله ای برای کباب کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد؛ طی این روش می توان مواد غذایی شامل انواع گوشت و یا انواع سبزیجات را بر روی میله های داغ در یک فضای باز همانند باغ، ویلا، بالکن و … آماده نمود.
جالب است بدانید به هر روشی که طی آن مواد غذایی به خصوص گوشت، با حرارت پایین و به صورت تدریجی پخته شود، باربیکيو گفته می شود. بنابراین باربیکيو بیشتر به نوع کباب کردن اشاره دارد اما به عنوان اسم یک وسیله در ایران جا افتاده است.
فهرست عناوین مطلب:
انواع باربیکیو
باربیکيو در حالت کلی و جدا از طرح، اندازه و دیگر ویژگی های کباب پزها، به دو دسته کلی گازی و ذغالی دسته بندی می شوند.
باربیکیو گازی
باربیکيو های گازی برای کار کردن نیاز به سوخت گاز طبیعی دارند. در این کباب پزها، گوشت و دیگر مواد غذایی به طور غیر مستقیم با شعله گاز کباب می شود. در واقع اجزای باربیکيو گرم می شود و گرما را به مواد غذایی منتقل می کند.
باربیکیو های گازی در ابعاد مختلفی شامل باربیکيو های کوچک برای استفاده در منازل، باربیکيوهای متوسط برای استفاده در دورهمی های خانوادگی و باربیکيو های بزرگ و صنعتی برای استفاده در رستوارن ها طراحی و تولید می شوند.
از ویژگی این نوع از باربیکيوها این است که می توان با استفاده از دستگیره هایی که بر روی این وسیله تعبیه شده است، میزان دمای مورد نیاز برای کباب کردن گوشت را کنترل نمود. در هنگام نصب باربیکیو های گازی باید از کیفیت اتصالات اطمینان حاصل نمایید تا در شرایطی ایمن اقدام به آشپزی کنید.
باربیکيو ذغالی
همانطور که از نام باربیکيو ذغالی پیداست، سوخت مورد نیاز برای استفاده از این نوع کباب پز، تکه های ذغال و یا چوب است. طی این روش باید ذغال را در سینی باربیکيو قرار دهید و تا روشن شدن آن ها و رسیدن به دمای مورد نظر صبر کنید؛ اما بدیهی است که مواد غذایی تهیه شده با باربیکیوهای ذغالی طعم بی نظیری خواهند داشت.
این نوع از باربیکيوها نیز در اندازه و طرح های متفاوتی تولید می شوند که بهتر است برای کارایی بهتر نوعی را خریداری کنید که دارای سرپوش بوده و سیستم تهویه مناسبی داشته باشد.
البته علاوه بر باربیکيو های گازی و ذغالی، کباب پزها در انواع مختلف دیگری شامل کباب پز برقی که با استفاده از برق و حرارت مستقیم المنت گرم می شود و همینطور کباب پزهای مادون قرمز که عملکردی بر اساس تابش حرارتی دارند نیز موجود هستند که هر فردی می تواند متناسب با نیاز خود از میان آن ها انتخاب کرده و خریداری نماید.
تفاوت باربیکيو گازی و ذغالی
هر دو نوع باربیکيو گازی و باربیکيو ذغالی دارای کاربرد یکسانی هستند و از آن ها برای طبخ غذا و درست کردن کباب استفاده می شود. اما میان این دو وسیله تفاوت هایی وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
- باربیکيو های گازی به دلیل داشتن ساختار پیچیده تر با قیمت های بیشتری نسبت به باربیکیو های ذغالی به فروش می رسند.
- باربیکيو های ذغالی از نظر وزنی نسبت به باربیکيو های گازی سبک تر هستند و دلیل این موضوع این است که باربیکیوهای ذغالی دارای قطعات کم تری هستند.
- غالبا باید باربیکيو های گازی را در محلی نزدیک به گاز شهری و یا سیلندر گاز مستقر کرده و از آن استفاده نمود؛ اما باربیکيو های ذغالی را می توان به آسانی جا به جا کرد و در همه جا از آن ها استفاده نمود. در واقع برای استفاده از باربیکيو های گازی دسترسی داشتن به منبع گاز حائز اهمیت است.
- طعم غذای پخته شده توسط باربیکيو های گازی و ذغالی با یکدیگر متفاوت می باشد، به طوری که اغلب افراد طعم کباب دودی آماده شده بر روی باربیکیوهای ذغالی را مطبوع تر می دانند.
- از آنجایی که باربیکيو های گازی با گاز کار می کنند، سریع تر گرم می شوند؛ اما برای گرم شدن ذغال در باربیکیوهای ذغالی به زحمت بیشتری نیاز است.
اهمیت نگهداری و نظافت باربیکیو
اگر مایل هستید یک باربیکيو ثابت را برای خود خریداری کنید، باید به نحوه نگهداری از آن که در افزایش عمر مفید باربیکیو تاثیر گذار است، توجه داشته باشید.
نظافت منظم باربیکيو می تواند از هزینه های تعمیرات آن کم کند. سعی کنید پس از هر بار استفاده، باربیکيو گازی و یا ذغالی خود را نظافت کنید. بهتر است برای اینکار از آب استفاده نکنید، چراکه منجر به زنگ زدگی باربیکيو می شود، هر چند استفاده از رنگ های کوره ای الکترواستاتیک در باربیکيوها موضوع زنگ زدگی باربیکوها را تا حد زیادی کاهش داده است اما به هر حال آب می تواند منجر به جدا شدن تکه های رنگ از سطح باربیکيو شود.
از سویی دیگر در صورتی که بدون نظافت باربیکيو اقدام به استفاده از آن نمایید، ممکن است مواد غذایی به سطح میله های آن چسبیده باشد که در هنگام روشن شدن بسوزد و دود ایجاد کند که به نوبه خود می تواند تاثیر منفی را در طعم کبابی که تهیه می کنید، داشته باشد.
توجه به ابعاد باربیکيو در هنگام خرید
از مهم ترین نکات در زمان خرید باربیکيو، ابعاد و اندازه آن است. بسیاری از افراد در هنگام خرید باربیکیو بر این باور هستند که یک باربیکيو بزرگ از هر لحاظی بهتر از یک باربیکيو کوچک است.
در حالی که شما ضمن اینکه باید برای خرید یک باربیکيو بزرگ هزینه بیشتری را پرداخت کنید، فضای زیادی را نیز اشغال خواهد کرد و همینطور مصرف انرژی بالایی نیز دارد. بسیار اهمیت دارد که شما یک باربیکيو متناسب با نیاز خود خریداری کنید تا بتوانید همیشه از آن استفاده کنید تا کم کم تبدیل به یک کالای بی مصرف در خانه شما نشود.
لازم است اشاره کنیم که اگر قصد خرید یک باربیکيو ذغالی را دارید، بهتر است آن را در ابعادی بزرگ تر از باربیکيو گازی تهیه کنید؛ دلیل این موضوع این است که در کباب پز های گازی، غذا سریع آماده می شود و شما می توانید در یک مدت زمان کوتاه برای تعداد زیادی از افراد، کباب تهیه کنید؛ در حالی که برای طبخ غذا با کباب پز های ذغالی به زمان زیادی نیاز است و بهتر است برای خرید آن به گزینه های بزرگ تر هم فکر کنید.
طعم بهتر کباب با کدام باربیکیو امکان پذیر است؟
اغلب افراد با تمایل به تجربه طعم بهتری از کباب، تصمیم به خرید یک باربیکیو می گیرند. فراموش نکنید طعم کباب آماده شده بر روی باربیکيو گازی با باربیکيو ذغالی بسیار متفاوت می باشد که انتخاب آن ها وابسته به سلیقه افراد است.
اما به طور کلی کبابی که بر روی باربیکيو ذغالی تهیه می شود، طعم و عطر دود ذغال را به خود می گیرند و این موضوع برای اغلب ذائقه ها مطبوع می باشد. بنابراین انتخاب نوع باربیکيو وابسته به ذائقه و خواست شما خواهد بود. فراموش نکنید که تهیه کباب بر روی باربیکيو های ذغالی به زمان بیشتری نیز نیاز دارد.
اجزای باربیکیو
تمامی باربیکیوها از اجزای اصلی تشکیل شده اند که هر کدام از اجزا دارای کاربردهای خاصی هستند و برای طبخ غذا و کباب لازم و ضروری می باشد که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
- • پایه های باربیکيو: این پایه ها برای نگه داشتن باربیکيو در ارتفاع 80 تا 90 سانتی متری کاربرد دارند.
- • منقل یا سینی باربیکيو: در باربیکیو ذغالی، منقل کباب پز جایی برای ریختن ذغال است. معمولا کف و دیواره های این سینی دارای سوراخ های ریزی است تا اکسیژن رسانی به آتش به درستی انجام شود و آتش خوب روشن گردد. در برخی مدل ها اطراف سینی لوله کشی انجام شده و از یک فن دمنده برای روشن نگه داشتن آتش استفاده می شود.
- • سینی زیر منقل باربیکيو : این سینی به صورت کشویی در زیر منتقل است تا مانع ریختن روغن کباب بر روی زمین و یا محلی که باربیکيو در آن قرار گرفته است، شود.
- • میز کار باربیکیو : برای قرار دادن اجسام و یا انجام دادن کارهایی همچون خرد کردن کباب، معمولا میزی کوچک برای آن طراحی شده است که در اغلب مدل ها وجود ندارد و ضروری نیست.
قیمت باربیکیو
همانطور که مطالعه کردید، باربیکيو ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از مواد اولیه متفاوتی ساخته شده اند و سوخت مصرفی آن ها با یکدیگر فرق دارد. بنابراین نمی توان قیمت واحدی را برای باربیکيو اعلام کرد.
در قیمت باربیکو عوامل مختلفی شامل ابعاد و نوع باربیکيو، متریال به کار رفته در ساخت آن، برند تولید کننده و … تاثیر گذار می باشد. سعی کنید در هنگام خرید باربیکيو کیفیت را بر قیمت الویت قرار دهید تا بتوانید یک وسیله کاربردی را بدون نیاز به تعیمر، سال های طولانی استفاده نمایید.
منبع: https://subia.ir/