دندانپزشکان و بیماران همواره در پی راه هایی هستند تا جلسات درمانی دندانپزشکی را به تجربه ای کمتر عذاب آور تبدیل نمایند و یکی از راه هایی که پتانسیل بالایی جهت تحقق این هدف دارد استفاده از فن آوری واقعیت مجازی است. این امر موجب شد تعدادی از محققین در انگلستان بر روی 80 بیماری که نیاز به پر کردن یا کشیدن دندان داشتند مطالعه ای در این زمینه انجام دهند.
این بیماران به سه گروه تقسیم شدند که یک گروه به عنوان نمونه های آزمایشی شاهد، به شکل متداول و سنتی جلسه درمانی خود را پشت سر گذاشتند و دو گروه از آنان با به سر کردن هدست های واقعیت مجازی و تماشای مناظر شهری یا ساحلی روند درمان خود را طی نمودند. هر سه گروه بلافاصله بعد از پایان جلسه درمان و همینطور یک هفته پس از آن مورد ارزیابی واقع شدند و بر اساس نتایج حاصله، بیمارانی که از طریق هدست های واقعیت مجازی نظاره گر مناظر ساحلی بودند استرس و درد کمتری را نسبت به دو گروه دیگر تجربه کردند. البته بیماران مجهز به هدست های پخش کننده مناظر شهری نیز نسبت به گروه فاقد هدست که ناگزیر به دیدن تجهیزات پزشکی در حین جراحی بودند درد کمتری را احساس کردند (هر چند که دو تن از این بیماران به علت گُر گرفتگی و سر گیجه حین تجربه واقعیت مجازی مجبور به کنار گذاشتن هدست ها شدند).
نتایج این مطالعه در مجله Environment and Behavior منتشر شده و علیرغم اینکه می توان متصور بود گشت و گذار در عالم واقعیت مجازی خوشایندتر از مشاهده ورود تیغه و مته دندانپزشکی به دهان است اما همچنان انجام تحقیقات بیشتر و جامع تری در این زمینه احساس می شود. تصاویر واقعیت مجازی کوهستان های برفی، دنیای زیر آب و فضای خارج از جوّ زمین از جمله محیط هایی هستند که پتانسیل انجام مطالعات بیشتر در این خصوص را دارند.