۱۱۰ پهپاد شوتینگ استار (Shooting Star) کوچک با چراغهای چشمکزن قرمزرنگ پس از تاریک شدن هوا در تئاتر پارک مونته کارلو (Monte Carlo) واقع در شهر لاسوگاس به سمت سقف سالن نمایش پرواز کردند. همزمان با پخش موسیقی، پهپادها با یکدیگر ابری تغییر شکل دهنده را تشکیل دادند که گاهی به شکل ستاره های چشمکزن و گاهی به شکل ورقههایی از نور در میآمدند.
این نمایش همراه با نور، حسن ختام نمایشگاه CES بود که اینتل در ماه گذشته در لاس وگاس ترتیب داد. برایان کرانیچ مدیرعامل اینتل با این نمایش بود که پهپادهای شوتینگاستار را به دنیا معرفی کرد. این پهپاد ها نسل بعدی پهپادهایی هستند که اینتل به طور خاص برای نمایشهای نوری تولید کرده است.
این کمپانی تولیدکننده چیپ، سال گذشته نیز از پهپادهای بزرگتر خانواده شوتینگ استار در فینال فوتبال آمریکایی استفاده کرد و ۳۰۰ پهپاد را به پرواز درآورد تا در وقت اضافه بین نیمهها خود را به شکل پرچم آمریکا درآورند. نمونه های سبکتر این پهپادها طوری طراحی شدهاند تا در نمایش های داخل ساختمانها به کار گرفته شوند. این بخشی از برنامه اینتل برای گسترش استفاده از پهپادها در جشنها و مراسمها در مکانهای مختلف است.
ناتالی چئونگ مدیر نمایشهای پهپادهای نوری اینتل میگوید:
استفاده از پهپادهای نوری روشی جدید برای داستانپردازی و نمایش در آسمان است. آسمان مانند یک بوم خالی است که میتوان در آن به خلق آثار دست زد. این کار مثل آتشبازی به شیوه دیجیتال است.
به گفته چئونگ وی نمایش پهپادهای نوری را بیشتر از یک نمایش گذرا برای پرت کردن حواس بینندگان در بین دو نیمه بازی یا در کنسرتها میداند. اینتل قصد دارد تا از آموختههایش از این نمایشها در کاربرد های صنعتی دیگر پهپادها استفاده کند. برای مثال میتوان از این پهپادها در جستوجوهای هماهنگ و بررسی دکلهای مخابراتی و تلفن همراه استفاده کرد. چئونگ همچنین نمایشهای نوری را وسیلهای برای معرفی بهتر و مثبتتر پهپادها به عموم مردم می داند چرا که دیدگاههای منفی بسیاری در مورد پهپادها وجود دارد؛ برای مثال این عقیده که پهپادهای باربر باعث بیکار شدت بسیاری از افراد خواهند شد. وی در این مورد گفت: «از این طریق قادر خواهیم بود دیدگاه مردم را در مورد پهپادها تغییر دهیم تا به آنها به عنوان وسیلهای برای تفریح نگاه کنند».
تلفیق تکنولوژی و هنر
چئونگ در سال ۲۰۱۱ و پس از کسب مدرک مهندسی برق و علوم کامپیوتر به اینتل پیوست. وی به عنوان تحلیلگر تحقیقاتی در این کمپانی مشغول کار شد و طی جلسهای در سال ۲۰۱۵ به کرانیچ پیشنهاد کرد از ۱۰۰ پهپاد را برای ایجاد لوگوی اینتل در مقابل ساختمان مرکزی این کمپانی استفاده کند.
در ماه نوامبر همان سال چئونگ تیمی را در آلمان گرد هم آورد که موفق به پرواز در آوردن ۱۰۰ پهپاد هامینگبرد (Hummingbird) تولید کمپانی اسندینگ تکنولوژی (Ascending Technology) شدند و رکورد گینس را در به پرواز در آوردن همزمان بیشترین پهپادها ثبت کردند.
آنجا بود که چئونگ دریافت که این تنها شروع کار است و این پتانسیلی بسیار بزرگتر از حد تصورات وی دارد. پس از آن چئونگ با استفاده از تیمش موفق به اجرای نمایشهایی با ۱۰۰ پهپاد در سال ۲۰۱۶ شد. همان سال بود که اینتل کمپانی اسندینگ تکنولوژی را خریداری کرد و پس از مدتی پهپاد شوتینگ استار خود را معرفی نمود.
سخت افزار شوتینگ استار تقریبا ساده است. وزن این پهپاد تقریباً برابر با یک توپ والیبال بوده و از فوم و پلاستیک ساخته شده است. بار این پهباد لامپهای LED است که به رنگهای قرمز، سبز، آبی و سفید در میآیند. هیچ دوربینی روی این پهپاد ها سوار نشده است. شوتینگ استارها در فضای بیرون از GPS استفاده می کنند، در حالی که مینی پهپادها در فضای داخل ساختمانها از تکنولوژی مشابهی که سیستم مکانیابی داخلی نام دارد و متعلق به اینتل است استفاده میکنند. هیچ کدام از این پهپادها برای استفاده عموم در دسترس نیست.
اینتل نرم افزاری نوشته تا صدها پهپاد را طوری برنامهریزی کند که توسط تنها یک خلبان قابل هدایت باشد و اشکال و لوگوها را به صورتی ظریف در جشنها، رویدادهای ورزشی و اکران فیلمها در سراسر دنیا ایجاد کند. برنامهریزی هر نمایش ممکن است ماهها به طول بیانجامد چرا که هماهنگ کردن نمایشهای هوایی، گرفتن مجوزهای محلی و آمادهسازی در محل اجرا وقت گیر است. برای حفظ امنیت بینندگان نیز، پهپادها دارای دو مرز مجازی بوده و پروتکلهای اورژانسی زیادی رعایت میشود.