گوشی سامسونگ گلکسی زد فولد ۴ نسل قبلی گوشیهای تاشو سامسونگ است. گوشی که در سال 2022 عرضه شد و هنوز هم حضور پررنگی در بازار دارد. با ما همراه باشید تا به بررسی گوشی موبایل سامسونگ گلکسی زد فولد 4 (Z Fold 4) بپردازیم و با مزایا و معایب آن آشنا شویم.
در حال حاضر جدیدترین و قدرتمندترین عضو از خانواده گوشیهای تاشو سامسونگ، گلکسی زد فولد 5 است. گوشی که نسبت به نسبت به نسل قبلی با تغییرات اندک اما مهمی روانه بازار شده است. با این وجود نسل قبلی این گوشی یعنی گوشی سامسونگ گلکسی زد فولد ۴ بهاندازه قابل توجهی شبیه به نسل جدید است و شاید با توجه به قیمت پایینتر، ارزش خرید بالاتری داشته باشد. در ادامه این مطلب پلازا قصد داریم بهصورت کوتاه به نقد گوشی زد فولد ۴ بپردازیم.
فهرست مطالب
مشخصات گوشی Z Fold 4
گوشی سامسونگ گلکسی زد فولد ۴ | |
---|---|
نمایشگر | نمایشگر اصلی 7.6 اینچی داینامیک امولد 2X با رفرشریت 120 هرتز نمایشگر کاور 6.2 اینچی داینامیک امولد 2X با رفرشریت 120 هرتز |
پردازنده | اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 |
رم | 12 گیگابایت |
حافظه | 256/512 گیگابایت | 1 ترابایت |
باتری | 5000 میلیآمپر با شارژ 25 وات |
دوربینها | 12 + 10 + 50 مگاپیکسل با زوم اپتیکال 3 برابر |
سیستم عامل | اندروید 12L با رابط کاربری One UI 4.1.1 |
قیمت | از 60 میلیون تومان |
بررسی گوشی سامسونگ گلکسی زد فولد ۴
یکی از مهمترین تغییراتی که این گوشی نسبت به نسل قبل داشته در بخش دوربین است. گوشی در بخش دوربین از همان دوربین مدلهای استاندارد و پلاس سری گلکسی S22 استفاده میکند و لولای آن نیز با تغییراتی همراه شده است؛ البته این لولا با لولا جدید گلکسی زد فولد 5 که اجازه بسته شدن دو بخش نمایشگر بدون ایجاد یک فضای خالی بینشان را میدهد نیست. با این حال به گفته سامسونگ طراحی آن سادهتر شده و در عین حال مقاومت بیشتری هم دارد.
طراحی گوشی سامسونگ Z Fold 4
سامسونگ سالها است دست به تغییرات اساسی در گوشیهای تاشو خود نزده است. البته اگر بزرگتر شدن نمایشگر کاور در گلکسی زد فلیپ 5 را نادیده بگیریم. گلکسی زد فولد 4 از همان طراحی زد فولد 5 و البته زد فولد 3 بهره میبرد. با این وجود نسبت به گلکسی زد فولد 3 چند تغییر داشته است.
در این نسل سامسونگ طول گوشی را به اندازه 3 میلیمتر کاهش داده است تا گوشی در حالت بسته بیشتر شبیه به گوشیهای معمولی باشد. علاوه بر این به لطف لولای جدیدی که در این گوشی استفاده شده، وزن آن 8 گرم سبکتر از نسل قبلی است.
نمایشگر اصلی گوشی همچنان اندازه 7.6 اینچی خود را حفظ کرده است ولی با توجه به کاهش ابعاد گوشی، نسبت تصویر آن متفاوت و بیشتر شبیه به یک مربع بزرگ است. از طرف دیگر گوشی از قلم S پشتیبانی میکند اما این قلم یک قلم مخصوص و جداگانه از قلم گلکسی S23 اولترا به نام S Pen Fold Edition است.
در نمایشگر اصلی همچنان شاهد دوربین سلفی زیر نمایشگر هستیم که در استفاده روزمره اصلا به چشم نمیآید و تنها با تابش مستقیم نور میتوانید آن را ببینید. مهمترین نقطه ضعفی که این گوشی و نسلهای دیگر آن در بخش نمایشگر دارند، قسمت وسط و بخشی است که نمایشگر از آن قسمت تا میشود. در این بخش کاملا قسمت تاشو گوشی را میتوانید مشاهده کنید آن هم در حالی که بسیاری از رقبای چینی در گوشیهای تاشو خود بهشکل بسیار بهتری این قسمت را مخفی میکنند.
با این حال گلکسی زد فولد 4 یک برتری شاخص نسبت به آنها دارد و آن هم ضد آب بودنش است. در حقیقت سری فولد و فلیپ سامسونگ در کنار پیکسل فولد و هواوی میت X5 و X3 تنها سری گوشیهای تاشو ضدآب جهان هستند.
با این حال گلکسی زد فولد 4 و نسلهای قبلی آن یک نقطه ضعف مهم دارند که تنها در نسل 5 برطرف شده است و آن هم فاصلهای است که در حالت بسته بودن گوشی بین دو بخش داخلی نمایشگر بوجود میآید. در این حالت گرد و غبار به راحتی میتواند داخل این قسمت نفوذ کند و به بخشهای داخلی آسیب بزند.
دوربین گوشی موبایل سامسونگ گلکسی زد فولد 4
همانطور که پیشتر هم گفتیم، یکی از مهمترین تغییرات این گوشی نسبت به قبل به بخش دوربین مربوط است. سامسونگ در این مدل از همان دوربینهای گلکسی S22 استفاده کرده است و هیچ تفاوتی میان دوربینهای آنها وجود ندارد. دوربین اصلی یک دوربین 50 مگاپیکسلی است و در کنار آن یک دوربین 10 مگاپیکسلی تلهفوتو با زوم اپتیکال 3 برابر و یک دوربین فوقعریض 12 مگاپیکسلی قرار گرفته است.
گوشی با این دوربینها عملکردی کاملا مشابه گلکسی S22 دارد و تقریبا در تمام شرایط نوری میدرخشد. سنسورها قادرند به شکل فوقالعادهای نور محیط را جذب کرده و رنگها را نیز با شادابی و سرزندگی دیگر گوشیهای سامسونگ به تصویر بکشند. حتی در تصاویر دوربینهای تلهفوتو و فوقعریض نیز دامنه داینامیک در سطح شایان توجهی قرار دارند و بهسختی میتوانید در تصاویر گوشی موبایل سامسونگ گلکسی زد فولد 4 نویز پیدا کنید.
البته با توجه به قیمتی که این گوشی دارد شاید بهتر میبود از دوربینهای گلکسی S22 اولترا در آن استفاده میشد چرا که این گوشی واقعا دست کمی از گوشیهای اولترای سامسونگ در سری گلکسی S ندارد و در تمامی بخشها در حد بهترینهای بازار است.
رابط کاربری و سیستمعامل گوشی Z Fold 4
این گوشی با سیستمعامل اندروید 12L و رابط کاربری One UI 4.1.1 سامسونگ عرضه شده است. نسخههای اندروید و رابط کاربری این گوشی هردو منحصر بهفرد هستند و بهصورت جداگانه برای تبلتها و گوشیهای تاشو مبتنی بر اندروید طراحی شدهاند.
رابط کاربری گوشی از لحاظ شکل و استایل تفاوتی با رابط کاربری که در گوشیهای معمولی سامسونگ میبینید ندارد. البته چند قابلیت جدید دارد تا استفاده از گوشی در فرم فاکتور منحصر به فردی که دارد آسانتر باشد. یکی از مهمترین قابلیتهایی که در نسخه جدید این رابط کاربری و سیستم عامل داریم، نوار وظیفه است.
میتوانید برنامههای مدنظر خود را به این نوار پین کنید تا با سرعت بتوانید به آنها دسترسی پیدا کنید. همچنین میتوانید آنها را روی بخش مدنظرتان از صفحه نمایش بکشید تا بهصورت یک پنجره جداگانه از سایر برنامهها باز شوند.
شما همچنین میتوانید محتوایی نظیر متن یا عکس را با کشیدن و رها کردن بین پنجرههای برنامهها، از یک برنامه به برنامه دیگر منتقل کنید. البته در صورتی که برنامه مدنظر از این ویژگی پشتیبانی کند. علاوه بر این مثل قبل امکان تغییر نحوه چینش پنجره برنامهها و بزرگ و کوچک کردن هرکدام از آنها نیز وجود دارد. شما حتی میتوانید نحوه چینش برنامهها را برای استفادههای بعدی خود ذخیره کنید.
سخت افزار گوشی Z Fold 4
کلام آخر
گوشی سامسونگ گلکسی زد فولد ۴ یک گام رو بهجلو برای سری فولد سامسونگ بهحساب میآید. کرهایها در این گوشی توانستند اکثر نقاط ضعف مدل قبلی مثل دوربین و شارژدهی را برطرف و یک گوشی تقریبا بدون نقص را روانه بازار کنند. البته باید قیمت بسیار بالایی که دارد را نیز درنظر داشته باشیم؛ در حقیقت بهخاطر قیمت گوشی زد فولد ۴، این گوشی برای کاربرانی که استفاده معمولی دارند نمیتواند گزینه مناسبی بهحساب بیاید. اما برای کسانی که بهدنبال اجرای چندین برنامه همزمان در یک گوشی هوشمند و استفاده سنگین از آنها هستند، گلکسی زد فولد 4 بهترین انتخاب است.