امروزه گوشیهای هوشمند به جزئی جداییناپذیر از زندگی ما تبدیل شدهاند، اما صرفنظر از مدل و قیمت گوشی، گاهی اوقات اتصال اینترنت گوشی قطع میشود. این امر باعث ایجاد این سوال در ذهن ما میشود که علت قطع و وصل شدن اینترنت گوشی چیست؟
اهمیت گوشی موبایل بر هیچکس پوشیده نیست، چون ما برای ارتباط با دنیا همیشه به آنها وابسته هستیم. به عبارت دیگر قطع و وصل شدن اینترنت موبایل میتواند مشکلات عمدهای ایجاد کند، زیرا ما بهویژه پس از همهگیری کرونا، برای انجام وظایف کاری حین دورکاری، ارتباط با خانواده و دوستان و حتی خرید خانه نیز اغلب از اینترنت گوشی استفاده میکنیم.
اگرچه قطع و وصل شدن خودکار اینترنت گوشی در ایران بیشتر مربوط به مشکلات اپراتور سرویسدهنده است، برخی مواقع اختلالات نرمافزاری، سختافزار آسیبدیده، تنظیمات نادرست APN و یا تنظیمات مرتبط به VPN از دلایل قطع و وصل شدن اینترنت موبایل هستند. پس برای پیشگیری از قرار گرفتن در این وضعیت بهتر است با روشهای حل مشکل قطع و وصل شدن اینترنت گوشی آشنا شوید. برای رفع مشکل قطع شدن اینترنت موبایل با این مقاله از پلازا همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
دلایل قطع و وصل شدن اینترنت گوشی و راهکارهای آنها
قطعی یا اختلال در اپراتور سرویس دهنده اینترنت
در کشور ما دلیل اصلی مشکلات اینترنت گوشی اغلب قطعی و یا اختلال در اپراتور سرویسدهنده اینترنت است و ارتباطی به موبایل و تنظیمات آن ندارد. پس بهتر است پیش از هر اقدامی، اول از طریق منابع و افراد دیگری که از اپراتور شما استفاده میکنند در رابطه با اتصال و یا اختلال اینترنت بپرسید. چون در صورت سراسری بودن مشکل اینترنت، دستکاری در تنظیمات ممکن است باعث شود که پس از رفع مشکل سراسری نیز گوشی شما نتواند به اینترنت متصل شود.
مشکل گوشی موبایل
یکی از عوامل و دلایل قطع و وصل شدن اینترنت گوشی، گاهی اوقات خود موبایل است. برای رفع این مشکل، گوشی خود را خاموش و دوباره روشن کنید. همچنین میتوانید دادههای موبایل (Mobile Data) را خاموش و روشن کنید. روش دیگر برای حل مشکل اتصال به اینترنت گوشی، روشن و خاموش کردن حالت پرواز (Flight Mode) است.
تنظیمات نادرست APN
APN برای فراهم کردن اینترنت برای گوشی، آدرس IP را تنظیم میکند. گاهی اوقات ممکن است این روند اشتباه انجام شود و نیاز به تنظیم مجدد داشته باشد. برای تنظیم دوباره باید به تنظیمات (Settings) گوشی خود رفته و وارد SIM Cards and Mobile Networks شوید. سپس از گزینه SIM Card Operator، وارد Access Point Names شوید. در این قسمت فهرستی از اسامی APN با برچسب فقط یک شبکه وجود دارند. با فشردن گزینه Reset در پایین صفحه، APN گوشی تنظیم مجدد میشود.
رسیدن به حداکثر مقدار استفاده از داده های موبایل و اینترنت سیم کارت
یکی از امکانات سیستم عامل اندروید، توانایی تنظیم یک سقف برای حداکثر مقدار استفاده از دادههای موبایل و اینترنت سیم کارت است. یعنی پس از رسیدن به سقف موردنظر، علاوه بر نمایش اخطار، ارتباط اینترنت هم قطع میشود تا جلوی مصرف بیرویه اینترنت گرفته شود.
برای حل این مشکل میتوانید به تنظیمات (Settings) گوشی خود رفته و گزینه استفاده از داده موبایل (Mobile Data Usage) را بزنید. سپس تیک مربوط به محدودیت داده را بردارید (Limit Mobile Data Usage). علاوه بر این، میتوانید حداکثر سقف مجاز استفاده از داده موبایل را بالاتر ببرید تا دیرتر اخطار قطع مصرف داده را دریافت کنید.
استفاده از VPN و یا نرم افزارهای تغییردهنده IP
گاهی اوقات استفاده از VPN و یا سایر نرمافزارهای تغییردهنده IP باعث قطع و وصل شدن اینترنت موبایل میشود. راهکار حل این مشکل، رفتن به بخش بیسیم و شبکه (Wireless and Network) از منوی تنظیمات (Settings) و انتخاب گزینه Proxy یا VPN و پاک کردن آن است.
مشکلات مودم اینترنت
آسانترین روش برای حل مشکل خود به خود قطع شدن اینترنت گوشی با Wifi، خاموش و روشن کردن دوباره مودم است. اگر حل نشد مودم خود را ریست (Reset) کنید. برای این کار 10 تا 15 ثانیه دکمه ریست یا ریاستارت مودم را نگه دارید. اگر باز هم مشکل برطرف نشد، این احتمال وجود دارد که مودم مشکل سختافزاری داشته باشد.
جمع بندی
همانطور که در این مقاله اشاره کردیم این سوال که چرا اینترنت گوشی ناگهان قطع میشود پاسخهای متعددی میتواند داشته باشد. رایجترین علت بالا نیامدن اینترنت گوشی، مشکل اپراتور سرویسدهنده است. اما سایر عوامل مثل مشکل تنظیمات APN، عبور از حداکثر میزان استفاده از دادههای گوشی، استفاده از VPN و اشکال مودم اینترنت از دیگر دلایل قطع و وصل شدن اینترنت موبایل هستند. در این مقاله روش های رفع قطع و وصل شدن اینترنت گوشی را نیز معرفی کردیم.