در چند سال اخیر، کمپانی هواوی تمرکز خود را بر عرضه میان رده هایی با قیمت مناسب و البته طراحی و کیفیت بالا گذاشته است. تلفن هوشمند آنر 7X یکی از آن دسته میان رده های خوش دست و خوش قیمتیست که با طراحی زیبای خود توجهات بسیاری را به سمت خود جلب کرد. در این مطلب قصد داریم این میان رده قدرتمند زیبا را جعبه گشایی کرده و به بررسی مشخصات آن بپردازیم.
در حال حاضر، تلفن های هوشمند میت 10 و میت 10 پرو، تلفن های هوشمند میان رده با صفحه نمایش بدون حاشیه هستند که توانسته اند در بازارهای جهانی موفق ظاهر شوند.
در جدول زیر به صورت اجمالی به بررسی مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری آنر 7X می پردازیم:
مشخصاتفنی | آنر 7X هواوی |
---|---|
جنس بدنه | بدنه تمام فلزی، پنل جلویی با طراحی 2.5D |
صفحه نمایش | 5.93 اینچ IPS LCD ، رزولوشن 1080 پیکسل، محافظت شده با گوریلاگلس |
حافظه | 3/4 گیگابایت رم، 32/64 گیگابایت حافظه داخلی، اسلات microSD هیبریدی |
پردازنده | های سیلیکون کایرین 659، کورتکس A53 چهار هسته ای 2.36 گیگاهرتز + کورتکس A53 با 1.7 گیگاهرتز، پردازنده گرافیکی Mali-T830MP2 |
دوربین اصلی | دوگانه 16 مگاپیکسلی + 2 مگاپیکسل PDAF و وضوح 1080 پیکسل و ضبط ویدئو 30 فریم بر ثانیه |
دوربین جلو | 8 مگاپیکسل، وضوح 1080 پیکسل و ضبط ویدئو 30 فریم بر ثانیه |
سیستم عامل | اندروید نوقا 7.0 ، رابط کاربری 5.1 |
باتری | 3340 میلی آمپر ساعت (فیرقابل تعویض) |
اتصالات | دو سیم کارت نانو، LTE Cat4 150/50 Mbps ، Wi-Fi g/b/n، Bluetooth 4.1، GPS، FM radio، 3.5mm audio jack |
سایر امکانات | تشخیص اثر انگشت، DTS audio |
البته انتظار میرفت که آنر 7X از USB Type-C و NFC هم پشتیبانی کند اما در کل به عنوان یک میان رده با قیمت مناسب، امکانات قابل قبولی را ارائه می کند.
جعبه گشایی
آنر 7X در یک جعبه مقوایی ساده اما محکم و دو قسمتی قرار دارد. در واقع این نوع طراحی جعبه برای تلفن های هوشمند، بسیار مهم است و معمولا کمپانی های مطرح، محصولاتی را که خاص هستند را با چنین بسته بندی هایی عرضه می کنند. جعبه آنر 7X هیچ طراحی خاضی ندارد اما طراحی ساده در کنار رنگ سبز-آبی، این تلفن هوشمند را در نگاه اول بسیار جذاب جلوه می دهد.
هنگامی که درب جعبه را بر میدارید، در داخل جعبه تنها یک شارژر دیواری USB و یک کابل microUSB مشاهده می کنید. همانطور که اشاره کردیم، متاسفانه آنر 7X فاقد تکنولوژی Type C است. شارژر دیواری دارای ولتاژ ورودی 5 ولت و ولتاز خروجی 2 آمپر است.
طراحی
قاب پشتی از جنس فلز و پنل جلویی از شیشه است. این طراحی امروزه کمتر استفاده می شود اما در خصوص آنر 7X به نظر زیبا و شیک میرسد، زمانی که این تلفن هوشمند را در دست خود میگیرید، احساس خوشایندی به شما داده و به راحتی از دست سُر نمیخورد. گوشه های این تلفن هوشمند کاملا گرد طراحی شده اند به طوریکه در نگاه اول شما را یاد طراحی گوشه های آیفون 7 میاندازد. هواوی این دستگاه را بسیار محکم ساخته و ادعا میکند تحت فشار زیاد، مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. به عبارتی آنر 7X از استحکام بالایی برخوردار است. این یک ویژگی مثبت برای یک تلفن هوشمند میان رده محسوب میشود، ویژگی ای که در کمتر دستگاهی ای این قیمت دیده شده. البته که برخورداری از قاپ پشتی فلزی، به معنای نداشتن امکان شارژ بی سیم است اما در کل، ترکیب فلز و شیشه در کنار هم، جلوه خاصی به آنر 7X داده است. این تلفن هوشمند در سه رنگ آبی، طلایی و مشکی به بازار عرضه شده است.
یکی دیگر از ویژگی های آنر 7X، برش 2.5D شیشه جلویی است که توسط گوریلاگلس محافظت شده است. لازم به ذکر است که این محافظ به هیچ وجه از کیفیت تصویر صفحه نمایش 5.9 اینچی با نسبت بدنه 18:9 فول اچ دی آنر 7X کم نخواهد کرد. حاشیه های صفحه نمایش بسیار باریک بوده و حاشیه ها در قسمت بالا و پایین قابل قبول است.
در قسمت بالای صفحه نمایش، علاوه بر بلندگو و لنز دوربین سلفی، یک چراغ LED برای نوتیفیکیشن ها هم قرار داده شده است. در حاشیه پایین تنها لوگوی Honor به چشم میخورد.
در سمت چپ این دستگاه، اسلاتی برای قرار دادن سیم کارت به صورت تکی و ترکیبی در نظر گرفته شده است. همچنین اسلات مخصوص کارت حافظه microSD نیز در کنار اسلات سیم کارت تعبیه شده است. در سمت راست، کلیدهای تنظیم صدا و دکمه پاور تعبیه شده که به راحتی با کلیک کردن روی آن قابل تنظیم و استفاده هستند.
در لبه بالایی آنر 7X به جز قسمتی که برای میکروفون دوم به منظور حذف نویز، چیز دیگری به چشم نمیخورد. در لبه پایینی، جک 3.5 هدفون و پورت microSD قرار گرفته است. سنسور اثرانگشت مانند هیشه در بخش میانی قاب پشتی قرار گرفته است.
آنر 7X با صفحه نمایش 5.93 اینچی FullView
با توجه به امتیازاتی که در مقایسه تلفن های هوشمند مختلف بدست آمده، به وضوح میتوان دید که آنر 7X دقیقا پنل IPS LCD میت 10 لایت را قرض گرفته. درجه روشنایی صفحه نمایش این گوشی 458 نیت است که البته کمی کمتر از میت 10 لایت است.
عمق رنگ سیاه در آنر 7X زیاد بوده و از کنتراست بالایی برخوردار است. اما در نور مستقیم، مخصوصا در روشنایی شدید روز، کمی در دیدن تصاویر صفحه نمایش با مشکل مواجه خواهید شد. اما با این حال، تنظیم درجه روشنایی خودکار آنر 7X در محیط و در روشنایی بیرون از منزل، قابل قبول است.
باتری
همانطور که انتظار داشتیم، عمر باتری آنر 7X همانند عمر باتری میت 10 لایت است، از آنجایی که اندازه صفحه نمایش و چیپ ست در هر دو دستگاه کاملا مشابه است و تفاوت های نرم افزاری چندانی ندارند، بعید نیست که ساعات نگهداری شارژ در هر دو دستگاه شبیه به هم باشد. با یک بار شارژ کامل باتری آنر 7X می توانید 77 ساعت به طور مداوم از این گوشی استفاده کنید. در این مدت زمان می توانید مکالمه داشته باشید و وب گردی کنید اما اگر تصمیم به تماشای فیلم مخصوصا فیلم های باکیفیت بگیرید، باید به شکا بگوییم که از مدت زمان نگهداری شارژ کاسته خواهد شد.
آنر 7X از شارژ سریع پشتیبانی نمی کند. شارژر 10 واتی این گوشی قادر است در مدت زمان نیم ساعت، شارژ باتری را از صفر به 33 درصد برساند. برای شارژ کامل باتری نیاز به 2.5 ساعت زمان دارید.
رابط کاربری EMUI 5.1 و اندروید نوقا
اندروید 7 نوقا و رابط کاربری EMUI 5.1 ترکیبی است که بارها و بارها در تلفن های هوشمند هواوی و آنر مختلف دیده ایم. در آنر 7X هیچ ویژگی خارق العاده یا شگفت انگیزی در سیستم عامل و رابط کاربری دیده نمی شود. رابط کاربری EMUI روز به روز در حال پیشرفت است و در این نسخه با امکان مدیریت بهتر رم، بهبود تشخیص لمس صفحه نمایش و دقیق تر شدن دقت لمس روبرو هستیم. در آنر 7X از پردازنده کایرین 659 که طراحی اختصاصی هواوی است، استفاده شده. کایرین 659 از یک پردازنده هشت هسته ای پردازشی بهره برده که 4 هسته آن از فرکانس پردازشی 2.36 گیگاهرتز و 4 هسته دیگر از فرکانس پردازشی 1.7 گیگاهرتز برخوردارند.
عملکرد آنر 7X را در گیکبنچ 4 حالت چند هسته ای در تصویر زیر مشاهده می کنید:
در تست گیکبنچ دیگری که در حالت تک هسته ای، عملکرد آنر 7x بررسی شد، نتایج زیر بدست آمد:
همانطور که مشاهده می کنید، عملکرد کایرین 659 کمی بالاتر از اسنپدارگون 625 و کمی پایین تر از هلیو P20 و اسنپدراگون 630 است. در واقع کایرین 659 به خوبی توانایی رقابت با میان رده های پرطرفدار بازار را دارد.
در بنچمارک AnTuTu که مرتبط به بررسی عملکرد صفحه نمایش است، امتیاز 62177 را بدست آورده که در بین تلفن های هوشمند میان رده، امتیازی قابل قبول است.
در بنچمارک GFX 3.1 Manhattan آنر 7X امتیاز بالایی بدست نیاورده بنابراین اگر طرفدار بازی های با گرافیک بالا هستید، نمی توانید خیلی روی قدرت پردازنده گرافیکی این تلفن هوشمند حساب باز کنید.
در یک سال اخیر، استفاده از دوربین های دوگانه بین کمپانی های چینی بسیار پر رونق بود، مخصوا میان رده های قدرتمندی معرفی شدند که از این نوع دوربین در ساختار خود بهره برده بودند. آنر 7X یکی از میان رده های چینی است که مجهز به دوربین دوگانه می باشد. البته بازهم باید به تشابه دیگری بین آنر 7X و میت 10 لایت اشاره کنیم که آن تنظیمات یکسان دوربین در هر دو تلفن هوشمند است.
آنر 7X از یک سنسور 16 مگاپیکسل با اندازه 1/2.9 اینچ، سایز پیکسل 1.25 میکرون با قابلیت فوکوس خودکار و توانایی تشخیص چهره،همراه با یک سنسور 2 مگاپیکسل که وظیفه ایجاد عمق را برعهده دارد، به عنوان دوربین های دوگانه اصلی بهره برده است. امکان ثبت تصاویر پرتره و دادن افکت های مختلف به تصویر در تنظیمات دوربین این گوشی دیده شده است. منوی اصلی دوربین تمام حالت های عکسبرداری شامل پانوراما، HDR، پرتره و لایت پینتینگ را در اختیار شما قرار می دهد.
البته این را باید اضافه کنیم که آنر 7X در محیط با نور مناسب، تصاویر رضایت بخشی را ثبت می کند که از یک گوشی میان رده در محدوده قیمت این تلفن هوشمند، کمتر چنین کیفیت تصویری انتظار می رود. در عکس هایی که ثبت می شود، رنگ ها بسیار طبیعی بوده و از نویز بسیار کمی برخوردار است. وقتی نور محیط کم شود، سرعت شاتر دوربین به صورت اتوماتیک کاهش پیدا کرده و زمان لازم برای عکسبرداری کمی افزایش پیدا می کند.
در ادامه می توانید نمونه تصاویری که با دوربین آنر 7X ثبت شده را مشاهده کنید.
در کل می توان گفت آنر 7X به نسب قیمتی که برای آن در نظر گرفته شده، می تواند به خوبی انتظارات کاربر را پاسخگو باشد.