Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

نقد سریال یاور + خلاصه داستان و تیزر | عادی سازی خیانت مردان؟!

نقد سریال یاور
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

مجموعه یاور سریالی خانوادگی است که در ماه رمضان 1400 از شبکه 3 پخش می‌شود. در این مقاله مروری بر داستان سریال یاور خواهیم داشت و در انتها به نقد سریال یاور می‌پردازیم.

سریال یاور مجموعه‌ای تلویزیونی است که این روزها در ماه رمضان هر شب از شبکه 3 پخش می‌شود. این سریال خانوادگی توسط سعید سلطانی و اصغر نعیمی کارگردانی شده و نویسنده آن سعید مطلبی است. همچنین تهیه‌کنندگی آن را آرمان زرین‌کوب بر عهده داشته است. سریال تلویزیونی یاور محصول سال 1400 است و در 30 قسمت ساخته شده است.

در ویدیوی زیر می‌توانید «تیزر سریال یاور» را تماشا کنید تا با حال و هوای آن بیشتر آشنا شوید.

داستان سریال یاور که یک مجموعه خانوادگی و معمایی محسوب می‌شود، درباره خانواده‌ای محترم به نام چلویی است که درگیر یک پرونده قتل می‌شوند. اگر از بینندگان این سریال هستید یا اگر به سریال‌های خانوادگی ایرانی علاقمندید، در این مقاله از پلازا با نقد سریال یاور همراه ما باشید.

آنچه در ادامه می‌خوانید:

داستان سریال یاور

داستان سریال یاور درباره خانواده‌ای به نام چلویی است که یکی از خانواده‌های محترم و سرشناس تهران محسوب می‌شوند. بزرگ خانواده یاور نام دارد؛ مردی محترم و معتقد که در گذشته جیگرکی داشته و حالا رستورانی نسبتا بزرگ را اداره می‌کند. علی شهمیرزادی نیز از جوانی دوست صمیمی یاور بوده است و حالا به عنوان سرایدار در یکی از دانشگاه‌های تهران کار می‌کند. پسر یاور (جمال) نیز به همراه همسر و دو فرزندش (محسن و غزل) در خانه پدرش زندگی می‌کنند، اما جمال خیلی شبیه به پدرش نیست و از سخت‌گیری‌های یاور حسابی شاکی است.

داستان سریال یاور

در ادامه داستان سریال یاور به اولین پیچش اصلی قصه می‌رسیم: علی شهمیرزادی، دوست یاور و سرایدار دانشگاهی که محسن، نوه یاور در آن درس می‌خواند، شبی در دانشگاه به قتل می‌رسد. همانطور که انتظار می‌رود پلیس برای حل این پرونده وارد قصه می‌شود، اما یاور نیز سخت به دنبال قاتل است…

بازیگران سریال یاور

در مجموعه یاور بازیگران خوبی حضور دارند که در ادامه دو نفر از آنها از دو نسل کاملا متفاوت را معرفی خواهیم کرد.

داریوش ارجمند در نقش یاور چلویی

بازیگران سریال یاور

داریوش ارجمند بازیگر ایرانی متولد 5 مرداد 1323 در شهر مشهد است. ارجمند فرزند دوم خانواده و برادر کوچکتر مرحوم انوشیروان ارجمند است. همچنین او عموی برزو ارجمند و پدر امیریل ارجمند است. داریوش ارجمند در رشته تاریخ و جامعه شناسی درس خوانده و در پاریس نیز مدرک کارشناسی ارشد تئاتر و سینما گرفته است.

داریوش ارجمند با نویسندگی و کارگردانی فیلم گفت زیر سلطه من آیید در سال 1362 وارد سینما شد و پس از آن با بازی در فیلم ناخدا خورشید محصول سال 1365 و به کارگردانی ناصر تقوایی به شهرت رسید و برای بازی در آن جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را از جشنواره بین‌المللی فیلم فجر گرفت. در سال 1370 نیز ارجمند با سریال امام علی به کارگردانی داوود میرباقری به تلویزیون راه یافت.

برخی از مهمترین آثار داریوش ارجمند عبارتند از فیلم آدم‌برفی محصول سال 1373، اعتراض محصول سال 1378، راه آبی ابریشم محصول سال 1389، روز بلوا محصول سال 1398، سریال پلیس جوان محصول سال 1380، سریال ستایش و سریال تعبیر وارونه یک رویا محصول سال 1394.

ارسلان قاسمی در نقش محسن چلویی

بازیگران مجموعه یاور

ارسلان قاسمی بازیگر جوان ایرانی متولد 1 خرداد 1374 در شهر تهران است که از کودکی وارد عرصه بازیگری شده است. این هنرپیشه دانش آموخته رشته معماری است و از سال 1381، یعنی از 7 سالگی مشغول بازی در آثار مختلف است. ارسلان قاسمی در سال 1383 با سریال 101 راه برای ذله کردن پدر و مادرها وارد تلویزیون شد و در سال 1384 با فیلم خاک سرد به سینما راه یافت.

برخی از آثار شاخص این بازیگر عبارتند از سریال یوسف پیامبر محصول سال 1387، سریال هوش سیاه محصول سال 1389، سریال هفت سنگ محصول سال 1393، سریال تعطیلات رویایی محصول سال 1397، فیلم آنچه مردان درباره زنان نمی‌دانند محصول سال 1392، فیلم هشتگ محصول سال 1396، فیلم‌های پیشونی سفید 2 و 3 محصول سال‌های 1396 و 1397 و فیلم اتومبیل محصول سال 1399.

سایر بازیگران مجموعه یاور عبارتند از:

  • محمد حاتمی در نقش جمال چلویی، پسر یاور
  • مهوش افشارپناه در نقش مریم بانو، همسر علی شهمیرزادی
  • پرویز فلاحی پور در نقش ابراهیم نیوندی
  • شبنم فرشادجو در نقش نسرین، همسر جمال
  • زهرا سعیدی در نقش شوکت، همسر یاور
  • فقیهه سلطانی در نقش پریوش
  • بهادر زمانی در نقش علیرضا طواف‌زاده
  • محمد رشنو در نقش آصف نیوندی
  • دریا مقبلی در نقش غزل چلویی
  • علی باقری در نقش جابر
  • مزدک رستمی در نقش منوچهر
  • شیوا خنیاگر در نقش همسر نیوندی
  • فروغ قجابگلی در نقش عفت
  • بهراد خرازی در نقش راننده آژانس
  • رسول توکلی در نقش پدر علیرضا

نقد و بررسی سریال یاور

حالا که داستان سریال یاور را خواندید و با بازیگران آن نیز آشنا شدید، با نقد و بررسی سریال یاور همراه شما هستیم. یاور یکی از جدیدترین آثار صدا و سیمای ایران است که از شبکه سوم پخش می‌شود و همانطور که خواندید توسط سعید سلطانی و اصغر نعیمی کارگردانی شده است. نویسندگی این سریال را نیز سعید مطلبی بر عهده داشته است. ترکیب سعید سلطانی و سعید مطلبی را پیش از این در سریال پرمخاطب ستایش دیده بودیم که اتفاقا در آن مجموعه هم داریوش ارجمند یکی از نقش‌های اصلی را ایفا می‌کرد. همچنین پیش از این سعید سلطانی سریال موفق پس از باران را نیز ساخته بود. اما آیا سریال یاور همانند پس از باران موفق است و از کلیشه‌های سریال ستایش دور شده است؟ در ادامه نقد سریال یاور به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

نقش کلیشه ای و تکراری داریوش ارجمند

داریوش ارجمند بازیگر باسابقه ایرانی است که تاکنون در فیلم‌ها و خصوصا سریال‌های زیادی شاهد نقش آفرینی او بوده‌ایم. اما در سال‌های اخیر آقای ارجمند را بیشتر در نقش‌هایی تکراری و کلیشه‌ای می‌بینیم: مردی معمولا ثروتمند که البته ثروتش را با تلاش و کار زیاد به دست آورده، مردی مومن و معتقد که بزرگ خانواده است و از ابراز عقایدش ابایی ندارد و عموما همه افراد خانواده از او و اصولش پیروی می‌کنند. در داستان سریال یاور نیز داریوش ارجمند چنین کاراکتری را به تصویر کشیده است؛ شخصیتی که بارها در طول سریال با دیدنش به یاد سریال ستایش می‌افتیم و حتی گاهی، خصوصا در سکانس‌هایی که یاور با صحبت‌هایی شعارزده با دیگران اتمام حجت می‌کند، منتظریم که دیالوگ‌های تکراری و تکیه‌کلام‌های شخصیت حشمت فردوس از سریال ستایش را بشنویم.

نقد سریال یاور

ضعف های فیلمنامه

سعید مطلبی نویسنده باتجربه هم در سینما و هم در تلویزیون محسوب می‌شود و حتی از پیش از انقلاب و از دهه 40 میلادی در این حرفه فعال است. اما با این حال در حال حاضر به نظر می‌رسد که آقای مطلبی دیگر چندان بر نوشته‌هایش تسلط ندارد و داستانی که می‌نویسد شاید در کل جالب باشد، اما در جزئیات ضعف دارد و عموما از منطق داستانی پیروی نمی‌کند.

به عنوان مثال در اواسط سریال شاهد شک و تردیدهای یاور به نوه‌اش برای قتل علی شهمیرزادی هستیم. اما یاور بدون اینکه از این موضوع مطمئن شده باشد به همسر شهمیرزادی می‌گوید که محسن، نوه‌اش، همسر او را به قتل رسانده است! رفتاری که از مردی دنیا دیده خیلی بعید به نظر می‌رسد. یا پیشتر می‌بینیم که پسر یاور، جمال نیز در معرض اتهام‌هایی برای این قتل قرار می‌گیرد. اما بعد از اینکه جمال از کلانتری به خانه می‌آید، گویی که همه افراد خانواده همه چیز را فراموش می‌کنند و با آغوش باز و خیلی راحت از او استقبال می‌کنند. حتی مشخص نمی‌شود که پلیس چطور قانع شد که جمال مرتکب این جرم نشده است! در طول داستان به دفعات شاهد چنین ضعف‌هایی در فیلمنامه هستیم.

اما موضوع دیگری که در نقد سریال یاور باید به آن اشاره کنیم مربوط به محتوای قصه است. در اوایل سریال متوجه می‌شویم که جمال به همسرش خیانت می‌کند و با زن دیگری نیز در ارتباط است و حتی با او ازدواج کرده است. با اینکه این موضوع دستخوش پیچش‌های زیادی در داستان می‌شود، اما در مجموع نه همسر جمال و نه دیگر افراد خانواده با این خیانت چندان مشکلی ندارند و رفته رفته موضوع فراموش می‌شود. حتی بعد از این اتفاق رابطه جمال و همسرش بهتر نیز می‌شود.

بررسی سریال یاور

بله، ممکن است گاهی در روابط زناشویی شاهد چنین فداکاری‌هایی باشیم، اما مشکل اینجاست که در انتها مقصر اصلی این خیانت، همسر خود جلال معرفی می‌شود؛ چراکه او به قواعد سخت پدر شوهرش، یعنی یاور پایبند بوده و دیگر به ظاهر خودش اعتنایی نداشته است! حتی بعد از آشتی کردن این زن و شوهر، می‌بینیم که همسر جلال حالا لباس‌های زیباتر و به روزتری می‌پوشد. واقعا چنین محتوایی و نمایش چنین رفتارهای دم دستی و رنگ و رو رفته‌ای در یک رسانه جمعی جای تعجب و سوال دارد…

کلیشه های ستایش یا موفقیت پس از باران؟

در انتهای بررسی سریال یاور باید بگوییم که این مجموعه نه به موفقیت پس از باران رسیده است و نه توانسته از کلیشه‌های ستایش و در کل سریال‌های ایرانی فاصله بگیرد. سریال پس از باران یکی از آثار در خور توجه در زمان خودش بود که با وجود ضعف‌هایی که داشت، تبدیل به یکی از به‌یادماندنی‌ترین آثار صدا و سیما شد؛ از داستان تا شخصیت‌ها و حتی موسیقی‌اش. سریال ستایش نیز شاید در زمان خودش قابل قبول بود و از بینندگان زیادی که داشت نیز می‌توان متوجه موفقیت نسبی آن شد، اما در نقد سریال یاور و بررسی دقیق این مجموعه با تنها چیزی که مواجه می‌شویم «سرخوردگی» است.

در زمانه‌ای که بازار سریال‌های شبکه نمایش خانگی حسابی داغ است و در مجموعه‌هایی چون سریال قورباغه، سریال ملکه گدایان و حتی سریال کمدی دراکولا به موضوعات روز جامعه پرداخته می‌شود، قطعا تلویزیون ایران از این قافله عقب مانده و سریال‌هایی چون یاور حتی نقطه‌ای کوچک از حافظه ما را اشغال نخواهند کرد و خیلی زود فراموش می‌شوند. مجموعه یاور به ما یادآوری می‌کند که چقدر جای نویسندگان و کارگردانان با استعداد و جوان ایرانی در تلویزیون ملی ما خالی است…

کلام آخر

داستان سریال یاور

در این مقاله از پلازا با نقد و بررسی سریال یاور همراه شما بودیم و بازیگران آن را نیز معرفی کردیم. در ابتدای مقاله نیز مروری بر خلاصه داستان سریال یاور داشتیم. همانطور که خواندید یاور نام یک مجموعه ایرانی است که در ماه رمضان 1400 از شبکه سوم سیما به روی آنتن می‌رود و قرار است تا انتهای ماه رمضان پخش آن ادامه داشته باشد.

آیا شما از بینندگان این سریال هستید؟ در بررسی سریال یاور چه نکته‌ای بیشتر توجه شما را به خودش جلب کرد؟ به نظر شما این سریال به موفقیت‌های آثار قبلی سعید سلطانی و سعید مطلبی خواهد رسید؟ در پایین همین صفحه می‌توانید نظرات خودتان را با ما و دیگر خوانندگان پلازا به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402